Stoel III: Länsi-Stoel, Geston Aukio ja Risteys

Keskipäivällä, Aamusoiton ja iltasoiton välillä risteyksen kujat ja kadut ovat täynnä ihmisiä tungokseen asti. Virkamiehet ja palvelijat juoksevat asioillaan, kaikenlaiset kauppiaat huutavat tuotteitaan tarjoten niitä ohikulkeville, tuomarit ja lakimiehet tutkivat riitoja, vartijat kulkevat kaduilla ajaen kerjäläisiä pois ja tarkkaillen varkaita, ja tietenkin kerjäläiset ja varkaat harjoittavat omaa 'kaupankäyntiään' ihmispaljouden keskellä.

Risteyksen alueen ehdoton keskuspaikka on Geston Aukio, jossa lukuisat kauppiaat tarjoavat tuotteitaan. Keskellä Geston Aukiota on pappien pystyttämä Näkyjen peili

Pikkukatujen ja kujien varrella on useiden kiltojen tiloja, jotka on helppo tunnistaa kiltojen merkistä. Jokainen itseään kunnioittava kauppias asettaa oman kiltansa merkin myös kauppansa ovelle. Killat ovat kaupungin suuri poliittinen vaikuttaja. Yksinkertaisesti, jokainen ammattiala tai erikoistaito, jolla on tarpeeksi rahaa voi perustaa itselleen oman killan. Killan on helppo tasoittaa hinnat ja estää liiallinen kilpailu tai hintojen putoaminen. Killat tarjoavat myös jäsenilleen paikan harjoittaa taitojaan ja saada virallinen pätevyys ja ammattitaito. Vaikutusvaltaisimpia kiltoja ovat lakimiesten kilta, sotilaskilta, vartijakilta, jalokivikauppiaiden kilta sekä useat kauppiaiden ja kalastajien killat. Unohtaa ei sovi myöskään seikkailijoiden kiltaa ja eksotiikka kiltaa, vaikka kummallakaan ei ole varsinaista poliittista valtaa. Kaikilla näillä killoilla on valtava vaikutus Stoelin elämään; ne säätelevät ruuan, esineiden, aseiden, palveluksien hintaa, ja jopa rahan arvoa.

Oman rakennuksen lähettäminen >

Stoelin iso kartta >
Stoelin rakennusten aakkosellinen hakemisto >
Stoelin rakennusten hakemisto toimialan mukaan >

Rakennuksia, nähtävyyksiä ja merkittäviä paikkoja

Sijainti kertoo missä kartalla rakennus on. Hakasuluissa oleva roomalainen numero kertoo kartan (I, II, III, IV, V, VI). Seuraava kirjain-numero pari kertoo ruudun jossa rakennus on kartalla (A-N ja 1-13). Rakennus saattaa ulottua useampaan ruutuun, jolloin kaikkien ruutujen koordinaatit ovat peräkkäin pilkulla erotettuina. Jos rakennus on näkyvissä myös muissa kartoissa seuraava hakasuluissa oleva tieto kertoo sen. Viimeisenä on kerrottuna rakennuksen väri kartalla. Hakasulkujen linkki vie sinut kartalle.

Aurinko- ja Kuuluola

Sijainti: [IV H 11]
Lähettäjä: Tiitu

Tämä salaperäinen ja mystinen rakennus sijaitsee melko keskellä Stoelia, mutta vain harvat ja taidokkaat sinne menevät. Ulkoapäin se on tummansininen, ainoastaan portti alas sisäosiin on maalattu punertavaksi. Ovea koristavat muinaiset merkit XA XQ, jotka tarkoittavat "Auringon koti, Kuun koti".
Kun kolkuttaa ovelle, se avautuu (ties miten) itsekseen ja aluksi näet vain seiniin kiinnitetyt lynttilät sekä kiviset portaat, jotka johtavat alas Aurinko- ja Kuuluolaan. Portaiden alapäässä odottaa valkea suuri sali, jonka keskellä hohtaa suuri nuotio. Kun jatkaa eteenpäin, pääsee mm. parantajien kammioon, druidien pyhättöön sekä varsinaiselle alttarille (sekin koristeltu kynttilöin...), jossa voidaan palvoa velhoja ja jumalia. Seuraamalla muinaisia merkkejä, pääsee syvemmälle luolastoon ja alemmas Stoelin alle.
Aurinko- ja Kuuluola oli muinoin noitien rituaalikäytössä, mutta nykyään sitä käytetään vain parantajien ja velhojen sekä maagikkojen kokouksissa. Huhutaan, että Aurinko- ja Kuuluolan Syvimpään ja Pimeimpään onkaloon on eristetty ammoisina aikoina valtaisa hirviö, jonka ainoa tehtävä on vartioida..... No, ole hyvä! Astu sisään ja selvitä itse!

Bandit forcen kiltatalo

Sijainti: [III E10] tummansininen
Lähettäjä: Gildor Isilra

Bandit force on aloitteleva varkaiden kilta joka ei ole yhtä tunnettu kuin vapaakilta tai muut vastaavat. Jengi pitää päämajaansa pienessä kulmakuppilassa nimeltä kääpiöitä ja olutta. Baarin omistaja on killan päämies: ihmismies Parlas. Paikasta ei saa kuin keskitason ruokaa ja juomaa koska Parlaksella ei ole varaa muuhun. Hänen varkausbisneksensä ei myöskään tuota kovin hyvin koska Parlaksen leivissä on vain huonoja taskuvarkaita jotka eivät ole saaneet paikkaa muualta. Parlas kuitenkin yrittää haalia riittävästi rahaa kokoon ostaakseen pari palkkasoturia tai pari salakuljettajaa puolelleen.

Chauntelin puutarha

Sijainti: [III M4-5] [IV A4-5] Vihreä

Aivan Geston aukion vieressä sijaitsee Chauntelin puutarha, jossa lukuisat eksoottiset ja voimakasaromiset kasvit tuovat raikkaan tuulahduksen Geston aukion muuten niin pölyiseen ilmaan. Chauntelin puutarha yrttien ja parannuksen paikka. Siellä herbalistit ja parantajat kasvattavat monia hyödyllisiä kasveja ja yrttejä, sekä myyntiin että taikajuomien komponenteiksi. Puutarhasta voi myös ostaa parantavia juomia. Vaikka Chauntelin puutarha ei kuulukaan Alkemistien kiltaa, sillä on kuninkaan erikoislupa harjoittaa parantavien juomien myyntiä. Chauntelin puutarhan on perustanut Lady Annel Chauntel yli sata vuotta takaperin, ja se on yhä hänen sukunsa hallussa.

Crystalin rohdot

Sijainti: [III F 6]
Lähettäjä: guenhwyvar (guenhwyvar88@artic.net)
Lähetetty: 2.11.2001

Se näyttää pieneltä, mutta sisään astuessa tuntuu surelta. Siellä on violettia ja punaista savua ilmassa ja tunnelma on todella unettava. Sieltä löytyy kaikki rohdot mitä maa päällään kantaa ja Crystal voi siellä saada aikaan yhteyden alamaailmaan

Darkohin Asehuone

Sijainti: [III A5]
Lähettäjä: Hopeasilmä

Kaksikerroksinen suuri talo jossa on vain muutama ikkuna mutta neljä ovea sisälle. Paikka on täynnä erilaisia aseita, erityisesti huomiota saattaa kiinnittää puumaista ainesta oleva miekka, Musta haarniska, ja erilaisilla maagisilla riimuilla koristeltu peitsi. Paikka tuntuu olevan rajaton kun kulkee eteenpäin esim. kun joku yrittää eebenpuista ovea pitkin matka vain venyy. Paikan omistaa Darkoh niminen pitkä mies josta ei tiedetä onko tämä haltia, ihminen, vai omaako hän kummankin verta. Darkohia pidetään yleisesti sekaverisenä. Darkohin kasvot ovat arpiset ja toinen silmä hohtaa oudosti ja sojottaa yleensä joka päivä erisuuntaan, eikä Darkoh pysty liikuttamaan hohtavaa silmäänsä. Etu-oven vieressä on kiikku jonka vierellä makaa yleensä lumenvalkoinen koira. Kun taas takaovea vartioi yönmusta susi. Ensimmäisen kerroksen katossa on suuri barokki tyylinen kattokruunu. Toisessa kerroksessa myydään haarniskoja tilaustyönä ja muita erikoisia aseita kuten kaksiteräinen, puusta valmistettu miekka. Huoneen reunassa nukkuu usein harmaisiin vaatteisiin pukeutunut mies joka tietää todella paljon aseista, mutta harmi sinänsä koska kukaan ei uskalla häntä herättää.

Drakonnialais kartano

Sijainti: [III F9]
Lähettäjä: KM

Iso kartano. 10 huoneetta. Drakonnialais suku Dragonnorrin hallinnassa. Drakonnialaisten yksi päämaja jossa työskenlellään Cutterin(Draxin) linnoitusten valtaamisen takia.

Elu ja Gildor Isilran asunto

Sijainti: [III F11] vaaleanvihreä
Lähettäjä: Gildor Isilra

Täällä sijaitsee se rakennus jonka vapaakilta järkkäsi Elulle ja Gildorille (katso matkalaiset osiosta kohdasta Elu Isilra). Rakennus on iso ja se kuului aikoinaan jollekin leskirouvalle, joka kuoli hiljattain (oikeastaan rouva oli vapaakillan leivissä kunnes Geston Aukiolla toimineet Uskaanit tappoivat hänet). Talon jäätyä tyhjilleen vapaakillalla ei ollut sille käyttöä. Sen myymistä jopa harkittiin kunnes kuultiin kahden vapaakillan asiamiehen (Elun ja Gildorin, katso edelleen matkalaiset osio) muuttavan kaupunkiin. Vapaakilta lahjoitti talon mielellään veljeksille jotka muuttivat sinne ilomielin. Talo pursuaa harvinaisia ja kalliita tavaroita joita veljekset löysivät samooja aikoinaan. Uskaanit eivät toivottavasti ole vielä selvillä talon uusien asukkaiden yhteyksistä vapaakiltaan, mutta Elu ja Gildor aikovat talon entisen asukkaan kohtalon välttääkseen lakaista Geston Aukion Uskaanit pois maisemaa pilaamasta.

Ennustajien Kilta

Sijainti: [III L12] Violetti

Ennustaminen on erittäin yleistä Stoelissa ja ennustusta ja astrologiaa hallitsee Ennustajien Kilta. Lähes kaikenlaisissa ongelmissa käännytään ennustajien tai astrologien puoleen, juhlapäivinä pyydetään suotuisaa tulevaisuutta, tai vain viihteen vuoksi käydään katsomassa mitä ennustaja näkee kädestä. Ennustajat harvoin ovat pappeja, eivätkä sen vuoksi ole papiston suosiossa. Ennustajien killan perustamisen jälkeen pappien ennustuspalveluksia ei ole kysytty enää niin paljon, mikä on vähentänyt kirkkojen rahantuloa. Ennustajien Killan Päänainen on Madam Eilèèn, vanha mustalaisnainen, jonka kerrotaan ennustaneet itse aikaisemmalle kuninkaalle Cadarn Viisaalle.

Ensimmäinen Askel

Sijainti: [I I13] [III I1] Sininen

Loistelias Kurtisaanien seurahuone, jossa ei ole sijaa köyhille asiakkaille ja sinne vaaditaankin jäsenyys. Talon emäntä, Neiti Angelica, on toiminut jo vuosia Stoelissa ja on saavuttanut varsin merkittävän aseman. Lähes kaikki valtaapitävät tuntevat Neiti Angelican, vaikka eivät aina tunnustakkaan sitä. Neiti Angelica on jo 60-vuotias.

Eorl Kultaseppä

Sijainti: [III M14] [IV A14] [V M2] [VI A2] Violetti

Eorl kultaseppä koki taannoin traagisen surun, kun hänen tyttärensä, joka aikoi avioitua Filippo Grimwall III kanssa, katosi. Sankarimme tutkivat tapausta ja viimein selvisi että tytär, Elizabeth oli kuollut. Lisää tarinaa löydät seikkailusta 1 (Rakastavaiset). 

Eorl Kultaseppä näytti vanhentuneen vuosia kuultuaan tyttärensä tapauksesta, eikä hän koskaan palautunut entiselleen. Eorlin liike on yhä toiminnassa, mutta hän on peittänyt kaikki ikkunat ja pitää vain himmeää valaistusta sisällä. Harvat viitsivät enää tulla käymään hänen liikkeessään. Monet vannovat että hänen liikkeessään kummittelee.

Estintamaluksen Suurenmoiset Taikatarvikkeet

Sijainti: [I C13] [III C1]
Lähettäjä: Ocean Soul

Estintamalus on hiukan hassu velho, joka on tunnettu taika-ainepuodistaan, jonka laatu on hieman ... vaihteleva. Hän myy loitsuissa tarvittavia ainesosia, halvalla. Mutta halpaa ja hyvää kun ei ole keksitty, voivat nämä ainekset aiheuttaa ongelmia. Puodin hinnat ovat puolet siitä, mitä muualla (esimerkiksi Identify-loitsun helmi maksaa 50 gp), mutta toimintavarmuus on vain 75 %. Jos nopanheiton tulos on 96 tai suurempi, saa pelinjohtaja itse keksiä haluamansa onnettomuuden, jonka tulisi kuitenkin olla sidoksissa halutun loitsun tasoon.

Haarniska kauppa

Sijainti: [III A1] aukiotie 1
Lähettäjä: Jake

Suuri, vanhanaikainen, entinen yrtti kauppa, jossa haisee vahva valkosipulin haju

Jalokivikauppias Ferrotineous

Sijainti: [III H8] Sininen
Lisätietoja: Pohjapiirrustus

Jalokivikauppiaat ovat aina aiheuttaneet outoja mutta miellyttäviä väristyksiä varkaissa. Näin kävi myös Slashing sankari Armoto Akimbolle kun hän näki kaupan.

Aramoto tutustui Jalokivikauppias Ferrotineneuksen kauppaan, yöaikaan kuten kaikki kunnon varkaat tekevät. Aramoto toteutti keikan seikkailussa 18 (Outoja Kohtaloita) ja voit lukea lisää kaupasta ja yön tapahtumista hänen päiväkirjastaan.

Jalokivikauppias on toipunut, jotenkuten, yöllisen vierailun aiheuttamasta taloudellisesta takaiskusta. Säilyihän hänen kauppansa sentään, eikä palanut maan tasalle kuten joskus näillä keikoilla käy. Kauppias sai myös säilyttää henkensä. Aramoto on vieraillut kaupassa yöllisen seikkailun jälkeen myymässä jalokiviä, tosin eri koruja kuin mitä sieltä löysi. Näyttää siltä että Aramoton ja kauppiaan välille on syntynyt pysyvä asiakassuhde, mutta mitä kauppias sanoisikaan jos tietäisi Aramoton olevan yöllinen vierailija...

Juova Poni

Sijainti: [I A14] [III A2]
Lähettäjä: Omistajan veli.

Majatalo jonka omistaa Puoli-Haltia suku Darrakkit. Viini ja olut on parasta koko Stoelissa. Oma panimo ja viini kellari. Omistaa nyt nainen nimeltään Kanshat'sratk Darrakkit. 30 huonetta. 10 kupari rahaa per yö yhdessä huoneessa. Alhaalla kellareissa on paikallisen varkaiden killan päämaja.

Fihreä Viitta

Sijainti: [III F5] Sininen

Alhraedilainen vaatekauppias, Tukala Vatelius, joka puhuu huonoa Daeltonia. Hän myy kankaita, mattoja ja vaatteita varsin sopuisaan hintaan, jos asiakas vain jaksaa tingata.

Florescun antiikki

Sijainti: [III D5] Vaalean punainen
Lähettäjä: Balaur DeVrede

Florescun antiikkiliike on kaksikerroksinen, erittäin kaunis talo, jonka ulkonäöstä voi päätellä ettei sinne ole tavallisella kadunmiehellä asiaa. Liikkeen omistaa herra Radu Florescu ja hänen lisäkseen liikkeessä työskentelevät hänen aikuiset lapsensa Mircea ja Alyssa. Herra Florescu sanoo olevansa leski, mutta ilkeät juorut väittävät hänen vaimonsa karanneen kiertelevän musikantin mukaan. Useimmiten liikeessä paikalla ovat nuoremmat Florescut, sillä Radu nauttii eniten tavaroiden metsästämisestä pitkin Nagaita. Florescut työllistävätkin useita hankkijoita, jotka etsivät liikkeeseen myytävää.

Florescujen antiikki on erikoistunut huonekalujen lisäksi myös peileihin ja seinävaatteisiin. Lisäksi liikkeestä löytyy myös mattoja ja vaatearkkuja. Ajoittain löytyy myös erilaista pikkutavaraa, riippuen millaista tulosta "metsästys" on tuottanut. Yleensä kyseessä ovat upeasti koristellut lippaat, mustepullot tai astiat. Florescut asuvat liikkeen tontilla olevassa asuintalossa joka on samanlainen kuin kauppakin. Samanlaisuus jatkuu talon sisälläkin, sillä Florescut ovat kalustaneet kotinsa kauneimmilla huonekalulöydöillään.. Tontti on aidattu tukevalla kiviaidalla ja öisin siellä partioi vartijapari koirien kanssa. Huhutaan myös, että liikkeen ovet on suojattu jos jonkinlaisilla ansoilla. Antiikki on arvokasta joten Florescujen hinnat liikkuvat kalliin ja tähtitieteellisen välillä.

Geisha talo; Punainen houkutus

Sijainti: [III M12]
Lähettäjä: Zellena (zellena@hotmail.com) (21.6.2000)

Kaunis huolellisesti hoidettu talo. Kauniit puut ja hienot suihku lähteet saavat paikan näyttämään hienostuneelta Se on kuitenkin seuratalo, niin kuin sen asukkaat sanovat. Ilotalo niin kuin sanovat sen varakkaat asiakkaat. Illasta täällä saa pulittaa huiman summan tänne ei kuitenkaan tulla pelkästään huvittelemaan vaan rikkaat käyvät "punaisessa houkutuksessa" esim. kohottaakseen statusta. 

Geston aukio

Sijainti: [III K3-4, L3-4, M3-4] [IV A3-4]

Tungoksesta huolimatta on vaivan arvoista matkalaiselle saapua Gestonin aukiolle, kahden suuren tien risteykseen, paikkaan, jossa kaupunki syntyi, ja nähdä koko risteys kaikessa komeudessaan. Geston aukio on paikka, jossa Härän tie lännestä ja Punainen tie etelästä kohtaavat. Yhdessä kulmauksessa on kaupungin suuri oikeustalo ja Chauntelin puutarha, jossa on monia eksoottisia ja voimakasaromisia kasveja. Toisessa kulmauksessa on marmorinen kiltojen talo, missä seitsemän suurinta kiltaa kokoontuu vuosittain tapaamaan toisiaan. Kaikkialla ympärillä on kauppiaiden myyntikojuja ja kauppoja. Geston aukiolla tavarat ovat yleensä huomattavasti kalliimpia kuin muualla risteyksen kaupoissa, johtuen kauppiaiden maksamasta kovasta päivä vuokrasta, mutta kovalla tinkimisellä saa varmasti aikaiseksi hyvän kaupan. Gestonin aukiolta näkee myös hyvin pohjoisessa olevan Armon tien rakennukset, tarvitsematta kiivetä sinne.

Keskellä Geston Aukiota on pappien pystyttämä Näkyjen Peili, suuri lähde, jonka kuva kertoo Punaisten Kammioiden tapahtumista.

Geston aukion Parakki

Sijainti: [III M4] [IV A3] Sininen

Geston aukion ympäristön alueen vartioparakki, jonka päällikkönä toimii kapteeni Rafael El Marin. Parakin yhteydessä on tyrmä, jota käytetään tuomittujen väliaikaisena säilytyspaikkana ennen tuomion julistamista Geston aukiolla.

Helgan Asuntola

Sijainti: [III M9] [IV A9] Vaaleanpunainen

Helga on tomera nainen, joka on hoitanut alunperin miesvainajansa omistamaa kapakkaa. Hän muutti sen luonnetta, ja nykyisin kapakka on ruoka ja majoituspaikka, jossa ei tarjota minkäänlaisia juovuttavia aineita. Paikka on varsin edullinen, ja huoneen hintaan kuuluu aina aamiainen. Helga onkin tunnettu hyvistä rössypotusta. 

Hopeinen Avaimenreikä

Sijainti: [III M13] [IV A13] [V M1] [VI A1] Sininen

Lukko ja avainkauppias Uiren Avari. Pitäjä on loistava lukkojen avaaja ja lukkojen ansojen tuntija. Tiskin alta löytyy myös loistavia tiirikoita, erikoisia lukkoja sekä ansoja, mutta tämä tieto on vain harvojen ja valittujen tiedossa.

Kaikkien jumalien temppeli

Sijainti: [I K14] [II K2] punainen
Lähettäjä: Risto Karinkanta ( rkarinkanta@luukku.com )

Kaikkien jumalien temppeli on juuri se - kaikki ovat tervetulleita. Sopimusneuvottelut tehty kaikkien jumalien kanssa. Soveltuu mainiosti esim. epämääräisille pienkulteille, joilla ei ole vielä omaa temppeliä, tai vieraileville matkailijoille. Temppelissä rukoilu vaatii vain pienen lahjoituksen temppelin papistolle kun kolikko kirstuun kilahtaa, niin sielu taivaaseen vilahtaa). Temppelin ulkoasu ei joudu häpeilemään minkään muun rakennuksen edessä, ja sen marmoriset ulkoseinät kiiltävät auringossa. Sisätilat on jaettu useampaan osioon (mietiskelytilat, uhrialttari (ei ihmisuhreja) sekä ehtoollisalttari). Temppelin sisätila ei sisällä erityisesti minkään uskonnon merkkejä, vaan on aivan neutraali. Temppelin papisto on koulutettu kymmeniin uskontoihin.

Kaunis Kasvo

Sijainti: [III K9] Vihreä

Kaunis Kasvo on Parturi. Sen omistaa Jeff niminen vapaakiltalainen. Parturi toimii myös Kiltalaisten turvatalona.

Kiltojen Talo

Sijainti: [III I5, J4-5, K4-5] Keltainen

Valtava marmorinen talo, missä seitsemän suurinta kiltaa kokoontuu vuosittain tapaamaan toisiaan. Muutoin Kiltojen talo toimii nähtävyytenä. Sisäänpääsy maksaa kultapalan. Opastetulla kierroksella vieraat saavat hyvän kuvat Stoelin hallinnosta ja Killoista, sekä pääsevät näkemään todella upeita sisätiloja. 

Kobi Meri Morten asunto

Sijainti: [III D6] Violetti

Kobi Meri Morte, on mies jolla on eniten yhteistä sankareidemme kanssa. Myös hän oli aikoinaan Jiron erikoisryhmäläinen. Viimeisellä ryhmätehtävällään hän joutui väijytykseen, jossa kaikki muut ryhmässä olleet kuolivat. Vasta viime aikoina hän on saanut selville että väijytyksen takana oli todennäköisesti itse Jiro. Kobi oli perustamassa Vapaakillan Neuvostoa Seikkailussa 13 (Loukon Kohtalo)

Kobi asuu yksi pienessä talossaan, jonka alakerrassa on yksityinen (ja salainen) pelihalli. Hän pyörittää pienimuotoista pelitoimintaa ja välittää varastettua tavaraa.

Kultainen Kolikko

Sijainti: [I I13] [III I1] Keltainen

Kultainen kolikko on nimensä mukaan kallis paikka, eikä siellä kelpaa muu kuin kulta maksuvälineeksi. Rakennus on sekä majatalo hienostolle, että ravintola ja iltahuone, jossa löytyy kurtisaanien palveluita. Jokainen asiakas saa oman palvelijattaren käyttöönsä koko vierailun ajaksi. Rakennus on myös hyvin vartioitu, ja sen ovella on aina vartiomies. Slashing sankari, Orinocon aatelinen Balaur de Vrede vietti paljon aikaansa tässä hotellissa Seikkailussa 18 (Outoja Kohtaloita).

Kultainen Sulka

Sijainti: [III L9] Sininen

Kultainen sulka on paremman luokan kirjuritalo. Sulan omistaja Kirjuri Matto osaa lukuisia kieliä ja jopa kirjoittaa ja kääntää loitsukääröjä. Hän on saanut oppinsa aikoinaan itse veljho Renau Fanaukselta. Nuoruudessaan Matto on myös kiertänyt paljon maailmaa, ja osaa myös monia jo unohduksiin joutuneita kieliä. Hänen tarinansa on kirjoitettu Kolmen Kierron Kirjasarjaan, joka on suosittua lukemista aatelisten keskuudessa. Kirjat ovat mukavaa luettavaa, joskin monet tarinoista tuntuvat keksityiltä. 

Kuolon asekauppa

Sijainti:[I I13] [III I1]
Lähettäjä: rainer ( stinky@jippii.fi )

Korkea kauppa jossa on kaksi kerrosta Kuolonkauppa ja pojanasuintilat oven ylä puolella on kyltti jossa lukee kuolon aseet ja soihdut sen puolella palavat sinisellä liekillä kun menet sen sisään ensivaikutelma on karmea.aseita siellä täällä ja ehkä itse Kuolo saattaa torkkua pienellä istuimellaan näet kaiken laista tavaraa silmiisi pistää eritoten seinällä oleva kultainen kilpi.

Kuvanveistäjän Talo

Sijainti: [III N7] [IV B7] Vihreä

Kuvanveistäjä Kiri asuu tässä kivisessä koristellussa talossa. Hän tekee upeita patsaita kivestä ja marmorista. Kiri on myös vapaakillan jäsen ja hänen talonsa toimii turvatalona.

Lakitoimisto Zynow & Pojat

Sijainti [III J6] neonvihreä
Lähettäjä: Wille Ruotsalainen

Ermeleu Zynow on entinen rauhantuomari ja nykyään vapaa lakimies.  Hän tarjoutuu avustamaan varakkaita ihmisiä näiden oikeusjutuissa. Zynowin taksat ovat korkeat, mutta hänellä on erittäin hyvät suositukset ja hänen asiakkaillansa on tapana voittaa juttunsa. Zynow on jo lähemmäs kuusikymppinen pergamenttikasvoinen vakava, mutta terävä vanhus, joka on jättämässä yritystään pojilleen. Näistä vanhempi on liian kireä ja epämiellyttävä, nuorempi taas tuhlaileva ja holtiton. Perhe asuu samassa talossa, joka on siisti ja koruton rakennus ympäröivien kauppapuotien ja kiltatalojen keskellä.

Lister Kynttilänvalaja

Sijainti: [III H6] Punainen

Lister Kynttilänvalaja on vapaakiltalainen ja taitava kynttilänvalaja. Hän mielellään kuuntelee juoruja ja tarinoita kiltalaisten seikkailuista. Usein hän tarjoaa päivällisen tai tuopillisen ja hänen kiinnostuksensa juoruihin tuntuu olevan kyltymätön. Lister asuu kolmen sisarensa kanssa risteyksen alueella. Heidän talonsa on yksikerroksinen ja suurin osan siitä on varattu kynttilöiden tekemiseen tarvittavilla aineilla, padoilla ja tietenkin valmiilla kynttilöillä.

Lohikäärmeen pesä

Sijainti: [III L5]
Lähettäjä: Deanna (deanna_81@hotmail.com)

Kun astut ovesta sisään, silmiesi täytyy ensin tottua hämärään. Liike on valaistu kynttilöin ja lattiaa peittää pyörteilevä utu. Korvasi erottavat kaunista ääntä, kuin tuulikellon helinää tai harpun soittoa, vaikka et pysty määrittämään mistä ääni kuuluu. Ilmassa leijuu suitsukkeiden tuoksu, joskus jasmiinia, joskus lootusta ja joskus jotain muuta. Seinät ovat täynnä hyllyjä, jotka ovat täynnä loitsukirjoja, kääröjä, taikajuomia ja outoja hohtavia esineitä. Myytävänä on myös taikariipuksia, sauvoja ja valikoitu määrä myrkkyjä. Peräseinän täyttää pitkä, tummasta puusta tehty myyntitiski jonka takana seisoo liikkeen omistaja, Mystique. Hän on melkein aina erinäköinen, vain vinot keltaiset silmät ja hopeinen otsaripa jonka hohtava, punainen kivi roikkuu keskellä otsaa kuin kolmantena silmänä, ovat aina läsnä. Tänään hänellä on yllään punainen kaapu, hänen ihonsa on tumma ja hiuksensa ovat valkeat ja yksi suortuva on musta. Hän on myös vaikuttava jäsen Da'g Aggharin salajärjestössä vaikka hän ei ole paljastanutkaan rotuaan kenellekään.

Magia ja Aseet

Sijainti: [III F 5]
Lähettäjä: Axel

Tämä kauppa on moni puolinen ensimmäsessä kerroksessä myydään lumottuja aseita toisessa kerroksessa myydään loitsu kirjoja ja kääröjä ja kolmannessa legendaarisia aseita jotka ovat erittäin kalliita kaupan kalleinmat aseet ovat siunattu varsijousi ja yö raatelija miekka suuresti huomiota kiinittää kaupan ensimäisen kerroksen kaupan oven viereisellä seinällä riipuva kultainen katana

Neliapila

Sijainti: [III G4, H4] Ruskea

Neliapila on Stoelin suurimpia pelitaloja. Siellä voi harrastaa lähes kaikkia tunnettuja uhkapelimuotoja, nopanpeluusta kuolemaan johtaviin taisteluihin. Neliapilan sanotaan omistavan neljän huijarin, jotka ovat tulleet kaukaisesta Perivasta.

Näkyjen Peilin Vartijat

Sijainti: [III K6] Keltainen

Akabel Utrilaisen perustama vartiokaarti, joka vartio näkyjen peiliä Geston Aukiolla. 

Näkyjen peilistä tuli suurta kansanhuvia, kaupunkilaisten tungeksiessa katsomaan tuomittujen kamppailuja. Kun kauppias Tuclan joutui tungeksiessaan väkijoukossa tönäistyksi näkyjen peiliin, havaittiin myös uusi Peilin kyky. Kauppias putosi sen läpi suoraan Punaisiin Kammioihin. Tämän onnettoman tapahtuman jälkeen säädettiin rangaistus että jokainen, joka vaikutti ilman lupaa peiliin tai sen läpi vankeihin sai rangaistuksen joka oli lähettäminen Punaisiin Kammioihin. Näkyjen Peilin Vartijat perustettiin ja nykyisin peilin vierellä on kaksitoista vartijaa estämässä vastaavat tapahtumat.

Punainen Pullo

Sijainti: [III H14] [V H2]
Lähettäjä: Dalamar (Ritoniemi@koti.tpo.fi)

Tämä rakennus on itsensä suuren arkkialkemisti A.L. Kemistuksen omistama. Se toimii kiltana alkemisteille, joita usein kokoontuukin sinne sankoin joukoin toteuttamaan erinäisiä mielenkiintoisia kokeita. Useina öinä rakennuksen naapurit heräävätkin outoihin välähdyksiin ja räjähdyksiin, joita saattelevat lukuisat kirosanat.

Rakunan Kukkaro

Sijainti: [III D9] Vihreä

Rakunan kukkaro on voiman ja varsinkin ketteryyttä vaativien pelien paikka. Siellä pelataan myös joitain normaaleja uhkapelejä, mutta vedonlyönti erilaisista voimanmittelöistä ja vaativista tehtävistä on erityisen suosittua. Rakunan Kukkaron omistaja Rakuna Kaikentaitaja järjestää usein vedonlyöntejä vaativista tehtävistä joko Stoelissa tai sen ulkopuolelle. Avoin veto on yhä voimassa siitä että joku todistettavasti pystyy pääsemään kuninkaan makuukammioon.

Robert Saundersin huonekaluverstas

Sijainti: [III D5] Vaalean punainen
Lähettäjä: Balaur DeVrede

Saundersin huonekaluverstas valmistaa huonekaluja ensiluokkaisista materiaaleista. Verstaalla on joitain valmiita ja hiukan edullisempia malleja, mutta suurin osa verstaan töistä valmistetaan mittatilauksena äveriäille asiakkaille. Verstas on tyypillinen perheyritys: Robertin 15 ja 17-vuotiaat pojat Edward ja Joshua työskentelevät liikkeessä isänsä opissa, rouva Annabel Saunders huolehtii perheen taloudesta. Verstas on kaksikerroksinen tyylikäs puutalo, jonka yläkerta on perheen asuinkerros. Alakerta on liikkeen tiloja ja tarkasti kosteudelta varjellussa kellarissa on varasto.

Verstaassa työskentelee Saundersien lisäksi myös huonekaluseppä Dean Kingston ja verhoilija Isobel Marle. Kingston on erikoistunut taidokkaisiin puuleikkauskoristeisiin, Isobelin erikoisalaa ovat nojatuolien ja sohvien verhoilut. Liikkeestä voi myös tilata mieleisensä verhoilukankaan, aatelisten keskuudessa on erityisen suosittua tilata kankaat sukuvaakunoilla koristettuina.

Saundersin verstaan työntekijät ovat ylpeitä työstään ja liikkeestään, ja pitävät itseään enemmän taiteilijoina kuin käsityöläisinä. Jos asiakas kuitenkin haluaa mieluummin antiikkisia huonekaluja, verstaan työntekijät ohjaavat hänet Florescujen antiikkiliikkeeseen.

Rohdoskauppa

Sijainti: [III C9]
Lähettäjä: Velhotar (hannahantula@hotmail.com)

Pieni rohdoskauppa, jonka omistajalla zalinalla on kirjava historia vakoojana, salamurhaajana j myrkyttäjänä. Rohdoskaupan harvemmin käytetystä takaosasta tietävät vain harvat. Sieltä löytyvät Zalinan salamurhaaja-ajoilta peräisin olevat puukot, myrkyt ja muut tarvikkeet. Puodissa myydään myös suitsukkeita ja erilaisia ja -tehoisia kynttilöitä.

Rotanloukku

Sijainti: [III D14, E14] [V D2, E2] Sininen

Huonomaineinen kapakka, josta voi ostaa verijuurta. Rotanloukku on savuinen ja todella hämärä paikka jossa varomaton kulkija voi helposti menettää henkensä. Kapakan takahuoneessa on huumeluola, jossa verijuurta poltetaan tai nautitaan muilla keinoin.  

Runsaudensarvi

Sijainti: [III N8-9] [IV B8-9] Sininen

Runsaudensarvi on sekatavarakauppa risteyksen alueella. Sen tarjonta on varsin monipuolinen. Kauppa on vapaakiltalaisten suosima, ja sen omistaja Kauppias O'letan on myös vapaakiltalainen.

Ruusun Tuoksu

Sijainti: [III F10] Vihreä

Ruusun tuoksu on parfyymi ja hajustekauppa, jonka omistaja Rouva Anita Ruusuntuoksu kuuluu vapaakiltaan. 

Samoojien kilta

Sijainti: [III C9] punainen
Lähettäjä: Gildor Isilra

Samoojien kilta on Stoeliin saapuvien samoojien päämaja. Paikka tarjoaa palveluja samoojille ja muille luonnossa liikkuville (esim.druideille). Yleensä kilta ei osallistu vapaakillan ja uskaanien väliseen sotaan mutta saattaa joskus auttaa vapaakiltaa siirtämään ihmisiä huomaamattomasti Stoelin ulkopuolelle (ei kuitenkaan ilman kohtuullista palkkiota). Killan ensimmäisessä kerroksessa toimii baari, jonka pöytien ääressä voi aina nähdä matkaviittaan pukeutuneita hahmoja keskustelemassa hiljaa keskenään. Baaria hoitaa killan päämies, eläkkeelle jäänyt samooja, Antan Shanat. Toisessa kerroksessa on isännän asuintilojen lisäksi myös arkisto kaikista killan jäsenistä ja heidän matkoistaan. Kolmannessa kerroksessa sijaitsevat nukumatilat kaikille 1 kultakolikon maksaville. Kellarikerroksen mielenkiintoisuutta lisää useiden olut-tynnyrien lisäksi myös salainen kulkutie kaupunginmuurien ulkopuolelle. Kaikilta siitä kulkevilta (paitsi killan jäseniltä) peritään korkeat tullimaksut. Tällaisia salaisia kulkuteitä on tämän lisäksi killan hallussa vielä 3. Samoojien killan huomattavat kanta asiakkaat ovat samoojakaksoset Elu ja Gildor Isilra.

Silversnoutin majatalo

Sijainti: [III I10] vihreä
Lähettäjä: Gildor Isilra

Silversnout on hyvin menestyvä kolmikerroksinen majatalo jota isännöivät Tom Grate ja hänen vaimonsa Lisa Grate. Paikka on hyvin siisti (Lisa pitää sen puhtaana), vuoteet ovat erinomaiset, ruoka on hyvää (heidän poikansa Jim on loistava kokki) , palvelu on hyvää (siitä pitävät huolen tyttäret Elhana ja Selhana) ja viihdyke on erinomaista (Tom on palkannut taitavan bardi Jonesin soittamaan). Paikassa sijaitsevat myös tallit joita hoitaa renki Etch. Erityisen kuuluisaksi paikan tekee sen ehkä maailman parhaimmat pikkuleivät. Tom väittääkin ettei parempia saa mistään muualta. 

Sininen Korppi

Sijainti: [III N12] [IV B12] Punainen

Sininen korppi on poikkeuksellisen näköinen rakennus. Sen ulkoseinät on peitetty kankailla, mustilla ja sinisillä. Sinisessä Korpissa voi tavata kuuluisan ennustajan, nimeltään Sininen. Hän on sokea ennustajaeukko, jonka olkapäällä istuu sinertävä korppi. Sinisen kerrotaan osaavan lukea hyvin tulevaisuutta ja kertoa tarinoita paikoista ja tapahtumista menneisyydessä. Hänen taksansa vaihtelevat erittäin suuresti, eikä hän koskaan pyydä enempää kuin asiakkaalla on varaa.

Sokea Bornen

Sijainti: [III E3] Ruskea

Sokean Bornen voi tavat istumassa Häräntien varressa kerjäämässä. Nimestään ja muodostaan huolimatta hänet tuntevat tietävät ettei mies ole suinkaan sokea, vaikka näytteleekin taitavasti. Bornen on vapaakiltalainen.

Sotilaskilta

Sijainti: [III M6-7] [IV A6-7] Vihreä

Sotilaiden asioita hoitaa Stoelissa Sotilaiden Kilta. Ainakin näin väitetään. Todellisuudessa Sotilaiden Kilta on korkea-arvoisten sotilaiden ja kenraalien yksityinen klubi. 

Star-Nar

Sijainti: [III J11] Sininen

Star-Nar on sekatavarakauppa. Star-Nar on saanut nimensä omistajansa mukaan, mutta sekin on kuulemma vain lyhennys hänen todellisesta nimestä. Star-Nar on kaunis nainen, jonka huhutaan olevan puoliksi haltija.

Suuri Oikeustalo

Sijainti: [III K2-3, L2] Punainen

Suuri oikeustalo sijaitsee Geston aukiolla. Oikeustalossa käydään suurin osa oikeudenkäynneistä ja siellä säilytetään myös kaikkia oikeuden istuntojen papereita, lakeja ja tuomioita. Siellä on myös kattavin nimi ja säätyrekisteri. 

Säihke

Sijainti: [III E4] Keltainen

Säihke on vaatimaton Jalokivi. ja kultakauppa, jonka omistaa Quillin jalokivikauppias.

Tesserin Kivet

Sijainti: [III L9] Sininen

Kulta- ja jalokiviseppä Tesser on kohdannut lukuisia vaikeuksia uransa aikana. Hänen liikkeensä on joutunut kymmenkunta kertaa ryöstetyksi, kolme kertaa siellä on syttynyt tulipalo ja kaksi kertaa hän on hukannut arvokkaita jalokiviä. Huolimatta vastoinkäymisistä Tesser ei ole luovuttanut. Tesser on pitkä mies, jolla tahtoo olla tapana puhella itsekseen, mikä saattaa hämmentää asiakasta. 

Toden Kauppakartano

Sijainti: [III E8-9, F8-9] Oranssi

Toden Onnistuja on Stoelin parhaita menestystarinoita. Aikoinaan hän oli tavallinen kalastaja, joka päätti luoda killan huolehtimaan itsensä ja ystäviensä oikeuksista. Hänen kalastajakiltansa on yksi monien joukossa, kunnes eräänä päivänä hän sai saaliikseen oudon vedenelävän. Tultuaan maihin eräs velho äkkäsi oudon saaliin ja tarjosi 100 kultapalaa saaliista. Tästä Toden saikin hyvän idean ja perusti Eksotiikkakillan, paikan josta halukkaat saivat ostaa outoja eliöitä. Ja niitähän meni kaupaksi. Pian Eksotiikkakilta nousi tunnetuksi kaikkialla Stoelissa, eikä mennyt aikaakaan kun se tunnettiin jo muissakin kaupungeissa. 

Toden hoitaa yhä Eksotiikkakillan päämiehen tehtäviä ja koordinoi hirviöiden ja outojen olentojen kauppaa Stoelissa. Hän asuu risteyksen alueella varsin loisteliaassa asunnossa.

Udd Rakentaja

Sijainti: [III E 12]
Lähettäjä: NKV (29.6.2000)

Udd on monien sotien veteraani, jonka erityisalaa ovat piirityslaitteet. Rauhan aikana hän elää rakentamalla tuuli- ja vesimyllyjä sekä myymällä pienempiä laitteitaan. Useista piirityksistä viisastuneena hän on rakentanut itselleen kaksikerroksisen kivitalon, jonka tilava alakerta on täynnä erilaisten koneiden osia. Udd keksii koko ajan lisää ja on avoin muidenkin ideoille. Häneltä puuttuu sormia uransa alkuajoilta, mutta nyttemmin hänen laitteensa ovat huomattavasti luotettavampia.

Ulottuvuusporttaali

Sijainti: [III F9]
Lähettäjä: KM

Kultaisten käärmeenpäiden koristama hopeaportti. Vartijoina kaksi voimakasta, nopeaa, älykästä ja taitavaa soturi drakonnialaista. Portti avautuu drakonnialaisvelhojen loitsuilla. Portin ollessa auki heidän ulottuvuuteensa siinä pyörii värejä ja muotoja. Porttia vartioi toisella tuolella Arenqeuitrex niminen lohikäärme ja kuusisataa drkonnialaista.

Vanha Vihainen

Sijainti: [III I6] Harmaa

Muppets sankareiden suosima majatalo. Tarkempi kuvaus ja pohjapiirros Bardi Damin kuvailemana.

Varht salajärjestönpäämaja

Sijainti: [III M14, V M2]
Lähettäjä: KM

Pieni marmorinen rakennus jonka oven päällä olevassa kyltissä on ritarin kypärä jonka läpi on työnnetty keihäs ja sen päällä lukee Varht. Varhteista: He eivät kaihda murhata, tai pakottaa eli todella vaarallisia. Heidän aseenkäsittelytaito häviää vai vuorten soturimunkeille jotka ovat voittamattomia.

Vapaan miehen torni

Sijainti: [III M13] [IV A13]
Lähettäjä: KM

80 metriä korkea torni jonka huipulla on pystyyn kavahtaneen lohikäärmeen muotoinen tuuliviiri. Alimmassa kerroksessa on ravintola josta saa juomaa ja ruokaa hyvällä hinta laatu suhteella. Se on rakennettu vuonna 1 kuudetta aikaa ja se on muinaisen temppelin päällä. Siellä kokoontuu varakaitten. velhojen, pappien ja viinikauppiaitten kiltat. Tornissa on 1000 porrasta ja 60 huonetta 8 porrastasanteella. Ylhäällä on näkyjen tasanne josta näkyy 100 kilometrin joka suuntaan aurinkoisella säällä. Sisällä on vuokrattavia huoneita.

Viinintekijä Lith

Sijainti: [III F14, G14] [V F2, G2] Sininen

Kun Zayin saapui Stoeliin hänellä oli kirje vietävänä viinitekijä Lith Az'aratille. Kirjeen sisällöstä Zayin ei tiedä mitään, mutta epäilee että se liittyi jotenkin haltijoihin. Lith on nuori, hänen tarkasta iästä ei saa selvä, viinikauppias Risteyksen alueella. Lith on Vapaakiltalainen ja auttaa heitä tarvittaessa.

Vikkelät Jalat

Sijainti: [III J3-4] Sininen

Vikkelistä Jaloista löytyy kirjuri ja viestinviejiä. Paikan omistaa Suren Tuulitukka, vikkelä pieni mies joka ei tunnu olevan hetkeäkään paikallaan. Vikkelät Jalat liikkeellä on paras viestiverkosto koko Stoelissa, se käyttää viestijuoksijoiden lisäksi kirjekyyhkyjä, lippuja ja peilejä viestien siirtämiseen. Jos viestillä on todella kiire tai se pitää saada tavoitetulle henkilölle, jonka olinpaikasta ei ole tietoa, voi asiakas ostaa jopa viestiloitsun omistajalta.

Villi Hevonen

Sijainti: [I D13, E13] [III D1, E1] Keltainen

Vartijoiden ja sotilaiden yleisesti käyttämä talli, jossa myös muut voivat hoitaa tai ostaa hevosia. Tallin yhteydessä on pieni ulkoilma kapakka, jossa voi lähes aina nähdä vapaavuorossa olevia vartioita rentoutumassa. Tallin omistaja kuulee paljon huhuja ja juoruja, ja jakelee niitä erittäin avokätisesti.

Zlefgigin Tavarat

Sijainti: [III H8] Tummansininen

Zlefgig on sekatavarakaupan omistaja. Hänellä on kohtuullinen valikoima tarve-esineitä, ja jopa joitain aseita ja haarniskoja.

< Stoelin vapaakaupunki