Rowan 'maalaisjuntti' Algedintytär

Rowan Algedintytär on toinen kahdesta velhojen killan naispuolisesta mestarista (Toinen on Sisar Vilya amatsonien killasta). Syntyjään maanviljelijäperheestä ja näinollen matalasäätyinen, on erittäin yllättävää että hän sai koulutusta velhouteen ilmiselvistä lahjoistaan huolimatta. Kuitenkin hänellä kävi onni: vaeltava velho sattui tilalle ja tunnisti nuoren tytön potentiaalin. Tämä velho palkkasi nuoren Rowanin oppilaakseen ja palvelijakseen, lähettäen tienatun palkan perheelle takaisin.

Kyseisen velhon muut oppilaat (aatelisia tai muuten rikkaiden kakaroita) eivät pitäneet ollenkaan siitä, että he joutuivat opiskelemaan matalasäätyisen ja köyhän Rowanin kanssa, varsinkaan kun hän nopeasti ohitti muut oppilaat tiedossa ja taioissaan. Jatkuvasti piikiteltynä maalaisuudestaan, Rowan kehitti pysyvän antipatian kaikkia rikkaita ja aatelisia kohtaan.

Rowan valmistui opettajansa, Velho Johan Tulisielun opista erinomaisin suosituksin. Tämän jälkeen hän loi tselleen pitkän, mutta suhteellisen rauhallisen uran Stoelissa. Kukaan ei ollut yllättynyt, kun 10 vuotta sitten Mestari Kieran luopui asemastaan ja Rowan nimitettiin hänen tilalleen.

Mestari Rowan opettaa edelleen ja toimii velhojen killassa aktiivisesti. Hänet tunnetaan hyvänä opettajana jonka maksut ovat erittäin halpoja. Hänen oppilaansa valitaan tiukasti potentiaalin ja antaumuksen perusteella, eikä hänen talossaan tunneta säätyeroja. Tämä on aiheuttanut pientä närää aatelisten keskuudessa.

Rowan muistuttaa ulkonäöltään herttaista isoäitiä, mutta hän ei todellakaan leivo pipareita ja rautainen tahto paistaa läpi jokaiselle joka katsoo häntä silmiin. Hän edelleen pitää yhteyttä syntymäkotiinsa ja jollakin mystisellä tavalla tietää aina jos siellä on hätä. Kuten ainakin yksi örkkilauma on saanut tuta.

< Jalvyn Fellstar