Stoel IV: Itä-Stoel, Pohjoissatama ja Risteys

Satama, pitkä suikale Stoelin rantaa on täynnä laitureita ja laivojen telakoitumispaikkoja, on kaupungin elättäjä. Kalastus, kaupankäynti ja kuljetus ovat kaupungin pääelinkeino. 

Vaikka kaksi jokea tarjoavat yllin kyllin yleisiä ja eksoottisia makeanveden kaloja, monet kalastajat purjehtivat merelle, noin kahden mailin päähän Stoelista. Viimeinen tutkimus risteyksen filosofien keskuudessa osoitti että kalastus kattaa kolmanneksen kaupungin tuloista - minkä takia kalastajien killalla onkin suuri vaikutus Stoelin politiikkaan. Jokaisen kalastajan on kuuluttava kiltaan saadakseen laituripaikan ja oikeuden myydä saalistaan. Kaikilla seitsemällä kalastaja killalla on omat kauppahallit jossakin puolella satamaa; kaikkein parhaiten menestyvä ja suurin kauppa-alue on Garret market.

Seikkailijoille mielenkiintoisin paikka on ehkä Eksotiikan killan kaupat, ns. Hirviökaupat, missä eksoottiset eläimet ja olennot, kuollet tai elävät, vaihtavat omistajaa kumminkin päin hyvästä hinnasta. Eksotiikka kilta oli aikoinaan vain yksi kalastaja kilta, kunnes älykäs kiltamestari sai haalittua itsellensä monopolin hirviöiden kauppaamiseen, ja avasi valtavan kauppa-alueen velhojen ja seikkailijoiden suosimalle alueelle. Nykyään, Eksotiikka killan jäsenet eivät enää kalasta elääkseen, vaan ovat erikoistuneet kaappaamaan, kuljettamaan, ruokkimaan, kouluttamaan ja tutkimaan useita tunnettuja ja tuntemattomia Nagain hirviöitä.

Oman rakennuksen lähettäminen >

Stoelin iso kartta >
Stoelin rakennusten aakkosellinen hakemisto >
Stoelin rakennusten hakemisto toimialan mukaan >

Rakennuksia, nähtävyyksiä ja merkittäviä paikkoja

Sijainti kertoo missä kartalla rakennus on. Hakasuluissa oleva roomalainen numero kertoo kartan (I, II, III, IV, V, VI). Seuraava kirjain-numero pari kertoo ruudun jossa rakennus on kartalla (A-N ja 1-13). Rakennus saattaa ulottua useampaan ruutuun, jolloin kaikkien ruutujen koordinaatit ovat peräkkäin pilkulla erotettuina. Jos rakennus on näkyvissä myös muissa kartoissa seuraava hakasuluissa oleva tieto kertoo sen. Viimeisenä on kerrottuna rakennuksen väri kartalla. Hakasulkujen linkki vie sinut kartalle.

Amatsonien Sisarkunnan Talo

Sijainti: [IV C4-5] Keltainen

Amatsonien sisarkunnan värväystoimisto. Aiemmin sisarkunnan värväystoimisto oli Armontiellä, mutta temperamenttiset sisarukset eivät tulleet toimeen pappien kanssa ja päättivät siirtää toimiston etelämmäksi risteyksen alueelle. Uusi toimisto on muurien ympäröimä kartano, ja yksi Stoelin tarkimmin vartioituja asuntoja. Lue lisää Amatsonien sisarkunnasta ja Stoelin chapterhousesta Jalvyn Fellstarin kertomana.

Chauntelin puutarha

Sijainti: [III M4-5] [IV A4-5] Vihreä

Aivan Geston aukion vieressä sijaitsee Chauntelin puutarha, jossa lukuisat eksoottiset ja voimakasaromiset kasvit tuovat raikkaan tuulahduksen Geston aukion muuten niin pölyiseen ilmaan. Chauntelin puutarha yrttien ja parannuksen paikka. Siellä herbalistit ja parantajat kasvattavat monia hyödyllisiä kasveja ja yrttejä, sekä myyntiin että taikajuomien komponenteiksi. Puutarhasta voi myös ostaa parantavia juomia. Vaikka Chauntelin puutarha ei kuulukaan Alkemistien kiltaa, sillä on kuninkaan erikoislupa harjoittaa parantavien juomien myyntiä. Chauntelin puutarhan on perustanut Lady Annel Chauntel yli sata vuotta takaperin, ja se on yhä hänen sukunsa hallussa.

Da´g Aggharin Salajärjestö

Sijainti: [II I14] [IV I2]
Lähettäjä: Dalamar (Ritoniemi@koti.tpo.fi)

Salajärjestön talo on huomaamaton pieni venevaja Stoelin satamassa. Salajärjestön ainoa tavoite on turvata kaikkien ei-ihmisten asuminen Stoelissa ja hoidella heidän sortajansa. Eksotiikkakillasta he yrittävät päästä eroon hinnalla millä hyvänsä. Ne harvat, jotka salajärjestöstä ovat kuulleet, tietävät, että se on yllättävän voimakas. Jotkut väittävät, että heidän suunnitelmansa päästä eroon eksotiikkakillasta LOPULLISESTI on valmis ja toteutuu lähiaikoina.

Di'in majatalo-koti kaikille

Sijainti: [IV F7]
Lähettäjä: juno

Di'in majatalo on todellakin koti kaikille, huone löytyy niin kääpiölle kuin jätillekin. Vaan huhun mukaan suurin osa Di'in asiakkaista on rikollisia... Lähistöllä on alkanut ilmetä rauhattommuuksia, ja raa'asti murhattuja ruumiita... Kukaan ei voi yhdistää näitä majataloon, mutta jotain hämärää asiassa on... Kuitenkin itse Di'in voi nähdä vastaanottamassa vieraita hymyillen iloisesti ja luontevasti. Eihän mikään voi olla huonosti!

Dramin Alasin

Sijainti: [IV D9] Tumman keltainen

Seppä Dram ei ole Stoelin kuuluisimpia seppiä eikä hänen takomansa haarniskat, miekat tai muut rautaesineet ole Stoelin parhaimpia, usein päinvastoin, mutta hänen hintansa ovat varsin kohtuulliset. Se takaakin että hänellä riittää aina töitä. Verrattuna seppien yleiseen hintatasoon, hänen tuotteensa ovat noin kymmenyksen halvempia. Seppä Dramilla on myös kaksi oppipoikaa.

Eksootiikan killan kaupat

Sijainti: [IV F7-8, G6-8] Vaalean- ja Tummanpunainen

Seikkailijoille mielenkiintoisin paikka on ehkä Eksotiikan killan kaupat, ns. Hirviökaupat, missä eksoottiset eläimet ja olennot, kuolleet tai elävät, vaihtavat omistajaa kumminkin päin hyvästä hinnasta. Eksotiikka kilta oli aikoinaan vain yksi kalastaja kilta, kunnes älykäs kiltamestari sai haalittua itsellensä monopolin hirviöiden kauppaamiseen, ja avasi valtavan kauppa-alueen velhojen ja seikkailijoiden suosimalle alueelle. Nykyään, Eksotiikka killan jäsenet eivät enää kalasta elääkseen, vaan ovat erikoistuneet kaappaamaan, kuljettamaan, ruokkimaan, kouluttamaan ja tutkimaan useita tunnettuja ja tuntemattomia Nagain hirviöitä.

Eksotiikkakillan päämies, Tode, asuu Läntisessä Stoelissa omassa Kauppakartanossa [III E8-9, F8-9].

Eläintenkouluttajien Kilta

Sijainti: [IV C5-6] Tummankeltainen

Eläintenkouluttajien kilta samalla sekä Stoelin suurin koulutuspaikka että kaikkien koulutusta harjoittavien kiltarakennus. Killan yhteydessä on seitsämän eri eläintenkouluttajaa, joista jokainen on erikoistunut omaan eläinlajiinsa. Fidel Hevosheimo on kuuluisa Hevosten kouluttaja Oricosta. Ges on keskittynyt koirien kouluttamiseen. Jirel Lennokas kouluttaa kyyhkyjä ja Wes Haukankynsi on haukkojen ja kotkien kouluttaja. Maleth Al Tehale on punaisen autiomaan nomadi, joka hallitsee kamelien koulutuksen. Marleena Karhunvatukka on killan ainoa nainen, ja hänen kerrotaan olevan Druidi, joka hallitsee metsän petojen lauhduttamisen ja kouluttamisen. Marleenan mukana voi usein nähdä suuren harmaakarhun. Viimeinen on Ilter Tekotukka, joka ei varsinaisesti kouluta enää eläimiä, vaan antaa ihmisille koulutusta kuinka selvitä koulutettujen eläinten kanssa. 

Eorl Kultaseppä

Sijainti: [III M14] [IV A14] [V M2] [VI A2] Violetti

Eorl kultaseppä koki taannoin traagisen surun, kun hänen tyttärensä, joka aikoi avioitua Filippo Grimwall III kanssa, katosi. Sankarimme tutkivat tapausta ja viimein selvisi että tytär, Elizabeth oli kuollut. Lisää tarinaa löydät seikkailusta 1 (Rakastavaiset). 

Eorl Kultaseppä näytti vanhentuneen vuosia kuultuaan tyttärensä tapauksesta, eikä hän koskaan palautunut entiselleen. Eorlin liike on yhä toiminnassa, mutta hän on peittänyt kaikki ikkunat ja pitää vain himmeää valaistusta sisällä. Harvat viitsivät enää tulla käymään hänen liikkeessään. Monet vannovat että hänen liikkeessään kummittelee.

Etelän Parhaat Mausteet

Sijainti: [IV B10] Sininen

Etelän Parhaat Mausteet on maustekauppa, joka pitäjä on alunperin Alhraedista. Maustekaupan omistaja, Anterius Mustapippuri, viettää suurimman osan aikaa karavaaniensa matkassa, sillä hän ei aina luota palkkalaisiinsa. Stoelin liikettä hoitaakin usein hänen poikansa Relemius. Slashing sankari Jalvyn joutui aikoinaan vaikeuksiin Anteriuksen kanssa kun hän kulki Suuren Punaisen Aavikon läpi hänen karavaaninsa kanssa ja pussillinen jalokiviä katosi. (Lue lisää Jalvynin taustasta

Etelän Parhaat Mausteet on varsin monipuolinen maustekauppa, josta löytyy myös erittäin harvinaisia mausteita. Suurin osa mausteista tulee Alhraedista, mutta Anteriuksella on maustesopimus myös Orinocon, D'Urdin ja Daeltonin kanssa. Myös joitain harvinaisia mausteita tulee suoraan Perivasta.

Flickin Punainen lohikäärme

Sijainti: [IV H10]
Lähettäjä: Jokinen (markusjo@mbnet.fi)

Kaksikerroksinen majatalo, jonka tammiseinät kiiltävät uutuuttaan. Vahvan tammioven (joka on kokenut kovia, mutta aina kestänyt) yläpuolella riippuu kyltti, jossa komeilee lieskaa syöksevä punainen lohikäärme. Majatalon isäntä, Flick on vanha, mutta aina iloinen ja virteä mies, joka perusti majatalonsa vuosia sitten. Hän suosi rantaa, koska mikä sen parempaa asiakkaille, kuin herätä aamulla raikkaassa huoneessa. Astuessasi majatalon alakertaan vasemmalla puolellasi on majatalon tiski. Sitä päivystää yleensä Flick, jonka tunnistaa pyöreästä mahasta, punaisista poskista ja iloisesta hymystä. Huoneet sijaitsevat yläkerrasta, jonne vievät kiviset kierreportaat. Huoneita on yhteensä kolmekymmentäkaksi. Jokainen kahden hengen, tai tarvittaessa kolmen asuinsija. Tiskistä oikealla on ruokasali.

Pyöreät puupöydät (nekin tammesta) ovat siististi ja asiallisesti asetettuina. Tuolit on naulattu lattiaan kiinni, koska Flickillä on huonoja kokemuksia happy houreista. Seinällä komeilee taulu, jossa punainen lohikäärme lentää taivaalla ja katselee Stoelia suojelevalla silmällä. Flick sanoo sitä mainostukseksi. Asiakkaat humalan aiheuttamaksi tyhmyydeksi. Salin perällä on tiilitakka, johon sytytetään tuli aina iltaisin ja joskus kylminä aamuinakin. Ruokaa on aina rakastettu täällä. Kalkkunaa, paistia, perunoita maustettuina mitä eksoottisimmilla yrteillä... Sitkeimmät asiakkaat syövät kanankoipeaan huussiin (rakennuksen vieressä) mennessäänkin. Iltaisin alkaa elämä... Kiertelevät muusikot ja lämpimän ruoan haju tuovat asiakkaita suurina noroina. Huoneet täyttyvät yöksi JOKA ilta. Syy siihen: Flickin erikoinen. Flick säilyttää kirvestä tiskin alla, mutta se ei siellä muuta tee kuin kerää pölyä. Koskaan ei ole siellä tappelua tullut. Huoneissa on suuret tammiset sängyt, jo!
idenka lakanat pestään päivittäin. Punainen lohikäärme odottaa Teitä.

Garret Market

Sijainti: [IV F4, G4, H4]

Kaikilla seitsemällä kalastaja killalla on omat kauppahallit jossakin puolella satamaa; kaikkein parhaiten menestyvä ja suurin kauppa-alue on Garret market. Vaikka killoilla on omat myyntialueet, Garret Market on avoin kaikille kalastajakilloille.

Geston aukio

Sijainti: [III K3-4, L3-4, M3-4] [IV A3-4]

Tungoksesta huolimatta on vaivan arvoista matkalaiselle saapua Gestonin aukiolle, kahden suuren tien risteykseen, paikkaan, jossa kaupunki syntyi, ja nähdä koko risteys kaikessa komeudessaan. Geston aukio on paikka, jossa Härän tie lännestä ja Punainen tie etelästä kohtaavat. Yhdessä kulmauksessa on kaupungin suuri oikeustalo ja Chauntelin puutarha, jossa on monia eksoottisia ja voimakasaromisia kasveja. Toisessa kulmauksessa on marmorinen kiltojen talo, missä seitsemän suurinta kiltaa kokoontuu vuosittain tapaamaan toisiaan. Kaikkialla ympärillä on kauppiaiden myyntikojuja ja kauppoja. Geston aukiolla tavarat ovat yleensä huomattavasti kalliimpia kuin muualla risteyksen kaupoissa, johtuen kauppiaiden maksamasta kovasta päivä vuokrasta, mutta kovalla tinkimisellä saa varmasti aikaiseksi hyvän kaupan. Gestonin aukiolta näkee myös hyvin pohjoisessa olevan Armon tien rakennukset, tarvitsematta kiivetä sinne.

Keskellä Geston Aukiota on pappien pystyttämä Näkyjen Peili, suuri lähde, jonka kuva kertoo Punaisten Kammioiden tapahtumista.

Geston aukion Parakki

Sijainti: [III M4] [IV A3] Sininen

Geston aukion ympäristön alueen vartioparakki, jonka päällikkönä toimii kapteeni Rafael El Marin. Parakin yhteydessä on tyrmä, jota käytetään tuomittujen väliaikaisena säilytyspaikkana ennen tuomion julistamista Geston aukiolla.

Helgan Asuntola

Sijainti: [III M9] [IV A9] Oranssi

Helga on tomera nainen, joka on hoitanut alunperin miesvainajansa omistamaa kapakkaa. Hän muutti sen luonnetta, ja nykyisin kapakka on ruoka ja majoituspaikka, jossa ei tarjota minkäänlaisia juovuttavia aineita. Paikka on varsin edullinen, ja huoneen hintaan kuuluu aina aamiainen. Helga onkin tunnettu hyvistä rössypotusta. 

Hopeinen Avaimenreikä

Sijainti: [III M13] [IV A13] [V M1] [VI A1] Sininen

Lukko ja avainkauppias Uiren Avari. Pitäjä on loistava lukkojen avaaja ja lukkojen ansojen tuntija. Tiskin alta löytyy myös loistavia tiirikoita, erikoisia lukkoja sekä ansoja, mutta tämä tieto on vain harvojen ja valittujen tiedossa.

Ilmar Seppä

Sijainti: [IV B3]
Lähettäjä: Ilmar

Pääasiassa aseiden rakenteluun tarkoitetussa paikassa huhutaan olevan suunnattomassa määrin kultaa. Itse rakennus on kokonaan savesta tehty lukuun ottamatta ikkunoita, jotka ovat tehdyt jonkinlaisesta läpinäkyvästä metallista. Sisältä rakennus on hyvin askeettinen.

Irmellinin Mattopesula

Lähettäjä: Kimmo (kimmo.viina@juo.nu)
Sijainti: [II L13] [IV L1] sininen

Harmaantuneessa puutalossa sijaitsee mattopesula. Rakennuksen alakerroksessa on pesusali sekä varastotilat, josta salainen sisäänkäynti kellarikerrokseen. Yläkerrassa asuinhuoneisto, keittiö ja kaksi pientä vierasmajoitus huonetta. Kellarissa on kokoustilat ja kaksi vierashuonetta. Irmellin pitää pesulansa kellarissa noitien salaseuraa, joka kokoontuu säännöllisesti sinne neuvonpitoon, sekä pientä myymälää. Irmellin myy erilaisia loitsukomponentteja, loitsukääröjä, sieniä ja kasvivalmisteita.

Kahden Miekan Orpokoti

Sijainti: [IV D3]
Lähettäjä: Drax

Alexander Harbinger saavuttuaan kaupunkiin hyvin nopeasti osti pohjois-sataman alueelta kohtuullisen kokoisen rakennuksen, ja alkoi tarjota palveluksiaan sataman orvoille. Kuka tahansa lapsi joka osaa perille orpokotiin saa nauttia Alexanderin ja tämän kahden kumppanin, Felixin ja Felinen opastuksesta ja huolenpidosta, sekä muutaman muun työntekijän, jotka hoitavat asiansa hymyillen, joskin hermostuneesti hymyillen Alexanderin lähellä. Rakennuksessa on oven yläpuolella kyltti jossa on kaksi miekkaa ristissä, sekä teksti 'Kahden miekan orpokoti'. Rakennus on parhaillaan maalauksessa, mutta pian varsinainen toiminta kunnolla alkaa, kunhan rakennus on saatu remontoitua kuntoon.

Kaivo jossa ei koskaan vettä ollutkaan

Sijainti: [IV F12]
Lähettäjä: Nestori (nl56172@uta.fi) (21.6.2000)

60 vuotta sitten Stoelissa vaikutti Vapaaherra Arkfried Lankasterä, köyhästä suvusta tullut nousukas joka rikastui hämärissä olosuhteissa muun muassa oopiumikaupalla. Rikastuttuaan Arkfried heräsi janoamaan yhteisön arvostusta ja hän siisti liiketoimiaan ja populistisesti jakoi almuja köyhille ja tuki kaupungin julkisia rakennusprojekteja suurin lahjoituksin. Ooppiumi-Arkfriedin taustaa ei kuitenkaan koskaan unohdettu Ja hänen niin kaipaama arvostuskin jäi elinaikanaan saavuttamatta, puhumattakaan oikeasta poliittisesta tai aatelisesta asemasta.

Kaikkein tunnetuin Ooppiumi-Arkfriedin rakennuttama kohde on kaivo. Halvalla kuvanveistäjällä ja surkealla insinöörillä teetetty ylipramean näköinen kaivo Stoelin köyhimmälle alueelle (jossa oli ja on ongelmia puhtaan veden saannin kanssa). Kaivon pahin vika oli ettei siinä ollut vettä. Avaijaisjuhlia varten (joissa oli väentungos johtuen tarjotusta leivästä ja halvasta viinistä) kaivoon kannettiin vettä, mutta kannettu vesi ei pysynyt kaivossa edes juhlien aikaa. 

Toiseksi pahin vika on se, että harmaagraniitista rumasti veistetyt ylimahtailevat kotkat ovat kestäneet juoppojen kiipeilyn ja huligaanien raivon tähän
päivään saakka.

Nykyisin kaivon pohjalla asuu muuten kaivoämmä, jostain pohjanmeren saarelta tullut noita (piirteistä päätellen). Kaivoämmä ennustaa, siunaa, kiroaa, karkottaa pahoja henkiä tms. ruokapalkkaa vastaan. Rouva ei koskaan jätä kaivoaan. Kukaan ei osaa sanoa miksi hän alunperin muutti sinne asumaan.

Kaksi Sapelia

Sijainti: [IV C3] Punainen

Miekkamiehiä ja vartijoita voi palkata harjoitussalilta nimeltään Kaksi Sapelia. Salin omistaja Gideon Kolmikärki takaa kaikki vuokratut vartijat ja antaa kirjallisen takuun heidän luotettavuudesta. Sanotaan että Gideon vaatii vähintään kolmen vuoden nuhteettoman palveluksen miekkamiehenä ennen kuin miekkamies pääsee vartijaksi. Gideon tarjoaa myös Miekkamiesten palvelusta, mutta ei takaa heitä. Useat miekkamiehet ovatkin koeajalla olevia vartioita, jotka toivovat pääsevänsä arvostettuun vartijapalveluun. Salilla voi myös harjoitella erilaisten aseiden ja taistelutaktiikoiden käyttöä maksusta.

Kalastaja Urman Köli

Sijainti: [IV F11] oranssi
Lähettäjä: Wille

Pienehkö puutalo, joka selvästi on nähnyt parempiakin päiviä. Seinillä roikkuu hajonneita kalaverkkoja, ikkunaluukut ovat rempallaan ja rikkinäisiä kalastusvälineitä lojuu pitkin pirttiä. Talossa asuu jokikalastaja Urman Köli perheineen. Perheen äiti Liisi Köli on verkonpunoja. Urman on niitä hiljaisia ja työläisiä, jotka iltahämärän laskiessa ja aamu-usvan noustessa tekevät  työtään joella.

Kalastajien Kilta, Avomereläiset

Sijainti: [IV F3-4] Punainen

Avomereläiset on kalastajien kilta, joka huolehtii ulapalla kalastavien kalastajien asioista. Avomereläisten killan päättävässä elimessä on kymmenen kalastajaa.

Kaljakellari

Sijainti: [IV H9]
Lähettäjä: damo (damo@artic.net)

Rakennuksessa asuu paljon isoja miehiä ja he tekevät siellä kaljaa. Mutta se ei ole rakennuksen oikea tarkoitus vaan kaikki pahamaineiset rosvot voivat lähteä veneillä talon kellarista tietysti maksua varten...

Kivihakku

Sijainti: [IV E13] [VI E1] Sininen

Kivihakku on kaivosmiesten ja työläisten suosima taverna. Pohjoisen ja etelän mainarit aina tullessaan Stoeliin vierailevat Kivihakussa vaihtamassa kuulumisia ja juomassa saman ammatin harjoittajien kanssa. Kivihakun eteisaulassa on suuri ilmoitustaulu, jossa on on kaiverrettuina parhaiten onnistuneiden mainareiden nimet. Nämä kaivostyöläisten ja onnenonkijoiden 'sankarit' ovat joskus löytäneet oikean emäsuonen kultaa, hopeaa tai muita arvometalleja ja rikastuneet vetäytyen viettämään ansaittuja eläkepäiviä.

Kiviseppien ja Muurareiden Kilta

Sijainti: [IV D14, E14] [VI D2] Violetti

Kiviseppien, rakentajien ja muurareiden toimintaa ja etuja ajava kilta.

Kriggellston Velhonpilke

Sijainti: [IV D13] [VI D1] Violetti

Kun velhojen kilta vapautti kääröjen myynnin, Kriggellston oli yksi monien joukosta joka perusti käärökaupan. Lähelle hän liikettään perusti toinen velho nimeltään Wisdum oman käärökaupan. Tämä tuskin oli sattumaa, sillä Kriggellston ja Wisdum ovat ennenkin olleet kilpasilla. Kriggellstoniin sankarimme törmäsivät seikkailussa 18 (Outoja Kohtaloita).

Kuvanveistäjän Talo

Sijainti: [III N7] [IV B7] Vihreä

Kuvanveistäjä Kiri asuu tässä kivisessä koristellussa talossa. Hän tekee upeita patsaita kivestä ja marmorista. Kiri on myös vapaakillan jäsen ja hänen talonsa toimii turvatalona.

Lasipallo Imppeeriumi

Sijainti: [IV D 11]
Lähettäjä: Togo Hamwich ( saberion@suomi24.fi )

Puoti näyttäää ensiksi melkoisen oudolta, ja merkityksettömältä, mutta kun tänne astuu tutustumaan, mieli vaihtuu yleensä nopeasti. Puodin katto on kaareutunut kuin lasi pallo, ja sieltä myös näkee ulos, tosin hieman vääristyneesti. Lattialla on peili lattia, ja koska katossa on muutama kohta, josta valo pääsee sisään, tämä hohtaa kirkkaana. Hyllyt tiskin takana ovat täynnä kaikenlaisia lasi palloja. Ihan vain koristeeksi, tai myös muuhun...
Joissan niistä on jonkinlainen tuli keskellä, toisessa Jää kide, ja ne hohtavat omaa väriään, ja näitä onkin kertynyt useampi kappale, epäillään niitten olevan maagisiakin...
Mutta ovi tiskin takana on kiellettyä aluetta, sinne ei saa mennä, eikä myyjä tahdo paljastaa miksi... Se onkin lukittu aivan erityisellä lukolla, jollain metallilla, jota kutsutaan myös Mythriliksi.

Lautta linnoitus

Sijainti: [II N13] [IV N1]
Lähettäjä: Vartioston kapteeni

Koostuu 1000 toisiaan lähelle ankkuroiduista lautoista. Siellä asuu raakapurjeiden neulojien kilta ja lautta sotilaiden kilta. Lautat on liitetty toisiinsa silloilla ja laudoilla. Alueella vartio 1000 sotilasta ja 100 pientä venettä jossa on jokaisessa 10 soturia. Lautoilla on hyvä majatalo vetinen veitsi jossa saa huoneen 5 kupari rahalla ja sepän paja jossa takoo kääpiö Thor's Rautakäsi. Lauttojen keskellä on iso kala tori.

Lohikäärmeen Sydän

Sijainti: [IV E9] Vihreä

Kaupungin ehkä paras seppä, ainakin kalleimpiin kuuluva. Hänen vasaransa on nimeltään Turma ja hän väittää ettei kukaan muu jaksa nostaa sitä. Tarinan mukaan hän löysi vasaran lohikäärmeen luolasta. Seppä Mular Väkevä on erinomainen takoja, erityisesti hänen tekemät aseet ja haarniskat ovat erittäin kysyttyjä. Mular on yksi harvoista, joka omaa Haltiahopean ja Punaraudan takomisen taidon.

Matontekijöiden Kilta

Sijainti: [IV E13] Violetti

Stoelin matonkutojien kilta. Matonkutojat järjestyivät jo aikaisessa vaiheessa yrittäen estää ulkomaalaisten, varsinkin Nomadien mattojen pääsyn Stoeliin, edullisine ja hyvine mattoineen.

Miekkakauppa

Sijainti: [IV C9] Tummankeltainen

Miekkakaupan omistaja Bruce Aitokilauttaja tekee todella loistavia aseita. Huhut kertovat että hänen äitinsä, Irilla Karvainen, olisi ollut taitava takojakääpiö. 

Murheellisen hahmon leipuri

Sijainti: [IV C14][VI C2] valkoinen
Lähettäjä: Wille Ruotsalainen

Ne jotka näkevät Clopin Leipurin ensimmäisen kerran yleensä kavahtavat. Mies on kalmankalpea, pitkä ja kauttaaltaan valkean tomun peittämä. Hän kantaa mukanaan kokoelmaa erilaisia veitsiä, sekä salaperäisin riimuin kirjottua taikasauvaa ja hänen valkea pukunsa on aina täynnä punaruskeita tahroja.

Paikalliset tuntevat surullisen leipurin paremmin. Tahrat ovat vadelmahilloa ja taikasauva piirakkapulikka +1 (+3 pullataikinaa vastaan). Hän on vetäytynyt hiljaiseksi ja piittaamattomaksi sen jälkeen kun hänen vaimonsa karkasi kiertelevän pelimannin matkaan. Miltei mykkä leipuri tuntuu pitävän vain lapsista, joille hän jakaa korppuja ilmaiseksi. Clopinin kisälli Tordek on Stoelin yöelämässä viehtyvä hampuusi.

Musta Lootus

Sijainti: [IV C14] [VI C2] Punainen

Hämärä ja savuinen pieni yrttikauppa. Mustasta lootuksesta voi  ostaa mitä erilaisimpia ja harvinaisempia yrttejä, juomia ja materiaaleja. Hintataso on kohtuullinen. Kaupasta voi myös tilata omien reseption mukaisia juomia ja yrttisekoitteita tai palkata käyttöönsä vaikka alkemistin. Mustan Lootuksen omistaja Goo, ei puhu kuin kahta kieltä, Mustainmaan kieltä ja Olorienia. Ellei asiakas osaa kumpaakaan, saattaa kaupat jäädä tekemättä. Goo on pieni kyttyräselkäinen ja ruma ihminen, jossa voisi luulla virtaavan alempien rotujen verta. Häntä ei juurikaan näe kauppansa ulkopuolella, ja harvoin sisälläkään kunnolla savun vuoksi. Kaupassa leijaileva savu saa nopeasti silmät kirvelemään ja vuotamaan, eikä kukaan viihdy siellä kauan.

Nahkuri Kharge

Sijainti: [IV F10] Vihreä

Nahkuri Kharge taitaa nahan parkitsemisen ja muokkaamisen taidon ja osaa tehdä käytännöllisiä, joskin mitään sanomattomia ja koristeettomia nahkahaarniskoita. Hänen hintansa ei ole korkeita.

Nate Ovenvartija

Sijainti: [IV F11] Vaalenvihreä

Veikeä ja taitava varas Nate Ovenvartija asuu tässä tässä pienessä talossa satamassa. Hän välittää varastettua tavaraa, ja hänen taloansa sanotaankin joskus lainaamoksi.

Pohjoissataman Kalastajakilta

Sijainti: [IV G4] Ruskea

Stoelin toiseksi suurin kalastajakilta, joka joutuu koko ajan kamppailemaan Eteläsataman Kalastajakillan kanssa.

Pohjoissataman tullitoimisto

Sijainti: [IV G5] vaaleanvihreä
Lähettäjä: First Merchant

Täällä työskentelee pohjoissataman tullivirkailijoiden "armeija". Aina uuden laivan saapuessa satamaan joku heistä juoksee aina paikalle, parin tai useamman sotilaan kanssa. Kaikki virkailijat ovat erittäin pikkutarkkoja ja yhdestä ylimääräisestä laatikosta vaaditaan suuret tullimaksut. Useimmat virkailijat ovat uskollisia hallitsijalle, mutta on niitäkin jotka ovat syvästi korruptoituneet ja jotka voi siten lahjoa olemaan huomaamatta epäilyttävät lastit.

Pohjoissataman tullitoimiston vartijakomppania

Sijainti: [IV G5] sininen
Lähettäjä: Mysterious Merchant

Pohjoissatamassa sijaitsevan tullitoimiston vartijoiden parakki. Aina virkailijoiden rynnätessä uden laivan luo tarkastamaan lastin, sekä vaatimaan tullimaksua, he tulevat tänne ja ottavat kaksi tai useampia vartijoita mukaansa. Vartijat eivät elä laiskaa ja helppoa elämää (niinkuin helposti luulisi päätellen miten helppoa työtä he tekevät) vaan ovat aina huippukuntoisia. Siitä pitää huolen vartijoiden päällikkö Geofrey Wreck.

Punainen Lohikäärme

Sijainti: [IV D12-13] Sininen
Lisätietoja: Pohjapiirrustus

Sankarit kävivät ensimmäisen kerran Punaisessa Lohikäärmeessä ensimmäisessä seikkailussa (Rakastavaiset). Seikkailussa 2 (Vallanvaihdos) majatalo paloi maan tasalle sankareiden joutuessa keskellä yötä Jiron joukkojen hyökkäyksen kohteeksi. Sankarit pakenivat palavan tallin parvelta eivätkä vierailleet siellä vähään aikaan.

Majatalo, jonka omistaja on Jake. Jake kärsi palossa niin taloudellisesti kuin ruumiillisesti. Hänen kasvonsa ovat pahoin palaneet eikä hän muista sankareita kovinkaan hyvällä.  Majatalo on rakennettu uudestaan ja sen omistaja Jake ei tunne vieläkään sympatioita sankareita kohtaan. Sankarit ovat vierailleet Lohikäärmeessä myös myöhemmissä seikkailuissa.

Majatalo on varsin edullinen ja nykyään Jake on vuokrannut sinne myös vartijan, joka toimii myös ulosheittäjänä.

Punainen Tori

Sijainti: [II C12, D12-13, E12-13] [IV C1, D1, E1] Tumman- ja Vaaleanpunainen

Kauppapaikka, jossa paljon Daltonilaisia kauppiaita. Runsaasti erilaisia kojuja, joista lukuisat väliaikaisia. Torilta voi läytää aivan mitä tahansa ja hinnatkin vaihtelevat suuresti. Toria kutsutaan myös Daeltonin Kommuuniksi. Lisää Daeltonilaisista voi lukea Aramoton tiedoista

Runsaudensarvi

Sijainti: [III 8-9] [IV B8-9] Sininen

Runsaudensarvi on sekatavarakauppa risteyksen alueella. Sen tarjonta on varsin monipuolinen. Kauppa on vapaakiltalaisten suosima, ja sen omistaja Kauppias O'letan on myös vapaakiltalainen.

Satama Parakki

Sijainti: [IV D14] [VI D2] Sininen

Satama-alueen vartioparakki. Vartijat huolehtivat kaikesta, laivojen tarkastamisesta salakuljettajien etsimiseen. Satama-alue onkin melkoinen rikosviidakko, eikä vartioilla ole mitään mahdollisuutta kitkeä sitä pois. Niinpä moni sortuukin vain keräämään lahjuksia ja katsomaan poispäin kun rikoksia tapahtuu. Moni kaupungin vartioista joutuukin yleensä vankilaan ennen palveluksensa päättymistä. Kaupungin vartioiden keskuudessa määräystä Satama Parakkiin pidetään rangaistuksena. 

Seikkailijan Keidas

Sijainti [II G13] [IV G1]
Lähettäjä: anonymous

Seikkailijoiden killan kupeessa sijaitsee usean ko. kiltalaisen vakiopaikka, melko tasokas ja vähän tasoaan kalliimpi majatalo Seikkailijan Keidas. Keitaassa pyörii paljon äkkirikastuneita seikkailijajuntteja, jotka mielellään maksavat jo siitä että heitä tituleerataan herroiksi.

Keitaan omistaja on Milo niminen miekkonen, joka on entinen Vapaakillan varas ja nykyinen rehellinen majatalon pitäjä. Milolla on edelleen hyvät yhteydet Vapaakiltaan, mutta niistä ei puhuta. Itse asiassa kovin moni Vapaakiltalainenkaan ei tiedä Keitaan omistajan kuuluvan koplaan. Harvoissa hätätapauksissa Keidas on toiminut myös turvatalona.

Keitaan entisiin työntekijöihin kuuluvat pahamaineiset varkaat ja pyromaanit Shan ja Jack, ja heidän lähdettyään Milon liiketoiminta on paranemaan päin.

Seikkailijoiden Kilta

Sijainti: [II G13] [IV G1] Punainen

Outo paikka oudoille ihmisille. Seikkailijoiden kilta ei varsinaisesti ole kilta, vaan kerää vapaaehtoista maksua niiltä, jotka ovat kiinnostuneet seikkailuista. Varsinaisesti seikkailijoiden kilta tekee seikkailu tarinoita, lauluja, näytelmiä ja sankaritarinoita. Killan puhemies Tolubian Harmaahukka haluaa kuitenkin että tarinoissa on aina totuuden siemen, joten Kilta maksaa urheille tutkimusmatkailijoille siitä että he menevät paikkoihin, joissa ei yleensä käydä ja tulevat takaisin kertomaan tarinansa.

Sepän Paja

Sijainti: [II G14] [IV G2] Sininen

Sepän paja on Seppä Aranis Kultasydämen omistama pieni paja. Seppä Aranis on mykkä, mutta hänen oppipoikansa auttaa asiakkaita.

Sininen Korppi

Sijainti: [III N12] [IV B12] Punainen

Sininen korppi on poikkeuksellisen näköinen rakennus. Sen ulkoseinät on peitetty kankailla, mustilla ja sinisillä. Sinisessä Korpissa voi tavata kuuluisan ennustajan, nimeltään Sininen. Hän on sokea ennustajaeukko, jonka olkapäällä istuu sinertävä korppi. Sinisen kerrotaan osaavan lukea hyvin tulevaisuutta ja kertoa tarinoita paikoista ja tapahtumista menneisyydessä. Hänen taksansa vaihtelevat erittäin suuresti, eikä hän koskaan pyydä enempää kuin asiakkaalla on varaa.

Sotilaskilta

Sijainti: [III M6-7] [IV A6-7] Vihreä

Sotilaiden asioita hoitaa Stoelissa Sotilaiden Kilta. Ainakin näin väitetään. Todellisuudessa Sotilaiden Kilta on korkea-arvoisten sotilaiden ja kenraalien yksityinen klubi. 

Stoelin Tulensammuttajien kilta

Sijainti: [IV D12] Punaisen Lohikäärmeen naapurissa
Lähettäjä: ?

Lukuisten kaupunkia riepotelleiden tulipalojen jäljiltä perustettiin vihdoin Stoeliin vihdoin Tulensammuttajien kilta. Maaseudulta muuttaneiden muita töitä saamattomien sammuttajien lisäksi Stoelin velhot ja papit ovat osoittaneet myöskin yllättävää kiinnostusta tulensammutustöihin. Tulensammuttajien Killalla päivystääkin jatkuvasti loitsuin ja rukouksin valmistautunutta työvoimaa.
Läheisen majatalon Punaisen Lohikäärmeen isäntä Jake on erityisen huojentunut Killan perustamisesta. Hän tarjoaa ansioituneille tulensammuttajille päivänpäätteeksi aina ilmaisen tuopillisen.

Tori ja kauppahalli

Sijainti: [IV G9]
Lähettäjä: KM

Tori jolta voi ostaa kaikkea orjista kalaan ja sotureista tontteihin. Kauppahallissa voi myydä ja ostaa paikallisten tuotteita ja kaupata omaa tavaraa. Avataan heti kun aamu soitto on kuulunut.

Vapaan miehen torni

Sijainti: [III M13] [IV A13]
Lähettäjä: KM

80 metriä korkea torni jonka huipulla on pystyyn kavahtaneen lohikäärmeen muotoinen tuuliviiri. Alimmassa kerroksessa on ravintola josta saa juomaa ja ruokaa hyvällä hinta laatu suhteella. Se on rakennettu vuonna 1 kuudetta aikaa ja se on muinaisen temppelin päällä. Siellä kokoontuu varakaitten. velhojen, pappien ja viinikauppiaitten kiltat. Tornissa on 1000 porrasta ja 60 huonetta 8 porrastasanteella. Ylhäällä on näkyjen tasanne josta näkyy 100 kilometrin joka suuntaan aurinkoisella säällä. Sisällä on vuokrattavia huoneita.

Varastorakennus 35

Sijainti: [IV C7] vaaleanvihreä
Lähettäjä: Gildor Isilra

Varastorakennus 35 on eräiden vapaakillan salakuljettajien ja varastetun tavaran säilytystiloja. Rakennus on nähnyt kokonaisten omaisuuksien kulkevan sen ovista sisään tai siitä ulos ja onkin olemassa huhu, jonka mukaan mikä tahansa voi olla käynyt sisällä rakennuksessa. Siellä säilytetään kaikkea, aina ruuasta voimallisiin taikaesineisiin. Varaston vartijat ovat palkkasotureita, jotka saavat maksun usein arvotavarassa, kuin rahassa. Kerran kuussa joku vapaakillan korkea-arvoinen henkilö tulee tarkistamaan varastot, tilit ja tuomaan listan siitä mitä pitäisi laittaa laatikkoihin kuljetusta varten (vartijat hoitavat tämän). Yleensä parin viikon päästä siitä samainen henkilö tulee uudestaan käymään muutaman tusinan vapaakillan työmiesten kanssa. He kuljettavat tavarat vaivihkaa, joskus kirkkaassa päivänvalossa joskus yön synkimpinä hetkinä, odottavaan laivaan nimeltä "merisimpukka", kuljetettavaksi muille maille myytäväksi. Sitten hoidetaan se puoli, jossa tavarat (jotka joku Stoelilainen haluaa) kuljetetaan Stoelin ostajille. Koska kyseinen operaatio toistuu joka kuukausi, on siitä tullut ikään kuin perinne vapaakiltaan ja kymmenet vapaakiltalaiset osallistuvat koko päivän kestäviin tavaroiden kuljetuksiin aivan vartijoiden nenien edestä. Useat kiltalaiset pistävät jopa vetoa siitä kenen tavara päätyy laivaan ja kenen takavarikoidaan. Jotkut pitävät kilpailuja, kuka saa tavarat kekseliäimmin laivaan.

Vihreä Kärrynpyörä

Sijainti: [IV E13] [VI E1] Violetti

Vihreä kärrynpyörä on sataman läheisyydessä oleva varsin edullinen majatalo ja kapakka. Kapakan baarimikkona on tumma mies nimeltään Fidel. Sankarit vierailivat Vihreässä Kärrynpyörässä Seikkailussa 18 (Outoja Kohtaloita).

Viinikellari

Sijainti: [IV D9] Sininen

Viinikellari on Kapakka sataman lähellä. Siellä on tarjolla nimensä mukaisesti lukuisia erilaisia viinejä, sekä myös oluita. Viinikellarin tiskin takana on mies nimeltään Peter Punaparta

Wig Kartantekijä

Sijainti: [IV C8] Sininen

Wig on vanha mies, ammatiltaan kirjuri ja kartantekijä. Hän tuntee Stoelin kadut todella hyvin, ja on siksi kysytty opas. Wig tuntee paljon väkeä vapaakillasta ja auttaakin heitä tarvittaessa.

Wisdum Käärökauppias

Sijainti: [IV E11] Tummansininen

Velhojen killan vapautettua kääröjen myynnin, velho Wisdum Käärökauppias oli ensimmäisiä, joka hankki myyntiluvan. Hänellä on kolme oppipoikaa, jotka ahertavat kääröjen kimpussa. Wisdumin kauppa näyttää tuottavan hyvin, sillä hänen puotinsa ovella on lähes aina jonoa. Oven ulkopuolella seisoo myös aina vartiomies, jonka kimalteleva haarniska ja miekka ovat varmasti taikuuden työtä, näin kerrotaan. Wisdumiin sankarimme törmäsivät seikkailussa 18 (Outoja Kohtaloita).

< Stoelin vapaakaupunki