Amazonien sisarkunta

Tämä naisliike sai alkunsa Kolmannella Ajalla ihmisten keskuudessa kun muuan ritarikunta erotti erään naisjäsenensä vähintään epämääräisin perustein.

Muut naisjäsenet tuohtuivat tästä ja tilanne meni lopulta niin pahaksi, että ritarikunnan kaikki naiset lähtivät ovet paukkuen ja perustivat oman ritarikuntansa joka parin vuosisadan ajan niitti jonkinasteista mainetta kampanjassa X'Wardia vastaan. Näinä aikoina sisarkunta muuttui yksinkertaisesta ritarikunnasta hieman laaja-alaisemmaksi ottaen papistoa ja velhojakin (Kaikki naisia, totta kai.

Vielä tänäkin päivänä se on vaatimus sisarkunnan jäsenyyteen...) ja levittäytyi ympäri Nagaita. Osan sisarkunnasta sanotaan jopa opiskelleen Maodighomhnagin alaisuudessa siihen aikaan.

Neljäs ja viides aika vakiinnutti sisarkunnan toimintatavat. He pitävät kiltahuoneita eri paikoissa ja jopa laajempiakin asutuksia syrjäisemmissä paikoissa toimien 'varaventtiilinä' seikkailunhaluisemmalle naisainekselle.

Nämä 'chapter':it vaihtelevat toimintaperiaatteiltaan ja yksityiskohdiltaan, mutta perusperiaatteet ovat samat. Toiminta rahoitetaan kaupankäynnillä, maanviljelyllä, käsitöillä yms. yleisellä elinkeinolla joihin osallistuvat kaikki jäsenet osa-aikaisesti.

Sisarkunnan jäsenet pukeutuvat käytännöllisesti eivätkä koskaan käytä kosmetiikkaa. Itse asiassa kuuluu perinteisiin että jäsenet tuntevat olonsa epämukavaksi perinteisissä naisten puvustossa jos he syystä tai toisesta joutuvat siten pukeutumaan ja yrittävät välttää sitä mahdollisimman paljon. Useammin kuin kerran he ovat aiheuttaneet skandaalin ilmestymällä julkisiin tilaisuuksiin housuissa tai haarniskassa. Yleensä, jos sisarkunnan jäsenellä on koruja päällä, voi olla melko varma siitä että ne ovat maagisia tai että niissä on joku muu jippo.

Sisarkunnan ritareilla on oma tunnuksensa (Valkoinen, piikikäs Ruusu kietoutuneena pystyssä olevan pitkän miekan ympärille.) ja se on virallisesti tunnustettu jo muinaisajoista lähtien.

Sisarkunnan velhot pukeutuvat mielikuvituksettomasti velhonkaapuihin kuten kaikki muut velhot mutta traditionaalisesti he veistävät sauvansa ruusupuusta ja koristavat sen pään perinteisillä kuvioilla jotka ovat helposti tunnistettavissa mutta joiden merkitys on kauan sitten unohdettu (Tai sisarkunnan velhot eivät puhu asiasta...).

Sisarkunnan papittarilla ei ole 'virallista' kirkkokuntaa (kuten ei velhoillakaan) mutta heillä on pukeutumisessaan ja tyylissään muutamia heille tyypillisiä piirteitä jotka asiantuntija erotta kohtuullisen helposti.

Ehdoton vala minkä jokainen sisarkunnan täysjäsen tekee on kieltäytyä avioliitosta.

He voivat ottaa rakastajia, mutta miehellä ei heidän mielestään ole mitään oikeutta lapseen joka kasvatetaan sisarkunnan huostassa (Ainoa tilaisuus jossa miessukupuolen edustajia sallitaan pitemmäksi aikaa kiltahuoneelle. Muita vierailijoita koskee tiukka kolmen päivän aikaraja.) vaikka poikalapset voidaan joskus dumpata miehelle.

Tytöt kasvatetaan kunnioittamaan sisarkunnan arvoja ja heille opetetaan miekankäyttöä, valkeuden palvontaa ja/tai velhontaitoja riippuen taipumuksista. Pojille opetetaan samoja asioita mutta täysi-ikäisyyteen tultuaan heidät siirretään johonkin ystävällismieliseen ritarikuntaan tai muuhun kiltaan. Yleensä sisarkunnan antama koulutus on pätevää ja jättää nuoret miehet hyvin varustautuneeksi elämää varten (vaikka he saattavat lopun ikäänsä kuulla kuiskauksia selän takana 'akkain kasvattamasta')..

Stoelin Chapterhouse

Amatsonien sisarkunta stoelissa toimii kaupungin eteläpuolella, juuri Härän tien eteläpuolella, kaupungin länsiosassa. Vaikka koulutusta ym. järjestetään suurelta osin kaupungin sisällä, sisarkunnalla on linnoitus/luostari/koulutuskeskus kaukovuorilla Tilhuksen eteläpuolella jonne lähetetään osa oppilaista jos talon kapasiteetti ylittyy. Kiltatalo pystyy vakinaisten lisäksi kouluttamaan noin 20 naista kerralla; Talossa asuu keskimäärin 40 asukasta.

Rakennus itsessään on iso, kolmikerroksinen rakennus jolla on kolme metriä korkeat muurit ja suurehko takapiha varustettuna aseharjoituksia ja muutamia yrttipenkkejä varten. Sisarkunnan tunnus seisoo ylväänä etuoven edessä; sivuovi on itäseinällä. (Takapiha on etelään päin, etuovi on pohjoiseen).

Sisarkunnan velhot ovat varmistaneet puurakennuksen tulenkestäväksi ja tavallista puuta vahvemmaksi. Ovi on teräsvahvisteinen. 

Rakennuksen ylimmässä kerroksessa, lukuun ottamatta ullakkoa, sijaitsee kirjasto ja juhlasali. Täällä pidetään sisarkunnan valatilaisuudet ym. rituaalit. Velhojen koulutus tapahtuu enimmäkseen kirjaston puolella ja kirjastosta vastaa Sisar Vilya ja hänen 6 oppilastaan. (Killan velhot koulutetaan lähinnä täällä.)

Toinen kerros on varattu makuusaleille ja asuinhuoneille. Yksi saleista (pienin) on varattu keskenkasvuisille pojille joiden äiti on killan jäsen sekä vieraille miehille (joita koskee 3:n päivän sääntö) jos heitä jostain syystä sattuu kiltahuoneella olemaan. Toinen sali on varattu väliaikaisille majoittujille ja kolmas vakituisille asukkaille. Kahden jälkimmäisen salin välillä voi tapahtua joustoa puoleen tai toiseen mikäli tarvetta ilmenee. Yksityishuoneet ovat varattu sairaille tai muuten erikoistarpeessa oleville. (Plus tietenkin killan johtajille.)

Pohjakerroksessa on keittiö, ruokasali ja pienimuotoinen kappeli, jonka johtajana toimii Sisar Narya. Häntä auttaa 8 nuorempaa apupapitarta jotka ovat tällä hetkellä pappiskoulutuksessa. Lisäksi pohjakerroksessa on auditorio jossa pidetään säännöllisiä kokouksia/puhetilaisuuksia uusien jäsenten värväämiseksi ym. propagointiin. (Yleensä sisarkunta ei sotkeennu muuten politiikkaan sen enempää kuin on välttämätöntä killan aseman turvaamiseksi). 

Kellari on varattu ruokien säilytykseen ja tarvikevarastoksi. Sieltä lähtee kaksi salakäytävää jotka johtavat viemäreihin sekä hieman kauempana olevan talon kellariin. Kumpaakaan ei voi avata kuin kellarin puolelta. Kellarivarastot riittävät 3 kuukaudeksi. Lisäksi kellarissa on viemärikuilu ja maaginen kaivo jonka vesi on raikasta eikä koskaan ehdy. 

Kellariin kuuluu myös kaksi vankityrmää (joita ei ole käytetty pariin vuoteen) plus pienimuotoinen kidutuskammio (yhtä käyttämätön). Nämä ovat perintöä levottomammilta ajoilta menneisyydessä ja säilytetty lähinnä nostalgiana. 

Siivouksesta, ruuanlaitosta yms. huolehditaan yhteisin voimin. Sisar Alexa ylläpitää vuorolistaa eteishallissa. Kaikki osallistuvat Sisar Lytaa myöten vuorollaan.

Kuka tahansa naishenkilö voi yöpyä sisarkunnan talossa edulliseen hintaan (Lue: Käytännössä ilmaiseksi) jos he osallistuvat talon töihin, muuten hinta on tavallinen karusta mutta suhteellisen siististä majoituksesta. Tämä toimii myös eräänlaisena suojakotina jos ukko on käynyt väkivaltaiseksi tms. Vieraiden, jotka viipyvät yli viikon eivätkä kuulu kiltaan, odotetaan liittyvän vakinaisemmin koulutukseen. 

Sisarkunnan jäsenet muualta saavat majoittua ilmaiseksi (mutta heidän odotetaan osallistuvan talon ylläpitoon). Miehiä taloon päästetään vain johtoportaan luvalla (Lyta, Vilya, Narya, Alicia tai Alexa) ja perustellusta syystä.

Traditionaalisesti sisarkunta ylläpitää pysyvästi kymmentä vartio- kaartilaista (Naisia, tottakai) jotka majoittuvat kiltahuoneella ja toimivat muiden kaartilaisten mukana ylläpitämässä järjestystä. Tämä on osa killan soturien koulutusta ja on eräs killan tulonlähteistä. 

Killan päätulonlähteinä toimivat kaksi kauppalaivaa (Starwind ja Kaliya) jotka kuljettavat tavaroita ja matkustajia pitkin pohjoisrannikkoa Teh Barin ja D'Urdin välisellä alueella. Lisäksi jäsenet maksavat kymmenykset killalle tuloistaan jotka kertyvät mitä erilaisimmista liiketoimista. Kiltalaiset tunnetaan myös Stoelin taitavimpina lastenpäästäjinä ja pätevinä välskäreinä mutta monet eivät turvaudu heidän palveluksiinsa peläten 'kulttuurillista kontaminaatiota' (Eli että naiset heidän hoidossaan saisivat ideoita).

Yleensä ottaen kilta on pikemmin vakavarainen kuin rikas.

Sisarkunnan jäsenet värväävät jatkuvasti. Yleensä ottaen jokainen naishenkilö, joka osoittaa halua oppia, saa koulutusta pappistoimessa, miekan (tai muiden aseiden) käytössä tai velhoudessa, riippuen taipumuksista ja potentiaalista. Jokainen koulutettava osallistuu talon ylläpitoon ja maksaa killalle kymmenykset, mutta kiltaan liitytään virallisesti vasta koulutuksen päätyttyä kun killan johto katsoo hakijan riittävän päteväksi ettei tämä tunaroimalla pilaa killan mainetta.

Osa koulutetuista ei koskaan liity 'virallisesti' jäseneksi peruuttamattomien valojen takia, mutta kilta ei tällaiseen käytökseen liian kielteisesti. Se, että nainen seisoo omilla jaloillaan tässä maailmassa riittää killalle.

Huomattavia persoonia killassa

Sisar Lyta

(LN Fighter-15, Str: 17, Int:14, Wis: 14)

Lyta Mirielintytär on kiltalaisia syntymästään asti ja niittänyt mainetta hyvänä miekankäsittelijänä. Hänellä alkaa hiljalleen ikä painamaan (62 vuotias). Hänen virallinen toimenkuvansa on Sisarkunnan Stoelin Chapterin johto.

Killan mestarina suuri osa hänen ajastaan kuluu kaupungin politiikan seuraamiseen ja tavanomaiseen vehkeilyyn eri kiltojen, kirkon jne. välillä, mutta silti häneltä löytyy melkein päivittäin muutama tunti aikaa opettaa nuorisoa miekankäytön jalossa taidossa takapihan harjoituskentällä. 

Lyta on luonteeltaan pidättyväinen ('Rautaneitsyt' on nimitys jota käytetään selän takana) ja hänellä tiedetään olevan yksi tytär (Feria, CG Ranger-12) joka pistäytyy silloin tällöin Stoelissa. 

Sisar Vilya

(CG Wizard-18, Int: 18, Wis: 12, Str: 8, Cha: 16, App: 19)

Vilya Marghe on yksi velhojen killan mestareista ja käsittämättömän nuoren näköinen (ulkonäöltään 18-20 vuotta, kuitenkin Sisar Vilya on yli 60 vuotta vanha). Hänen tarkasta iästään ei ole tietoa. Hänet tuntee helposti yönsinisestä kaavustaan ja Valkoisesta sauvastaan. (GM notes: Sauva on seikkailussa hankittu Staff of Magi; puku muuttaa muotoa ja väriä käskystä.)

Vilyan maine on hieman huiskentelevainen ja vanhoillisemmat kiltalaiset katsovat hänen jatkuvia miesjuttujaan hieman paheksuvasti, kuten myös hänen keinotekoista nuoruuttaan ja kauneuttaan. Stoelin aatelispiireissä Vilya on jatkuva ja suosittu kutsuvieras. Hänellä ei ainakaan tiedetä olevan lapsia. 

Persoonaltaan Vilya on pirteä ja huomattavan huumorintajuinen. Vaikka hänen käytöksensä ei ole täsmälleen sisarkunnan ihanteiden mukaista, hän ei kestä minkäänlaista yritystä tulla käsitellyksi 'normaalimman' naistyypin tavalla. Viimeisin aatelismies joka yritti tätä (Toisin sanoen kosi häntä vakavissaan) sai niskaansa Vilyan langettaman kirouksen ja menetti miehuutensa vuodeksi. Kyseinen aatelinen, eräs Jalrik Vitaya, tunnetaan edelleen selän takana liikanimellä 'Jalrik Munaton'.

Sisar Narya

(NG Priest-16, Wis: 18, Int: 13, Str: 11)

Narya Stirgan on syntyperältään aatelinen (Suku on stoelissa korkeassa asemassa) ja liittyi sisarkuntaan paetakseen järjestettyä avioliittoa. Perhe on sittemmin antanut anteeksi (enimmäkseen) mutta välit ovat edelleen jossain määrin kireät. Armontien papisto suhtautuu häneen jossain määrin varauksella, mutta mitään vakavaa yritystä hänen tuomitsemisestaan vääräoppisuudesta tms. ei ole odotettavissa Lytan hoitaman poliittisen pelin ja valkeuden suosion takia. 

Hänen pyhä symbolinsa on kahdeksansakarainen tähti kaiverrettuna pyöreään amulettiin.

Sisar Narya on lämmin, mutta tiukka opettaja joka on sisarkunnan Stoelin talon sielu. Hänen ruskeat hiuksensa ovat alkaneet jo harmaantua (ikä 44). Hänellä ei ole minkäänlaista halua nousta johtotehtäviin jotka veisivät hänen aikaansa tärkeämmästä asioista (eli valkeuden palvelemisesta). Erittäin pätevä psykologi, Narya hoitaa sekä ruumiillisia että henkisiä haavoja joita Stoelin naisille kertyy syystä tai toisesta. Sisar Narya ei kannata väkivaltaa kuin viimeisenä hätäkeinona ja harrastaa pitkän ystävyyden hiomaa piikittelyä periaatteellisista eroista Alician ja Vilyan kanssa.

Sisar Alexa

(NG Wizard-10, Int: 16, Wis: 14, Str: 9)

Alexa hoitaa talon kirjanpidon ja yleiset yksityiskohdat, toimien Lytan oikeana kätenä. Nuorehko (26) nainen joka pukeutuu harmaaseen kaapuun. Erityistuntomerkkinä tiedetään molemmissa käsissä olevat kaksi sormusta (GM notes: R. of protection +4, R. of telekinesis) jotka ovat selvästi samaa sarjaa ja koristeltu mustalla tähtisafiirilla.

Alexa on kyyninen persoona jonka huumorintaju on pureva. Hän on killan koossapitävä voima jota veikkaillaan Lytan seuraajaksi kun koittaa aika valita seuraava johtaja. 

Sisar Alicia Nilantytär

(LG Paladin-12, Str: 15, Wis: 16, Cha: 17) 

Alicia on killan kaartiosaston johtaja. Sodanjumalan antaumuksellinen palvoja, Alicia tunnetaan laajasti Stoelin sotilaiden keskuudessa ja viettää suuren osan aikaansa Armontien Temppelissä. Hänen liikanimensä 'Moukari' johtuu hänen suosimastaan kirkkaana hohtavasta rautanuijasta joka on voimallinen ase pimeyttä vastaan. Yleensä hän pukeutuu hopeanhohtoiseen ketjupaitaan ja sisarkunnan tunnuksella koristeltuun viittaan. (Sisarkunnan tunnuksella varustettu kilpi on myös käytössä jos Alicia odottaa ongelmia.)

Iältään hän on vasta nuori (24). Hänellä ei ole tunnettuja elossa olevia sukulaisia. (Hänen äitinsä, kiltalainen, kuoli 12 vuotta sitten örkki hyökkäyksessä karavaaniin.)

Yleensä ottaen Sisar Alicia kärsii vakavasta huumorintajun puutteesta ja juoru kertoo hänen olevan edelleen neitsyt. Hän ei koskaan kiroile. Se, miksi häntä ei harkita vakavasti killan tulevaan johtoon, johtuu hänen vahvuuksistaan: Hänellä ei ole kykyä kompromissiin ja diplomatiaan mitä kiltamestarin asemassa vaaditaan, vaan hän on tyypillisen jäykkäniskainen Valkeuden Soturi. 

Valkea veljeskunta on jatkuvasti yrittänyt kosiskella Sisar Aliciaa puolelleen (Teknisesti mahdollista) mutta tämä on pysynyt (ja tulee pysymään) sisarkunnalle uskollisena. 

< Jalvyn Fellstar