Stoelin lähiympäristön alueet

Oman rakennuksen lähettäminen >

Stoelin iso kartta >
Stoelin rakennusten aakkosellinen hakemisto >
Stoelin rakennusten hakemisto toimialan mukaan >

Stoelin lähiympäristön karttoja >

Alkemistien kilta

Sijainti: Stoellin muurien ulkopuolella
Lähettäjä: KM

Kivinen mustunut rakennus. Sisään pääsee avain Alkemistit ja asiakkaat. Paljon laudoitettuja ikkunoita. Kellareitten laboratoriot joissa uutteita tutkitaan. Eteisessä voi ostaa alkeemisia tuotteita saippuasta ja räjähteisiin asti. Ohjeita pelinjohtajalle: Alle 25 olevilla heitoilla ei tapahdu mitään. Mutta yli olevissa pelinjohtaja päättää mitä aiheutuu. Esim: Sankari muuttuu lohikäärmeeksi tai tai tulee immuuniksi myrkyille.

Aseiden kokeilulaitos

Sijainti: Kaukana, hyvin kaukana.
Lähettäjä: KM

Sio kenttä jolla koikeillaaan aseita. Maalitauluja erikoisjousille. Kuoppia räjähteiden koikeilu paikaksi. Muureja joitten taakse voi paeta.

Bullerin linnake

Sijainti: Lähellä muiden-kuin-ihmisten-killaa (n.1km päässä)
Lähettäjä: Buller (Ystävien kesken Bull) (Kylli_Punisher@luukku.com)

Linnake tosin aika SUURI sellainen,n.5m korkeat muurit, Bullerin seuraajien harjoittelu linnake, läpimitta n.50m leveä n.50m pitkä,3 kerroksinen, kerrokset: maanalaiset vanki tyrmät, keskikerroksessa on parakit, harjoitus alueet, varastoalueet, hevostallit, vartioiden majat, Bullerin talo, vieras talot, palvelusväen tilat, kolmannessa ja korkeimmassa kerroksesta löytyy kivat oleskelutilat, taikojen opetelutilat, kolme ruokasalia jos tulee runsaasti vieraita, neuvotteluhuone, Muppets ja Slashing sankarit ovat TODELLA TERVETULLEITA.

Entinen pikku linna jota on muokattu Bullerin isän rahoilla ennen hänen kuolemaansa. Paikka on ihana koska siihen näkyy aurinko joka suunnasta, isot metsästys ja örkkien lahtaamispaikat.

Citrüs Arengü

Sijainti: Kolme kilometriä itään Stoelista
Lähettäjä: Nagai

1000 metriä pitkä reitti josta 100 metriä on katsomon edessä ja loput erämaassa. Tien leveys on kapeimmillaan yhden metrin levyinen ja leveimmillään 10 metriä. Kilpailut ovat erittäin verisiä ja raakoja sillä ohituksissa voi joutua ruoskan sivaltamaksi. Mutkia 15 joista vaarallisia viisi kappaletta. Korkeimmillaan 30 metriä ja matamillaan kaksi metriä korkea. Noin kahdesosalla radasta voi kiilata kilpailijoita jokiin ja rotkoihin.

Cutterin uusi linnake

Sijainti: Noin 50 kilometriä Stoelista.
Lähettäjä: Cutter ( greatdragon18@hotmail.com )

Tämä Cutterin linnoitus on vahvasti vartioitu, ja myöskin erittäin vaikea tunkeutua, sillä tämä rakennus on vuoren päällä, ja vain yksi tie vie Cutterin linnoitukseen, ja sillä voi tehdä paljon väijytyksiä. Täällä on paljon parakkeja ja muita sotilaiden asumistiloja. Täällä on myöskin tyrmät, suurien petojen pesät, velhon torneja kaksi, kymmenen vartiotornia, seppä, kouluttajien rakennukset, yksi muista eristetty pieni parakki yhdelle henkilölle (tämä henkilö on Shade ja tämä on eristetty sen takia jotta hän ei kävisi muiden kimppuun, tai toisin päin), ampuma rata, Cutterin ja hänen veljensä asunto (valtava linna keskellä linnaketta), tallit, erilaiset eri olennoille, pieni liskomiesten suo alue, jossa myös hydrat majailevat, suuri hehkuva maaginen portti Lehdossa sijaitsevaan torniin, druidien,velhojen ja muiden maagikkojen asunnot ja kaikki asevalmistajat. Linnoituksen portit ovat avoinna hyville vierailijoille, mutta heidät kaikki tutkitaan maagisesti.

Cutterin vanhojen ystävien majatalo

Sijainti: Aivan Stoelin vieressä
Lähettäjä: Cutter ( greatdragon18@hotmail.com )

Tämä rakennus on valtava! 10 m. korkea ja pinta-ala 500m. Täällä asuvat kaikki Cutterin ystävät jotka eivät asu missään. Täällä on myös ISO asevarasto (syynä on Cutterin ilmoittama hätätila...). Alueet: Baari, nukkumapaikat, asevarasto, harjoitustilat, opetustilat, vierashuoneet yms. Täällä on myös käytävä joka johtaa Muiden-kuin-ihmisten-killan päämajaan.

Drakonnialaisten linnoitus

Sijainti: Lehton stoellin vastaisella reunalla
Lähettäjä: KM

Valtava linnoitus. 20 metrien paksuiset mirhitillä valetut muurit. 100 tornia jotka ovat valmistettu mirhitistä. Yksi portti jota vahtii 50 Drankonnialaiskeihäsmiestä ja 50 drakonnialaisjousimiehistä. Läpimitta 20 killometriä. Valkeuden jumalille omistettu temppeli. Asukkaat koostuvat enimmäkseen Drakonnialaissita. Omat tallit Egmaille, hevosille, poneille ja Wyrymkäärmeille. Vartiotupia on kahden kilometrin välein. Parakkeja joissa koulutetaan Drakonnialaissotureita Cutterin(Draxin) vastaiseen sotaan. Neljä velho tornia. Satoja tyrmiä. Kymmeniä asetehtaita. Linnoituksen keskellä on mustasta teräksestä ja mirhitistä rakennettu jättimäinen torni. 25 kaivoa piirityksen varalle. 1000 vakituista asukasta velhoja lukuun ottamatta. Salakäytäviä lehtoon, Stoelliin ja Cutteri uuteen linnakkeeseen. Heitä tukeva salaperäiset vuorihaltiat ja kodeistaan Cutterin vuoksi häädetyt vuorenkääpiöt. Heidän velhot ovat hyviä illuusioissa, elementtisotureissa, muodon muutoksissa ja elementrien hallinnassa. Wyrymkäärme: 100 metrinen käärme jättiläis myrkkykäärme.

Drakonveljeskunta

Sijainti: Lehdossa.
Lähettäjä: KM

Drakonnialaisten veljeskunta on perustettu Cutterin takia. Itse asiassa Drakonnialaiset ovat salaa puolustaneet Stoellia vuosi kausia Cutterilta.

Filosofien kilta

Sijainti: Muurien ulkopuolella
Lähettäjä: Rincewand

Muurien ulkopuolella siittä johtuen että etteivät filosofit levittäisisivät säädyttömyyttä jousten alasti kaupungilla. Tämä rakennus on kristalli palatsia kaksi kertaa isompi ja korkeampi sillä filosofit tarvitsevat paljon tilaa kylpyammeilleen ja istuma pilareilleen.

Hautausmaa ja kryptat

Lähettäjä: Rantsu

Kauan sitten hylätty hautausmaa sijaitsee syvällä metsässä, jossa aluskasvillisuuden seasta voi vielä erottaa vanhoja hautapaasia ja hautakiviä. Ryteikköisen metsän uumenissa voi törmätä vanhaan kryptaan, jonne jokin muinainen mahtimies on laitettu viimeiseen lepoonsa usein tärkeimmät aseensa ja esineensä mukanaan. Moni kryptoista on vanhalla magialla suojattua ja moni, jotka on näitä vanhoja aarteita ja artifakteja himoinnut on lisännyt hautausmaalle oman henkilökohtaisen uhrinsa - itsensä.
Hautausmaa on syvällä metsän uumenissa ja sinne ei löydä helposti. Kuitenkin sinnikäs ja yritteliäs seikkailija voi aikansa etsittyään löytää hautausmaan raunioituneen muurin, joka on jo suurelta osin maan peitossa ja muuri näyttää enemmän maankohoamalta. Muurin jälkeen aluskasvillisuus alkaa muuttua soisemmaksi ja ilmassa löyhkää voimistuva rikin katku. Soihdut rätisevät ja tukahtuvat oudoista huuruista ja hämärä laskeutuu matkaajien ylle, jotka tänne löytävät. Paikka on hämärä, jopa keskellä päivää suosta nousevien huurujen takia.
Maaperä on hautausmaalla paikoin rämeistä ja monet rämeiden myrkylliset huurut saavat onnettomat seikkailija kokemaan hirvittäviä harhanäkyjä, jotka helposti suistavat seikkailijan hulluuteen. Ei ole tavatonta löytää sinne eksyneiden matkaajien luurankoja, jotka ovat hulluuden puuskassaan tappaneet toisensa hirvittävien näkyjen heitä riivatessa. Rämeellä elää toinen toistaan oudoimpia kasveja ja eläimiä aivankuin myrkylliset huurut olisivat antaneet niille mitä kummallisimpia mutanttimuotoja. Käärmeitä kuhisevat suot ovat koituneet joidenkin uskalikkojen kohtaloksi ja he ovat löytäneet hautausmaalta vain omat hautansa.
Huhutaan, että eräs muinainen velho (Ramtothm) olisi haudattu tänne ja hänen kryptansa, joka on täynnä pirullisia ansoja kätkisi sisäänsä mahtavan taikaesineen: Ajanpysäyttäjän. Kukaan ei tiedä miltä se näyttää - vain vanhat tarinat kertovat sen mahdista, jolla ajan saattaa pysäyttää ja näin se antaa haltijalleen arvaamattoman mahdin. Erään tarinan mukaan se on jonkinlainen tiimalasi, toisen tarinan mukaan jonkinlainen mekaaninen laitos.
Erään tarinan mukaan ajanpysäyttäjä olisi portti toiseen aikaan. Kenties itse krypta on portti toiseen aikaan...

Hovin metsästäjän maja

Sijainti: Vähän matkaa länsi portista.
Lähettäjä: Haltia.

Yksinkertainen piilopirtti. Kaksi huonetta plus savusauna ja huussi soistuvan lammen rannalla. Korkeus on piilopirtillä on 4 metriä korkeutta ja 6 neliömetriä pinta-alaa. Sana on 6 metriä korkea ja pinta-alaa sillä on 6 neliömetriä. Rankennukset ovat kuusta ja tammea. Huusi on pelkkä säkkikankaalla peitetty kuoppa. Talon ja saunan ovissa on hovin tunnus. Sauna lämpiää hiilellä ja haloilla. Pihassa on linnuille ansoja. Metsässä on 10 ansakuoppaa. Hovin metsästäjä on tällä hetkellä Garth Earlling.

Istarien kilta

Sijainti: Kymmenen kilometriä länteen Armontie seitsemästä,
Lähettäjä: Istar

Istarit ovat velhoista eronneita voimakkaita velhoja joista heikoimmatkin ovat mustan mestarin tasolla magiassa. Heidän päämaja on valtava puinen linnoitus. Linna on 11 metriä korkea ja sillä on pinta-alaa 20 m2. Itse muurit ovat 50 metriä pitkiä 4 metriä paksuja ja 10 metriä korkeita. Linnoituksessa on 50 velhontornia ja Nagain suurin maaginen kirjasto heidän kirjastonhoitaja muuttui vahinkossa orankiksi ja nyt siittä on hyötyä kirjastossa.

Istareitten torni

Sijainti: 100 kilometriä Stoellista.
Lähettäjä: Istar

8000 metriä korkea torni. Muppets ja Slashing sankarit ovat erittäin tervetulleita. Tornissa on Nagain toiseksi suurin maaginen kirjasto. Torni on rakennettu Stoellin mielenterveyssäiliö ja-parantolan kivistä kun Istarit tuhosivat sen ja sen hirviöt magiallaan. Kaikki jotka pystyvät käyttämään maagiaa ovat tervetulleita. Rakennus hohtaa kuin täysikuu ja siitä kuulu öisin valitusta kun Parantolan aaveet valittavat kohtaloaan.

Kalastaja Smau'gin talo

Sijainti: Merinossa
Lähettäjä: KM

Iso puutalo jossa on lisäsiivessä sauna. Seinillä on täytettyjä kaloja ja lintuja mm Jättiläishai ja Kunigasjärvikotka. Talossa vierailee paljon velhoja ja pappeja.

Kirottu kypra

Sijainti: Syvällä lehdossa
Lähettäjä: KM

Iso kypra jos on varhais-stoellin kuningas haudassa. Hän ruumista vartioi tuhansia sotureita jotka eläessään vannoivat valan kuningaalle. Valassa vannovansa suojelevansa kuninkasta eläessään ja kuollessaan kunnes kuningas vapauttaa heidät. Lainaus kapteeni Arghassin tiedon annosta valkealle veljeskunnalle. "Minä Kapteeni Arghas olen ollut kyprassa ja taistelin sinne majoittautun olentoja vastaan kunnes kuningas antoi minulle tukensa ja kutsui soturinsa taistelemaan olioita vastaan. Pakenin taistelun keskeltä hädin tuskin hengissä ja sen jälkeen en ole astunut kypraan." Kypran reunoissa on kalma sotilaiden vartio paikat he eivät hyökkää paitsi jos koskee kuningasta tai hänen tavaroitaan.

Liskomieste-oma-killa

Sijainti: Suo lähellä Stoelia
Lähettäjä: Buller (Ystävien kesken Bull) (Kylli_Punisher@luukku.com)

Suolla lähellä Stoelia, linnaketta ei näe koska se on suon  kasviston peitossa, ole varovainen sillä linnakkeen lähellä on useita hydria, jotka EIVÄT OLE YSTÄVÄLLISIÄ mutta ne pelkäävät isoja joukkoja, linnake ei  mene suon alle sillä siellä on kaiken maailman suo hirviöitä esim kauhea flung hirviö (liskomiesten kielellä Fju) se syö suohon joutuneen hahmon  yhtenä suu palana, linnakkeeseen menee reitti lumpeen lehtien päällä (nekin ovat tietyt lehdet), hevosilla ei pääse suolle koska lehdet pettäisivät alta.

Lohikäärme-killan-päämaja

Sijainti: Vuorilla Stoelin lähellä
Lähettäjä: Buller (Kylli_Punisher@luukku.com)

Päämajan piirrustus >

on vuoren sisällä, sitä ei näe kunnolla koska se on metsän keskellä  vuoressa piilossa pahoilta voimilta, aika karut maisemat mutta hyvät  metsästys alueet, täynnä lohikäärmeitä, Huoneet alkaen suu aukolta: suuaukko, pääsali, ruokailusali, Splatinhuone, muitten lohisten huone

Lone wolfin mökki

Sijainti: Keskellä korpea
Lähettäjä: Buller (Kylli_Punisher@luukku.com)

pieni puinen mökki keskellä korpea jossa on paljon susia,aidattu  seipäillä,mökissä ei ole kuin vierashuone,Lone wolfin  huone,keittiö,pieni ruokailu huone ja palvelus väen huone,Slashing ja Muppets sankarit  ovat terve tulleita jos tietävät mitä ihmissusi tekee pahimillaan.

Meidän-Jotka-Eivät-Ole-Ihmis-Sotureita-Tai-Pappeja-Tai- Velhoja-Tai-Puoli-Ihmisiä.

Sijainti: Merino
Lähettäjä: KM

Täynnä oleva taverna jos on lisäsiipiä jotka toimittavat asuntojen ja ei ihmisten kylpylänä. Perus rakennus on puuta lisäsoovet marmoria ja graniittia.

Meidän-Kaikkien-Kauppa

Sijainti: n. 3km Stoelin porteilta etelään
Lähettäjä: Buller ( Kylli_Punisher@luukku.com )

iso kaksi kerroksinen kauppa, ihana, tilava, kauppaa suojelee detect invisible ja detect thief taika on sopivalla paikalla matkailijoiden varalta.

Meigän-kaikkien-taistelijoiden-killa

Sijainti: vuorilla
Lähettäjä: Buller ( Kylli_Punisher@luukku.com )

Killan pohjapiirrustus >

iso linnake vuoristoisella maaperällä. kauniit näkymät kaikkialle n.3km säteellä. linnaketta suojelee protection of evil taika ja linnakkeeseen ei pääse muita kuin taistelijoiksi ryhtyviä. muurit ovat n.50m korkeat. linnaketta ympäröi vesinen maaperä ja suuret tälli puut (suojelu pahalta taian ylttämis alueelle juuri jäävät puut). Muppets ja Slashing sankarit ovat tervetulleita mikäli haluavat apua jossakin

Merino

Merino on pieni laivasatama joen toisella puolella, erillään muusta Stoelista, ja se tarjoaa kuljetuksen joen yli matkustajille ja kauppiaskaravaaneille, jotka kulkevat Stoelista itään, yleensä Daeltoniin tai Othlakseen. Huhutaan että sen kaduilla kulkee Merinon hirviö, joka tappaa öisin ihmisiä. Eksotiikka kilta on luvannut suuren palkkion tuosta tarunomaisesta hirviöstä, mutta kukaan ei ole vielä tullut vaatimaan sitä.

Muiden-kuin-pahuuden-killa

Sijainti: Tuntemattomassa paikassa Nagaissa
Lähettäjä: Buller (Ystävien kesken Bull) (Kylli_Punisher@luukku.com)

SUURI linnake kaukana yksinäisyydessä,n.10m korkeat  muurit,läpimitta:100m leveä,100m pitkä, kaksi päärakennusta, väli seinä ja portti n.50.  kohdalla elikkä keskellä linnaketta, ihmisten ja muiden kuin ihmisten  puoli ovat erikseen, ei ihmiset lähetetään portaalilla heidän omalle  puoleleensa tai laitetaan kävelemään ihmis joukon läpi,kaksi pää rakennusta  koska ihmiset eivät oikein tykkää ei ihmisistä heidän linnakeessaan  nutta siihen on tulossa muutos koska joka ikinen päivä syntyy  tappelujam,Buller on koko paikan johtaja koska on ollut paikan entisen johtajan  paras oppilas,paikan omistaja oli ennen zar'Klaomus puoli paha  velho.

ihmisten puolen rakennukset ovat: Päärakennus, varasto, hevostallit, parrakit, vartijoiden parrakit, velhojen temppeli, druidien luola, ritareiden  parrakit, kokous huone, pää portin vartijan talo, ja yms.

ei ihmisten puolen  rakennukset: Päärakennus, hevostallit, liskomies suot, puoli goblin  luolat, minotauri labyrintit, hydra suot, lohikäärme luolat, väli portin vartijan talo, vartijaparrakit, kokous huone, varastot, griffin pesät, linnotusta suojaa detect evil loitsu joka tappaa pahuuden puolilaiset,kauniilla paikalla,etäiset metsästys alueet, ihmisiä ja ei ihmisiä koulutetaan summonoiduilla örkeillä,Slahing ja Muppets sankarit ovat KOVIN TERVETULLEITA etenkin jos haluavat tavata Bullerin.

Muiden-kuin-ihmisten killan päämaja

Sijainti: Tuntematon paikka Nagaissa
Lähettäjä: Cutter (greatdragon18@hotmail.com)

Linnan pohjapiirristus >

Tämä rakennus on suuri erikoisten asukkiensa takia, nimittäin örkkien, liskomiesten, lohikäärmeiden yms. Tämän rakennuksen tekivät kolme Muiden-kuin-ihmisten killan jäsentä, nimittäin Cutter, Slyt´hkar ja Slyt (en laittanut sukunimiä, koska heidän tietonsa löytyvät matkalainen-osastolta).

Slyt´hkarin syy oli yritys saada itsensä takaisin kaveriksi Cutterin kanssa, Cutterin syy oli melkein sama (tietenkin syynä oli myös killan päämajan rakentaminen), paitsi että yritys oli saada Slyt´hkar takaisin ystäväksi ja Slyt vahti näitä kahta sotaveteraania.

Tämä rakennus on erittäin kirjavan näköinen. Joskus saattaa nähdä jopa örkin lekottelemassa rakennuksen pihalla. Tämä rakennus on ikään kuin toivonmajakka Valkeuden Veljeskunnan vainoamille olioille. Veljeskunta ei ole paha, vaan ennakkoluuloinen, jonka vuoksi tämä rakennus osaksi rakennettiin. Tämä rakennus on kuin valtava linnoitus! Vähintään yhtä suuri kuin kristallipalatsi (rakentajat osasivat taikoa ja heillä oli armeija apuna).

Siellä on satoja huoneita joista monet ovat asuinhuoneita. Joskus ihmisiä piipahtaa tänne, jolloin he yleensä saavat hyvän vastaanoton ellei tämä paljastus pahuuden puolulaiseksi, jolloin tämä taiotaan Cutterin linnoituksen tyrmiin. Hyville ihmisille esitellään paikkoja (Muppets tai Slashing sankarit ovat erityisesti tervetulleita). Tervetuloa vaan!

Cutter toivottaa hyvät matkalaiset tervetulleeksi, mutta jos tulija on paha niin hän saa tutustua linnoituksen tyrmiin(ei sinne jossa on Muinainen paha vangittuna vaan toiseen. Cutterin linnoitukseen kuuluu myös parakki ja asevarasto(molemmat Cutterin armeijaa varten).Tässä paikassa voi hyvä ihminen levätä, mutta paha ihminen letää tyrmään.

Musta torni

Sijainti: Jossai päin Nagaita.
Lähettäjä: KM

Muuri muurin päällä, varustus varustuksen päällä, mustana mittaamattoman vahvana, rautaisen vuoren, teräksinen portti, järkkymätön tornin: se on Barad-Dür. Kuvaus eräältä vankilta.

Par-Salian raunio temppeli.

Sijainti: Harmaassa lehdossa.
Lähettäjä: Istar

Par-Salian oli kolmannella ajalla palvottu valkeuden jumala. Hänen tempelinsä oli valettu kullasta ja platiinasta. Nyt temppeleitten valokset on raaputettu ja varastettu. Jäljellä on vain graniittia ja marmoria raunio temppeleissä. Tämä temppeli on koko Harmaan lehdon kokoinen ja täällä voi kohdata lohikäärmeitä ja Par-Salin ihmisiä temppelin pappien jälkeläisiä jotka ovat jalostuneet omaksi ihmisroduskis joka eroaa normaaleista ihmisistä vain haltiamaisilla silmillään ja kaksi kertaa pitemmällä elämällään.

Pelles

Eräs tärkeä alue Stoelissa sijaitsee pohjoisessa kaupungin muurien ulkopuolella. Siellä, kukkulaisilla alueilla on valtavia sukukartanoita, linnakkeita ja asumuksia, jotka kuuluvat Stoelin rikkaimmille ja vaikutusvaltaisimmille asukkaille.

Puhtaan sydämmen kauppa

Sijainti: Tuntematon paikka Nagaissa
Lähettäjä: Buller (Kylli_Punisher@luukku.com)
iso kolmi kerroksinen kauppa alimmaisessa kaupassa on normaalit välineet toisessa kerroksessa on taika esineet ja kolmannessa on ravintola

Smul'arc'dulin talo

Sijainti: Lähellä Stoelia
Lähettäjä: Buller (Kylli_Punisher@luukku.com)
pieni puinen kaksi kerroksinen talo (siis kellari ja maan päällinen osa),pienellä puisella nypylällä,Iiihanat maisemat,kerroksien huoneet alkaen maan pinnalta Smulin huone,ruokasali,vieras huone,palvelus väen huone,portaikko alas.Kellarin huoneet:portaikko,pieni aula,keittiö,Slashing ja Muppets sankarit ovat tervetulleita,jos haluavat smul'arc'dulin murhaavan jonkun,ja muutenkin ovat terve tulleita kiittäen Smul'arc'dul .

Stoelin mielenterveyssäilö ja -parantola

Sijainti: Stoelin lähellä, Merinosta itään.
Lähettäjä: noora.hirvonen@greywolves.org

Hieman Stoelista syrjässä sijaitseva suuri ja harmaa rakennus. Ikkunat ovat mustia, koskaan kukaan ei ole nähnyt yhtäkään liikahdusta ikkunassa tai pihalla. Suuret raskaat rautaportit ympäröivät rakennusta. Aina ajoittain joku huutava ihmispoloinen raahataan kaupungista ja jätetään suurten rautaporttien sisään. Sen jälkeen kaikki kiirehtivät pois, kukaan ei halua jäädä katsomaan mitä tapahtuu. Paikalla on kamala maine - siellä elää verenhimoisia kummituksia tai hirviöitä. Ainakaan kukaan ei tähänkään mennessä ole tullut sieltä pois. 

Sinne voi joutua vihamiehen tai vaikka naapurin ilmiannosta. Järjestetään muodollinen koe, mutta lopputulos ei oikeastaan kiinnosta ketään. Sinne pitää säännöllisesti viedä ihmisiä sillä muuten pelätään että se mikä siellä on voi tulla ulos kaupunkiin. 

Stoelin mielenterveyssäilö ja -parantola alkoi maineikkaan alkemisti-tutkijan perustettua sen juhlahumuin syrjään kaupungista. Ziwot Viisas, niin häntä kutsuttiin. Hän palkkasi yksitoista hoitajaa ja muutti kaupungin ulkopuolella sijaitsevaan vanhaan, kummitustalon maineessa olevaan rakennukseen ja perusti sinne parantolan hulluille. Vuodet vierivät, Ziwot muuttui aina itse hullummaksi. Lopulta kukaan ei enää halunnut mennä parantolaan vapaaehtoisesti, parannettavatkin viskattiin porttien sisään. Niin päästiin niistäkin hulluista, pohjasakasta. Ziwot on saanut hullun tiedemiehen, sekopään, hirviön maineen.

Huhuja liikkuu että talosta kuuluu öiseen aikaan tuskan huutoja ja että ihmisiä on kadonnut rakennuksen ympäriltä. Asutus on vetäytynyt parantolan ympäriltä pois, kukaan ei halua jäädä sekopää lauman jalkoihin.

Itse rakennus on suuri ja kolkko, hiljainen ja täysin eloton. Sen lähellä seisoessaan voi kuulla oman sydämensä lyönnit. Linnut eivät laula eivätkä puut kuiski. Ilma on ummehtunutta ja seisonutta, puut ympärillä kuihtuneita kuin jokin olisi imenyt niiden elinvoiman.

Surman loukun majatalo

Lähettäjä: Joni (mantelisia@arctic.net)
Sijainti: Pienellä pellolla lähellä vuoria mutta lähellä myös stoelia

Maahan kaivettu smial tyyppinen suurehko rakennus jonka piha piiriin kuuluu talli, aitaus (liian villeille ja vaarallisille otuksille niitä on yhteensä kuusi)kaivo ja sauna rakennus josta majatalon nimi on peräisin (sauna lämmitetään aina niin kuumaksi että se on saanut nimekseen surman loukku ja sama nimi on myöhemmin periytynyt majatalon nimeksi). Kuten jo mainitsin on surmanloukku suuri rakennus, se on kolme kerroksinen ja vain yksi näistä kerroksista on maan pinnalla. Tässä ylimmässä kerroksessa ovat kalleimmat huoneet ja oleskelu tilat muissa kerroksissa on varastoja ja muita huoneita. Keittiö on alimmassa kerroksessa lämmitys syistä

Tasseuksen Puoti

Lähettäjä: Jani Suomi (jani.suomi@luukku.com / jani.suomi@students.turkuamk.fi)
Sijainti: Jokin pieni ja hämärä metsikkö Stoelin ympäristössä

Sijaitsee siis pienessä ja yksinäisessä hyvin luotaan työntävän näköisessä metsikössä. Vain uskaliaimmat sankarit rohkenevat mennä tuohon metsään, koska huhutaan siellä liikuskelevan hirviöitä, joita hullun Tasseuksen puodista sinkoilee. Itse puoti on kaksi kerroksinen rönsyilevä talo. Huhutaan, että se pysyy koossa vain Tasseuksen mahtavan magian avulla. Tasseus on velho, joka väitti löytäneensä käytävän kauas maanalaiseen valtakuntaan ja sieltä hän on löytänyt taikaesineitä, jotka ovat mahdikkuudeltaan jotain ennen kuulumatonta. Tasseus myy näitä esineitä puodissaan ja halukkaille hän järjestää myös matkoja noihin maanalaisiin tunneleihin ja myy myös karttoja niihin. Ongelmana on kuitenkin se, että hänen asiakaskuntansa on häviävän pieni.

Vanha perunakellari

Sijainti: Autiomaa
Lähettäjä: Midi ( m.i.d.i@suomi24.fi)

Ikivanha perunakellari, joka sijaitsee keskellä karua autiomaata. Tavalliset matkalaiset luulevat sitä hylätyksi eivätkä vaivaudu ottamaan asiasta sen kummemmin selkoa. Todellisuudessa pitkiä matkoja tekevät poikkeavat juuri siellä noutamassa joitakin erittäin salaisia ja vaarallisia ainesosia. Vain harvat tietävät että kyseisessä kellarissa edes asutaan.
Kellarin ulko-oven takana sijaitsee kiviset vanhat portaat, jotka vievät alas syvälle maan alle. Siellä matkalaisen vastaanottaa ikivanha velhotar, joka tarkistaa tulijan tulosyyn tämän sielusta. Jos tulija on urkkija, saattaa hän päästä hengestään. Muuten "vakavissa" asioissa tulevat ovat velhottaren vanhoja tuttuja tai muita, jotka tarvitsevat jotakin... ainesosia ei tietenkään saa  ilmaiseksi, vaan niistä joutuu maksamaan ehkä huikeitakin summia.

Vanha Vainooja

Lähettäjä: V.V (vanha.vainooja@luukku.com)
Sijainti: Lähellä Stoelin kaupunkia

Ulkoapäin katsottuna se jää usein huomaamatta sen ulkomuodon takia. Itse rakennus sijaitsee maan alla ja sinne mennään kiipeämällä ensin valtavan tammen oksalle ja tämän päällä olevasta kolosta tiputtaudutaan alas valtavaan kammioon. Tässä kammiossa toimii vakoojien neuvosto.

< Stoelin vapaakaupunki