Tulppaaniritarit

TulppaanejaTulppaaniritarit oli palkkasoturijoukko, johon kuului 27 miestä. Nimensä mukaisesti Tulppaaniritarit tatuoivat vasempaan olkapäähänsä tulppaanin, jonka väri oli yleensä punainen. Tulppaanisotureiden päällikkönä oli mies nimeltään Valkosilmä. Hänen oikeasta nimestä ei ole tieto, mutta käyttäytymisensä perusteella hän on yläluokkalainen, kenties entinen aatelinen. Valkosilmän toinen silmä on sokea.

Valkosilmä vaalii vanhaa Valkeiden Ritareiden kunniasääntöä, jonka sanonta on: Kunnia on Peitseni, Totuus on Kilpeni ja Sanani on Lakini. Lähes kaikki noudattavat tätä sääntöä kirjaimellisesti. Ritareiden keskinäiset välit perustuvat kunniakäsitykseen ja kunkin ritarin asema määräytyy hänen tekojensa mukaan. Kunniaton, tai sanansa syövällä ritarilla ei ole paikkaa joukossa.

Varsinaista aatelista arvoa tai asemaa järjestöllä ei ole vaan se on yksi monista palkkasoturijoukoista, tosin yksi kuuluisimmista. Kuuluisuus ei ole tullut itsestään, vaan ritarit ovat tehokkaita. He ovat monien taistelujen veteraaneja, ja ovat toimineen pääasiassa Pohjois-Orinocossa taistellen örkkejä ja muita Bael Ungran pahalaisia vastaan.

Tulppaaniritareiden tuhon syynä oli Jarnstavin piispa, Agnostus Rehellinen. Tulppaaniritarit olivat kahden vuoden ajan olleet valkean veljeskunnan piispan palveluksessa, mutta saivat paremman tarjouksen etelästä ja halusivat purkaa sopimuksen. Piispa Agnostus oli kuitenkin alkanut pitämään tulppaaniritareita Valkean Veljeskunnan joukkoina, eikä hyväksynyt eroa. Piispan ja Valkosilmän kesken syntyi sanaharkkaa, jota piispa piti jumalanpilkkana, piispan sana kun on jumalan sana ja palkkasoturijoukon roskasakki ei häntä komentele. Piispa ei voinut moisen loukkauksen jäädä rankaisematta.

Niinpä hän teeskenteli suostuvansa ja kutsui Tulppaaniritarit jäähyväisaterialle Jarnstaviin. Valkosilmä ei osannut odottaa piispalta moista petturuutta, ja hän joukkoineen saapui luottavaisin mielin. Piispa Agnostus oli kuitenkin kutsunut Valkean Veljeskunnan Tuomioprikaatin paikalle ja ruokailun alettua prikaati hyökkäsi pahaa aavistamattomien ritareiden kimppuun. Ja teurastivat lähes kaikki.

Vain Valkosilmän, Kalmancil, Enharm Tyhmän ja Hallant Perivalaisen onnistui taistella vastaan, mutta ylivoima oli heille liikaa ja he joutuivat pakenemaan. Tulppaanisotureiden neljä viimeistä jäsentä vannoivat kostoa Agnostukselle ja hajaantuivat keräämään voimiaan. He lupasivat palata kymmenen vuoden kuluttua…

Joitakin tiedettyjä alkuperäisen joukon jäseniä

Valkosilmä, Enharm Tyhmä, Hallant Perivalainen, Kalmancil Arpinen, Caleb Orinocolainen †, Boro Vahvakäsi †, Liban †, Windert Tuulensyömä † ja Luke Onneton †.

< Nagain Kronikat