Seikkailu 10: Näkyjen Peili

Stoelin uudel lait panavat vaakakupeissaVapaakillan olot Stoelissa ovat entistäkin tukalammat. Loukon ja Stoelin välinen valvottu kulkureitti on aiheuttanut ongelmia monelle ennen Stoelin puolella elantonsa hankkivalle varkaalle ja kerjäläiselle. Myös monen pätevän varkaan joutuminen Punaisiin Kammioihin rangaistuksena ammattinsa harjoittamisesta on entisestään heikentänyt Vapaakiltaa. Kun vielä lisätään soppaan Veli Kiven outo sairastuminen ja Mustan Mestarin katoaminen, on katastrofin ainekset kasassa ... Juuri tätä ovat Uskaanit odottaneet.

Uskaanit, joiden toimintatavat ovat aina olleet arveluttavat, ja työt likaisia, ovat aina joutuneet pelkäämään kuolemaa rangaistuksena kiinni jäämisestä, eikä Punaisten Kammioiden käyttöönotto ole muuttanut kiinnijääneiden kohtaloa mitenkään, ovat sopeutuneet nopeammin muuttuneisiin olosuhteisiin. Vapaakillan vielä yrittäessä toipua uusista Laeista, Uskaanit ovat alkaneet entisestään verottamaan heitä. Moni Vapaakiltalainen on yllättäen löytynyt kujalta päättömänä tai vuoteesta tikari rinnassaan. Vapaakillalla ei todellakaan mene hyvin...

Niinpä apua ja liittolaisia on lähdetty etsimään Stoelin vaikutusvaltaisista hahmoista. Ilman Pappia ja Velhoa Vapaakilta ei kauan kestä Uskaanien hyökkäyksiä vastaan, joten Yksikäsi on päättänyt hakea apua Velhojen Killalta. Julkisesti Velhojen Kilta varsinaisesti ei varmaan suostu varkaiden kiltaa auttamaan, sen Yksikäsi tietää, mutta aina on epävirallisia teitä. Muutama nuorempi velho tarjosikin apuaan, mutta joitain pieniä vastapalveluksia vastaan. Ensimmäinen palvelus on hankkia Veljeskunnan Papin, Faberin, talosta eräitä arkaluontoisia asiakirjoja.

Juuri silloin sankarimme saapuvat Stoeliin ja kuulevat tehtävästä ...

Lisätietoja

Muutoksia Stoelissa: Näkyjen Peili >
Pappi Faberin asunnon sijainti Stoelissa >

Muppets Matkapäiväkirjat

Dravigan Tarinaa
Morganbach Tvalin Merkintöjä >
Orionin päiväkirja >
Shanin päiväkirja

Slashing Matkapäiväkirjat

Jalvynin päiväkirja
Sambalin mietteitä
Zayinin päiväkirja

Loppusanat

Outoja seikkoja paljastui tehtävän aikana, joita sankarimme jäivät pohtimaan. Itse tehtävä onnistui lähes täydellisesti, lukuun ottamatta yllättävää tulipaloa ja papin talon maan taksalle palamista. Velhot maksoivat hyvin tehtävän suorittamisesta ja  lupautuivat auttamaan tarvittaessa.

Varkautta ei saatu selville, eikä paloa tutkittu tarkemmin Pappi Faberin pyynnöstä. Hän määräsi vain talonsa jäänteet romautettavaksi ja jäänteet peitettäväksi. Paikka asetettiin rakennuskieltoon ja tapaus unohdettiin, olihan se vain tavallinen tulipalo ...

< Edellinen seikkailu   Seuraava seikkailu >