Alkusanat

Kuusi Kalpaa on roolipelaajille, sekä seikkailuista ja tarinoista kiinnostuneille tarkoitettu fantasia sivusto, jossa kaksi sankarijoukkoa kulkee läpi legendojen maailman. Jos vierailet ensimmäistä kertaa sivuillani, löydät apua sivuilla navigointiin Kuusi Kalpaa -sivujen pikaesittelystä.

Seikkailusarja Kuusi Kalpaa syntyi vuonna 1997 pitkällisen miettimisen ja kehityksen tuloksena. Suuret tuotantoyhtiöt tarjoavat AD&D:hen kuten muihinkin roolipeleihin runsaasti materiaalia; valmiita maailmoja, kaupunkeja, hahmoja, seikkailuja ja muuta oheismateriaalia - kaikkea mitä pelinjohtajan vain luulisi tarvitsevan. Miksi siis tehdä "turhaa työtä" ja luoda oma maailma?

Kautta aikojen olen luonut seikkailuni alusta alkaen itse. Lisäksi ole luonut ympäröivän maailman ja taruineen aina itse. Kun tarinan ja ympäristön luo itse voi olla varma että tietää kaiken mitä asiaan liittyy. Eikä kukaan pelaaja ole ainakaan "tutustunut" seikkailuun etukäteen. Silti harva ideoistani on varsinaisesti minun keksintöjä, maailma kun on pullollaan kaikkea mitä voi roolipeleissä soveltaa. Ei tarvitse kuin katsoa televisiota, lukea kirjoja, käydä elokuvissa, lukea lehteä tai vaikka vain katsoa ulos ikkunasta, ja johan kaikkea kivaa keksii ... niin ja lukea valmisseikkailuja. Niistäkin löytää kaikkea mukavaa. De'ja vu tunne lukiessasi seikkailuja on mahdollinen.

En muista mistä kaikkialta olen "ideani" löytänyt, joten jos jossain on liiaksi tuttua juttua, ja sinusta tuntuu että olen kopioinut sen, lähettele minulle viestiä (samaho@mail.student.oulu.fi), niin annetaan tarpeelliset kiitokset varsinaiselle ideoijalle. Näin yleisesti haluan kuitenkin kiittää kaikkia lähteitäni, ilman teitä ei tätäkään seikkailusarjaa olisi luotu.

Alkuperäiset pelitestaajat

Seikkailut on varsinaisesti pelattu 1997, ja silloin sankarit olivat:

 • Gabriel Crown (Varas/Velho)
  Tuomas Raappana
 • Sandir Rais (Varas/Velho)
  Tommi Härmä
 • Garel Fech (Varas/Pappi)
  Timo Huovinen
 • Amiel Daimos (Varas/Taistelija)
  Jan Huovinen
 • Michael Gauldeman (Varas/Metsänvartija)
  Mika Korvala

Uudelleenlämmitys

Kaivoin lokakuussa vanhat pölyiset muistiinpanot esille ja seikkailusarja näki taas päivänvalon. Pelaamisesta päätettiin Oulun Yliopiston Roolipelaajien Clubissa, CRYOssa. Nykyiset pelit, joita on kaksi samanaikaisesti alkoivat Slashing joukolle 4.10.1998 ja Muppets joukolle 7.10.1998.

Tarkoituksena on pelata Kuusi Kalpaa seikkailusarja vuoden sisällä ja samalla koota internetiin pelaajien päiväkirjat kustakin seikkailusta. Päiväkirjat ilmestyvät nähtäville sitä myöten kun kumpikin joukko on pelannut saman seikkailun läpi. Seikkailujen päivämäärät eivät ole "oikeita päiviä" vaan Nagain kalenterin päiviä, jotka sattumalta ovat nykyisen kalenterimme mukaiset.

Varsinaiset seikkailut (muistiinpanoni) julkaisen vasta kun kumpikin joukko on pelannut koko seikkailusarjan läpi.

Pelistä

Maracon 666 tapahtumassa oli Kuusi Kalpaa mukana. Kyseisestä tapahtumasta on jotain todistusaineistoa valokuvien muodossa.

Sivuston ulkoasun kehitystä voit käydä seuraamassa Kuusi Kalpaa Sivuston Kehitys -suvulla.

Sami Suuri seikkailujen luoja