Teh'Bar (Azgûrathin Maa) >

Sankarit löysivät Tuulivelho Herthen päiväkirjan, joka kertoi Azgûrathin maasta - Teh-Barin valtakunnasta. Muppets sankarit löysivät sen seikkailussa 19-4 ja Slashing-sankarit seikkailussa 18-3. Sankarit eivät kuitenkaan tiedä maasta mitään muuta, kuin mitä kirjassa on kerrottu. Silti se on enemmän kuin moni muu tuosta mustasta paikasta tietää. Ehkä joskus sankareiden tie vie tuohon ikuisen pimeyden maahan...

Historia

Sanotaan että mistään ei löydy pimeämpää paikkaa kuin Teh'Bar. Neljännen ajan lopulla ikivuorten tulivuoret purkautuivat, ja koko Teh-Barin nykyinen alue peittyi mustaan pimeyteen. Kerrotaan että lähes kaikki elämä kuoli ja Teh'Bar oli eloton lähes vuosituhannen ajan. Kerrotaan että vain kaikkein pimeimmät olennot ja mustien jumalien palvojat selviytyivät tulivuorten nostattaman tuhka- ja savuverhon alla. Tuona aikana ei tiedetä kenenkään käyneen Teh'Barissa, sen myrkylliset höyryt pitivät loitolla uskaliaimmankin seikkailijan. Pitkään aikaan Teh'Barissa ei edes tietty olevan ihmiselämää.

Kun ikivuoret olivat hiipuneet 1276 eivätkä enää suoltaneet tuhkaa ja laavaa sisuksistaan, Kuuli maailma ensimmäisen kerran Teh'Barin asukkaista. Keisari Xelmonth Urrin lähetystö saapui silloiseen Olorienin hoviin ilmoittaen että Idän Mahtava Velho, korkeus Xelmonth Urr, on hillinnyt tulivuoret ja kaupankäynti Teh'Barin kanssa voisi alkaa. Moista uutista ei aluksi uskottu, mutta kun kulta ja hopea alkoi virrata kauppiaiden mukana Teh'Barista, syntyi valtava ryntäys uudelle maalle. Kerrottiin että tulivuoret olivat suoltaneet maan alla olevan kullan ja hopean pintaan, niin että sitä pystyi vain keräilemään maasta ilman raskasta työtä.

Suuri määrä ihmisiä, haltioita, ja muita rotuja ryntäsi Ikivuorille etsimään kultaa. Kerrotaan että silloin ikivuoret liikahtivat viimeisen kerran ja suuret tulivuoret syöksivät viimeiset henkäyksensä ilmaan, eikä kukaan vuorille lähteneistä palannut. Arvioiden mukaan lähes kaksisataatuhatta kullan perään lähtenyttä katosi ikivuorille. Keisari Xelmonth Urr oli silloin lähettänyt viestin Olorieniin, että vuorten liikahdus oli vain varoitus miten hänen valtakuntaansa ryöstämään tuleville käy. 

Teh'Barin imperiumi on pysynyt yhä eristyksissä, käyden vain laivakauppaa Teh-Barin ja Xa Raen kautta.

Tuulivelho Herthen päiväkirja >
Teh'Barin kartta >

< Sankareiden maailma