Bael Ungra (Mustainmaa)

Bael Ungran kaupunki on valtava kivinen linnoitus, jossa asuu lähes kaksisataatuhatta asukasta. Valtaa kaupungissa pitää papittarien ja pappien yläluokka rautaisella otteella. Loput asukkaista joitain harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta elävät vailla vapautta tai valtaa, lähes orjan asemassa. Bael Ungra onkin kuin jättiläismäinen vankila, jonka valtavien muurien tarkoituksena ei ole pitää mahdollisia hyökkääjiä poissa, vaan pitää Bael Ungran asukkaat muurien sisällä. Noin puolet Bael Ungran asukkaista on örkkejä ja muita pahalaisia, ja loput ihmisiä tai puoli-ihmisiä. Vuosisatojen aikana Bael Ungran ihmisten veri on sekoittunut örkkien, hiisien ja muiden pahalaisten kanssa, eikä puhdasverisiä ihmisiä ole enää juuri ollenkaan kaupungin muurien sisällä.

Bael Ungran kaupunki on Mustien Kaukovuorten rinteessä ja kaikkialla sen ympärillä on kuumia rikkipitoisia lähteitä ja kuumaa tuhkaa puhaltavia vuoria, joiden savut saavat ilman haisemaan ja maistumaan pahalta. Ne kauppiaat, jotka ovat joskus käyneet Bael Ungran Kaupungissa, kertovat kuitenkin että muurien sisällä ilma on puhdasta, vaikka ulkopuolella se saattaa olla sakeana tuhkasta ja rikkipitoisesta savusta.

Bael Ungran valtakunta perustettiin viidennen ajan puolivälin jälkeen, kun Orinocon sotaruhtinas, Bael Ungra, liittoutui Mustainmaan örkkien ja pahalaisten kanssa. Hänen avullaan hajanainen pahalaisten asuttama alue yhdistyi yhden lipun alle ja Mustainmaa pystyi hyökkäämään tehokkaammin etelän vauraita kyliä ja kaupunkeja vastaan. Bael Ungra hyökkäsi myös tehokkaasti Kaukovuorilla asuvia kääpiöitä vastaan. Lähes kaikki kääpiöt vuorilta joko tapettiin tai ajettiin maanpakoon. Kääpiöiltä saadut mahtiesineet ja kultaesineet entisestään vahvistavat Mustainmaan asukkaita.

Vuonna 1021 Bael Ungra aloitti pohjoisessa ensimmäisen kaupungin rakentamisen. Tuhansien örkkien ja pahalaisten avulla hän rakensi yhden mahtavimmista kaupungeista sitten haltioiden Kolmannen ajan kaupunkien. Kaupunki sai nimekseen Bael Ungra sotapäällikkönsä mukaan ja siitä tuli koko valtakunnan hallinnon keskus. Samalla koko Mustainmaa nimetään Bael Ungran valtakunnaksi. 

Mustainmaan Kieli >

< Sankareiden Maailma