Seikkailu 2: Vallanvaihdos

Outoja näkyjä Stoelin kujillaVapaakillassa on yleisesti tiedossa että Jirolla on uusi joukko koulutettavana, ja heidän tehtävänsä ovat omaa luokkaansa... Samoin kuulemma palkkiot. Eräänä päivänä Jiro kutsuu heidät luokseen.

Druidiviini eli Petagonviini on kaupungin parhainta viiniä, parempaa kuin haltioiden viinit, näin väitetään. Petagonviini tehdään harvinaisen kasvin, Petagonin, marjoista, eikä tätä kasvia kasva muualla kuin Druidien Lehdossa. Kasvi on erittäin hyvin vartioitu salaisuus, vain korkeimmat Druidit tietävät missä sitä kasvaa ja miten siitä valmistetaan Petagonviiniä. Huhuja tosin liikkuu kaupungilla yhtä paljon kuin niiden levittäjiä.

Jiro on lähettänyt nuoren lupaavan varkaan, Herman Nopsajalan, Lehtoon tehtävälle. Nimettömänä pysyttelevä ostaja tarjosi Vapaakillalle maireata summaa tuoreista marjoista. Hermannin tehtävä oli siis "noutaa" säkillinen lehdossa Petagon marjoja. Tehtävä ei ole ensimmäinen, ja yleensä varkaat jopa onnistuvat varastamaan marjoja druidien estelyistä huolimatta.

Herman ei kuitenkaan palannut takaisin kiltaan tuomaan marjoja asiakkaalle, eikä hänestä ole kuulunut mitään päivään. Nyt sankarien tehtävänä on etsiä Herman ja palauttaa hänet kiltaan marjojen kanssa tai ilman. Huhun mukaan Herman olisi mahdollisesti myynyt marjat jollekin muulle korkeampaan hintaan ja pakoilee siksi, sillä kiltansa pettävällä varkaalla ei yleensä ole tulevaisuutta, ellei sitten toisen killan leivissä. Uskaanien nimi mainitaan.

Hermannin löytymisellä on kiire, sillä huhut vapaakillan johtoportaan heikkoudesta hoitaa asioita eivät saa tulla julkiseen levitykseen. Hermannista olisi pikaisesti tehtävä esimerkki, mitä tapahtuu kiltansa pettävälle varkaalle. Palkkio luvassa sankareille asian hienovaraisesta hoitamisesta.

Aamuauringon valaistessa taivaanrantaa ja kaupungin herätessä uuteen päivään sankarit valmistautuvat uuteen koitokseen...

Lisätietoja

Valkean Veljeskunnan ote tiukkenee >
Elainen Kronikoista: Haltiain ja Ihmisten liiton särkyminen >

Punaisen Lohikäärmeen sijainti Stoelissa >
Näkyjä Scintlarin Tähdessä >

Pelinjohtajan muistiinpanot >

Muppets Matkapäiväkirjat

Dravigan tarinaa >
Jacquel 'Jackin' päiväkirja >
Magnus 'Dam' Harleighin päiväkirja >
Morganbach Tvalin Merkintöjä >
Orionin päiväkirja >
Shanin päiväkirja >

Slashing Matkapäiväkirjat

Legion muistio >
Lornan päiväkirja >
Jalvynin päiväkirja
Sambalin mietelmiä >
Zayinin päiväkirja

Loppusanat

Kuningas on kuollut, kauan eläköön kuningas.

Yönä, jota myöhemmin kutsuttiin Tuhon Yöksi, paloi moni Stoelissa olevista risteyksen majataloista. Ilman Valkean Veljeskunnan väliintuloa, olisi Stoel saattanut muuttua rauniokaupungiksi. Valkeuden mahti koettiin jälleen eikä veljeskunnan pappeja enää katsottu niin karsaasti. Jotkut tosin väittivät että Velhot olivat todellisuudessa hoitaneet tulipalojen sammutuksen, mutta eihän sitä kukaan voinut uskoa. Velhothan olivat muutenkin niin epäilyttävää joukkoa.

Kuningas kuoli, luonnollisista syistä. Huhuja kuoleman "luonnollisuudesta" liikkui ympäri kaupunkia, toiset kertoivat että valkeuden enkelit olivat saapuneet hakemaan kuninkaan (virallinen syy), jotkut kertoivat että hullu kuningas oli juuri ennen kuolemaansa antanut käskyn polttaa kaupungin, ja olipa jopa tarinoita että Prinssi Gareth Uljas oli kyllästynyt odottamaan omaa vuoroansa ja murhauttanut isänsä. Vaikea sanoa, mikä oli oikea syy, mutta Vapaakillan vakoojat kertoivat että vanha kuningas oli löydetty kuolleena tikarin pisto rinnassaan.

Seitsemän päivää Tuhon Yön jälkeen prinssi Gareth Uljas kruunattiin Stoelin Vapaakaupungin kuninkaaksi. Samana päivänä kristallipalatsista tuli julistus, että entisen kuninkaan serkku Bryg Vakava oli syyllistynyt maanpetokseen ja tuomittiin julkiseen kuolemaan. Hän oli vehkeillyt kuningasta vastaan ja aikonut salamurhata sekä kuninkaan että tämän ainoa pojan. Teloituksesta tuli yksi Stoelin mielenkiintoisimmista, Bryg sai tuta Valkean Veljeskunnan Sokean Oikeuden kidutuksen ja teloituksen Geston Aukiolla. Tämä oli ensimmäinen kerta kun Valkean Veljeskunnan korkea-arvoinen pappi Sokea Oikeus saapui Stoeliin. Näytös kesti kolme tuntia ja jälkeenpäin moni kääntyi uskoon.

Valkeus oli saapunut viimeinkin Stoeliin - valkeaveljeskunta sai virallisen luvan hoitaa Vartijoiden killan kanssa Stoelin partioinnit.

< Edellinen Seikkailu Seuraava seikkailu >