Alhraed >

Alhraed on Valkeiden Veljien pyhä maa. Siellä Valkeuden uskonto on saavuttanut kukoistuksensa jollaista ei muualla Nagaissa voi nähdä. Kunnia ja rehellisyys ovat siellä miehen tärkeimmät ominaisuudet ja usko seitsemään jumalaan kaiken perusta.

Puhutut kielet >

Alhraedin pääkieli on alhraed, Olorienin kielestä aikojen saatossa eriytynyt kieli. Se on virallinen kieli, jota kaikkien aatelisten oletetaan osaavan. Pitkästä historiasta Olorienin valtakunnan alaisena johtuen, Alhraedissa puhutaan myös vihermaan kieltä. Haltiaolorien on kuitenkin vain harvojen vanhojen sukujen osaama kieli. Sitä puhutaan vain harvoille, sillä Alhraedissa kytee yhä haltiaviha. Varsinkin rannikoiden kaupungeissa on Perivan merikieli lähes yhtä yleistä kuin Alhraedin kieli. Läheiset kauppa suhteet suurien merivaltioiden Perivan ja Torikin kanssa ovat pakottaneet kauppiaat opettelemaan merikielen.

Pohjoisessa Alhraedissa kauppiaat puhuvat myös nomadien käyttämää aavikkokieltä. Sillä suurin osa Stoelista, Orinocosta ja Bael-Ungrasta tulevista karavaaneista kulkee Punaisen aavikon läpi.

Lisätietoa

Sankarit eivät ole käyneet Alhraedissa seikkailunsa aikana, mutta ennen liittymistä Slashing sankareihin, Balaur DeVrede asui jonkin aikaa Alhraedin kaupungissa. Siellä hän joutui vaikeuksiin ja surmasi kuninkaan pojan. Siitä voi lukea lisää hänen historiastaan.

Alhraedin kartta >

< Sankareiden Maailma