Neljäs aika - Jumalten Aika

[0]
Suuri taistelu hyvän ja pahan kesken saavuttaa kliimaksinsa. Mahtavat velhot, arkkipiispat ja demonit ottavat yhteen. Haltioiden ja ihmisten suuret kaupungit palavat maan tasalle ja haltiat pakenevat metsiin. Trigordian syntyy.

[84]
Valkeus kohtaa pimeyden Elethanssa. Pimeyden sotaruhtinas Sandir El'Raisin hylkää pimeyden ja liittyy taisteluun Pimeyttä vastaan. Taistelu tuhoaa kaiken Elethansan ja Punainen Aavikko syntyy sen paikalle. Vanhavuoret nousevat Elethansan pohjoispuolelle ja uusia järviä syntyy autiomaan liepeille.

Seitsemän valkeuden jumalaa selviytyy ja he vetäytyvät taistelun uuvuttamina. Papit jäävät ilman jumalien tukea. Elaine kuvailee tapahtumaa kronikassaan.

[96]
Mahtava velho ja pappi Trigordian surmaa Sandir El'Raisin ja hylkää valkeuden.

[97]
Trigordian nousee valkeutta vastaan, eivätkä Jumalat vastaa. Trigordian vapauttaa kolme Pimeyden Jumalaa. Pimeyden papit saavat voimansa takaisin.

[117]
Nuori nimetön velho voittaa Trigordian ikivuorilla. Ikivuorten tulivuoret purkautuvat ja valtava tuhkapilvi peittää koko itäisen taivaan. Itäiset Ikivuoret syntyvät.

[120]
Valkeuden jumalat palaavat ja papit saavat voimansa takaisin. Piispa Vegelius perustaa Valkean Veljeskunnan taistelemaan Pimeyttä vastaan. Neljäs aika päättyy.

< Kolmas Aika - Mahdin Aika   Viides Aika - Kuolevaisten  Aika >