Stoel VI: Etelä-Stoel, Eteläsatama ja Loukku

Eteläsatama

Kaikki satamassa eivät suinkaan ole omistautuneet kalastukselle. Eteläinen Satama tarjoaa hyvät ja turvalliset tilat kauppiaille ja heidän vankkureille, eläimille, ja muulle kuljetusvälineille, sillä aikaa kun he asioivat risteyksessä. Salakuljettajat, myös, toimivat pääasiassa eteläisessä Satamassa, myyden varastettua ja laitonta tavaraa kaupunkiin ja sieltä ulos. Kaupungin vartiosto tutkii jokaisen laivan ja vankkurin, mutta ovelat salakuljettajat tekevät silti suurta bisnestä. Suurin osa itään menevästä kauppatavarasta kulkee aavikon nomadien karavaaneissa tai laivoissa.

Viimeinen merkittävä piirre Satamassa on sen telakat. Viisi sataman telakkaa tarjoaa paikan ostaa, myydä, tai vuokrata veneitä ja laivoja. Monet tarjoavat myös miehistöä ja kaleeriorjia, tarpeen mukaisesti ja työttömiä merimiehiä löytää helposti lisää norkoilemassa telakoiden läheisyydestä.

Loukku

Stoelissa, kuten kaikissa ihmisten kaupungeissa on oma likainen ja kurja slummialue, pimeä alamaailman ja roskaväen asujaimisto. Loukku on Elainen ja Lavainen joen väliin jäävällä maakaistaleella eristyksissä muusta kaupungista, ja vain muutama lauttayhteys liittää sen muuhun kaupunkiin. Stoelin vartiokaarti ei edes yritä pitää täällä yllä kuria ja järjestystä, vaan valvoo ketä ja mitä kuljetetaan muualle kaupunkiin lautoilla ja laivoilla.  Ennen suurta tulvaa väestönlaskenta arvioi sen asujaimiston koostuvan noin viidestätoistatuhannesta varkaasta, salamurhaajasta, kerjäläisestä, huligaanista, ja muista ihmissaastasta, kattaen lähes kaikki tunnetut rodut. Nykyisin Loukussa asuu muutama sata ihmistä, mutta sen väkiluku kasvaa koko ajan.

Suuren tulvan jälkeen Loukun asukkaat pakenivat Stoelin Eteläosiin Vapaakillan avustuksella. Itse Loukussa ei ole enää montakaan taloa pystyssä, mutta kaupungin kaikkein köyhimmät ovat alkaneet rakentaa sinne hökkeleitä ja sateensuojia. Moni kaupungista karkotettu, varaton, tai muihin halveksittuihin rotuihin kuuluva joutuukin asumaan tällä karulla saarella.

Kauan, ennen kuin Stoel perustettiin, Loukku oli pieni kalastajakylä nimeltään Tryloch. Jäljet siitä on yhä olemassa lähellä loukun satamalaitureita, mädäntyneinä puutaloina ja sortuneina laitureina, mutta nykyään niissä asuu tuskin muita kuin rottia ja hämähäkkejä. Loukun keskus, jota leikkisästi kutsuttiin kauppa-alueeksi, oli verrattain moderni alue. Se selvisikin parhaiten tulvasta ja lukuisat sen rakennuksista ovat yhä pystyssä, vaikkakin erittäin huonossa kunnossa. 

Loukun eteläpuolella on yleinen hautausmaa, josta löytyy yhä useita ruumishuoneita, joita kutsutaan ruumistaloiksi. Siellä on useita hautaamattomia ruumiita alttiina tuulelle ja säälle. Rottia ja muita syöpäläisiä on runsaasti. Monet vannovat nähneensä yöllä kuolleiden nousevat ja kulkevat loukun kaduilla metsästäen sen asukkaita. Ruumistalot ovat ainoa paikka missä kasvaa harvinainen ja kaunis maaginen kukka, verijuuri

Oman rakennuksen lähettäminen >

Stoelin iso kartta >
Stoelin rakennusten aakkosellinen hakemisto >
Stoelin rakennusten hakemisto toimialan mukaan >

Rakennuksia, nähtävyyksiä ja merkittäviä paikkoja

Sijainti kertoo missä kartalla rakennus on. Hakasuluissa oleva roomalainen numero kertoo kartan (I, II, III, IV, V, VI). Seuraava kirjain-numero pari kertoo ruudun jossa rakennus on kartalla (A-N ja 1-13). Rakennus saattaa ulottua useampaan ruutuun, jolloin kaikkien ruutujen koordinaatit ovat peräkkäin pilkulla erotettuina. Jos rakennus on näkyvissä myös muissa kartoissa seuraava hakasuluissa oleva tieto kertoo sen. Viimeisenä on kerrottuna rakennuksen väri kartalla. Hakasulkujen linkki vie sinut kartalle.

Calabrasin kutomo

Sijainti: [VI C5]
Lähettäjä: Sanna "Sande" Heittola (ensilumi@iki.fi

Kutomo itsessään on kohtalaisen suuri, siellä työskentelee parhaimmillaan jopa 20 henkeä, Calabrasin oma perhe mukaan lukien. He kaikki tekevät pitkää päivää, joten kangaspuiden kalke kuluu aamusta iltamyöhään.

Calabrasin kutomon tunnistaa paitsi kyltistä, niin myös siitä että rakennuksen katoilla on kuivumassa valmiita kankaita. Calabrasin erikoisuudeksi on vuosien saatossa muodostunut purjekankaiden valmistus. Tavoilleen uskollisena miehenä hän kyllä vieläkin valmistaa tavallistakin kangasta. Calabrasilla on aivan oma reseptinsä, mitä kankaiden kyllästämiseen tulee ja hän on siitä hyvin ylpeä. Syystäkin, sillä hänen valmistamansa purjeet ovat hyvälaatuisia. Purjekankaat toimitetaan enimmäkseen telakoille, mutta monet pienemmätkin yrittäjät käyvät hankkimassa kankaansa Calabrasilta.

Kutomossa työskentelee vain ja ainoastaan nuoria, alle naimaikäisiä tyttöjä. He kun pysyvät paremmin kurissa kuin ikäisensä pojat ja tekevät tarkempaa työtä. Lisäksi naisille ei tarvitse maksaa niin paljon kuin miehille...

Darrakkin talo

Sijainti: [V M12] [VI B12]
Lähettäjä: KM

Kolmikerroksinen valkoisesta kivestä rakennettu talo. Julkisivulla kasvaa korkea viiniköynnös ja villiintynyt yrttitarha. Toivottaa matkalaiset tervetulleiksi jos eivät ole löytäneet majataloa tai tavernaa. Sisäpihalla on köynnösten alle jäänyt hautakivi. Sisäpihalla on myös salakäytävän portti. Salakäytävä vie loukkuun. Talon sisällä on 8-huonetta ja kellari. Makuuhuone on sisustettu pylvässängyillä ja kivituolilla. Ruokasalissa on puinen käytössä kiiltäväksi muuttunut pitkä tuoli ja puupöytä. Keittiössä on avotakka ja hella. Oleskeluhuoneessa on neljä tuolia makuusohva ja takka, Käytävässä on Darrakkien suvun muotokuvia ja patsaita Vessa on kolmannessa kerroksessa ja siinä on tunneli josta ulosteet valuvat sisäpihan reunassa olevaan tunkioon. Pesuhuoneessa on marmorinen kylpyamme ja veden lämmittämiseen pata joka lämpenee takasta tulevalla savulla ja kuumalla ilmalla. Sauna (pohjoisten barbaareiden keksintö) on kylpyhuoneesta erotettuna kristallisella ovella ja lämpenee puukäyttöisellä kiukaalla. Kellarissa on viinikellari ja Darrakkien suvun yksityiskirjasto.

Elainen torni

Sijainti: [VI L4] Ruskea

Aivan loukun pohjoiskärjessä pienellä saarella voimakkaiden virtausten ympäröimänä sijaitsee pimeä harmaasta kivestä tehty torni, Elainen torni.

Legendan mukaan, torni kuului aikoinaan Elainelle, ylimaallisen kauniille ja voimakkaalle velholle vuosisatoja sitten. Kun hän vanheni ja näki kuoleman lähestyvän, hän ei halunnut valita epäkuollutta tietä jatkaakseen elämäänsä, vaan sai kuolemattomuuden antamalla sielunsa rakastamalleen joelle.

Kalastajat sanovat että kuka tahansa häiritseekin Elainen tornia, saa päällensä Elainen vihan, ja tuo suuret tulvat kaupunkiin. Tämän on Stoel saanutkin kokea, kun Valkea Veljeskunta ja Velhot häiritsivät Elainen tornin rauhaa. Suuren tulvan jälkeen elämä on alkanut palata takaisin tavanomaiseen uomaansa, mutta monet silti pelkäävät että Elaine rankaisee Stoelia vielä uudestaan.

Elaine on kirjoittanut lukuisia kronikoita, joista vain osa on enää tallella.

Eorl Kultaseppä

Sijainti: [III M14] [IV A14] [V M2] [VI A2] Violetti

Eorl kultaseppä koki taannoin traagisen surun, kun hänen tyttärensä, joka aikoi avioitua Filippo Grimwall III kanssa, katosi. Sankarimme tutkivat tapausta ja viimein selvisi että tytär, Elizabeth oli kuollut. Lisää tarinaa löydät seikkailusta 1 (Rakastavaiset). 

Eorl Kultaseppä näytti vanhentuneen vuosia kuultuaan tyttärensä tapauksesta, eikä hän koskaan palautunut entiselleen. Eorlin liike on yhä toiminnassa, mutta hän on peittänyt kaikki ikkunat ja pitää vain himmeää valaistusta sisällä. Harvat viitsivät enää tulla käymään hänen liikkeessään. Monet vannovat että hänen liikkeessään kummittelee.

Eteläsataman Kalastajien kilta

Sijainti: [V N12] [VI B12] Keltainen

Eteläsataman Kalastajien Kilta on toinen suurista kalastajakilloista. Kalastuksen lisäksi kilta hoitaa salakuljetusta ja laitonta ihmiskauppaa. Killan puhemies on Sox Kalastaja.

Eteläsataman Telakat

Sijainti: [V M7-8, N7-B8] [VI A7-8, B7-B8, C7-8] Vaalean- ja Tummansininen

Viimeinen merkittävä piirre Satamassa on sen telakat. Viisi sataman telakkaa tarjoaa paikan ostaa, myydä, tai vuokrata veneitä ja laivoja. Monet tarjoavat myös miehistöä ja kaleeriorjia, tarpeen mukaisesti ja työttömiä merimiehiä löytää helposti lisää norkoilemassa telakoiden läheisyydestä.

Fernandin talo

Sijainti: [VI B5]
Lähettäjä: Otso ( otsorasimus@yahoo.com )

Fernand on vanha soturi, joka on tappanut monta sankaria, kuten Hrefin, vanhan murhaajan. Hänen kuuluisin tekonsa oli, kun hän taisteli mahtavaa Brendfania vastaan. Hän katkaisi Brendfanin jalan verisesti.  Mutta nyt Brendfan on tullut Stoeliin, ja hän, vanha soturi joutuu lähtemään... auttamaan Brendfania ennen kuin Muppets tai Slashing sankarit häntä auttavat...

Hopeinen Avaimenreikä

Sijainti: [III M13] [IV A13] [V M1] [VI A1] Sininen

Lukko ja avainkauppias Uiren Avari. Pitäjä on loistava lukkojen avaaja ja lukkojen ansojen tuntija. Tiskin alta löytyy myös loistavia tiirikoita, erikoisia lukkoja sekä ansoja, mutta tämä tieto on vain harvojen ja valittujen tiedossa.

Iction Kirjavat Pukineet

Sijainti: [V M5-6] [VI A5-6] Tummanharmaa

Iloinen kauppa täynnä kirkkaita, juhlavia ja riemukkaita vaatteita karnevaaleille, naamiaisiin ja kaikenlaisiin juhliin. Iloinen musiikki kuuluu aina sisältä. Ictio itse on tanakka ja aina hymyilevä kirkkaisiin vaatteisiin pukeutunut keski-ikäinen mies. Iction Kirjavien Pukineiden kellarikerroksesta johtaa tie viemäreihin. Ictio itse on Vapaakiltalainen ja hänen talonsa toimii myös Turvatalona.

Myöhemmin Iction kirjavat pukineet paloi, eikä taloa ole kunnostettu sen jälkeen. Lisää talon tapahtumista voit lukea sankareidemme seikkailun 13 (Loukon kohtalo) päiväkirjoista.

Jaragilin hankintaputiikki

Sijainti: [VI C6] sininen
Lähettäjä: Black Eagle

Putiikki on synkkä ja sokkeloinen. Sen nitiseviltä hyllyiltä saattaa löytää tarkkaan etsimällä lähes minkä tahansa tuotteen mitä elävät olennot ovat tuottaneet. Yleensä nämä esineet näyttävät vanhoilta ja törkyisiltä, mutta kun ne vie kotiin ja puhdistaa ne osoittautuvat lähes poikkeuksetta tuoreiksi. Poikkeuksena ovat tietenkin antiikkiesineet joita ei enää tuoteta. Varsinainen syy miksi putiikissa käy niin paljon asiakkaita on kuitenkin se, että putiikin pitäjä Jaragil Tummaviitta pyörittää melko erikoista hankintamonopolia putiikin yhteydessä. Jaragilin tai hänen apulaisensa Storm Huomaamattoman voi palkata hankkimaan minkä tahansa esineen oli se sitten missä vain tai kenellä vain. Poikkeuksia tietenkin on, Jaragil on älykäs eikä hän ota vastaan mahdottomia tehtäviä joita ei ole mitenkään mahdollista toteuttaa. Yleensä nämä esineet ovat vain kadonneet sukupolvia sitten, mutta Jaragil kumppaneineen ei epäröi hankkia esinettä oikealta omistajaltaan laittomasti kunhan vain(!) hinnasta sovitaan. taksat ovat muutenkin korkeat riippuen tehtävän vaikeudesta ja yleensä putiikin asiakkaita ovatkin kaupungin rikkaimmat.

Jaragilin hämäristä liiketoimista johtuen hän on kaupungin vartijoiden jatkuvan silmälläpidon alainen, mutta liukkaan älynsä ja apulaistensa ansiosta hän joutuu harvoin kiinni teoistaan. Niinä harvoina kertoina kun hänet saadaan kiinni itse teosta, joka hänen vaikutusvaltaisista asiakkaistaan järjestää hänet ulos, koska tarvitsee hänen palveluksiaan.

Kiviseppien ja Muurareiden Kilta  

Sijainti: [IV D14] [VI D2] Tummanharmaa

Kiviseppien, rakentajien ja muurareiden toimintaa ja etuja ajava kilta.

Korkein Patsas

Sijainti: [VI E14] Autiosaarella
Lähettäjä: Haltia

Tämä patsas joka on sata metriä korkea esittää Valkoisen Valjeskunnan Pappia seisomassa. Valkoista marmoria ja Platiinaa.

Kriggellston Velhonpilke

Sijainti: [IV D13] [VI D1] Violetti

Kun velhojen kilta vapautti kääröjen myynnin, Kriggellston oli yksi monien joukosta joka perusti käärökaupan. Lähelle hän liikettään perusti toinen velho nimeltään Wisdum oman käärökaupan. Tämä tuskin oli sattumaa, sillä Kriggellston ja Wisdum ovat ennenkin olleet kilpasilla. Kriggellstoniin sankarimme törmäsivät seikkailussa 18 (Outoja Kohtaloita).

Kuukkelon Kapakka

Sijainti: [VI B10]
Lähettäjä: Taneli (taneli.pirinen@oyk.pkky.fi)

Kuukkelin kapakka on pieni ja syrjäinen kapakka satamassa. Se on kuitenkin salakuljettajien killan suosima paikka (syystä, jota he eivät kerro), jossa voi törmätä mitä erilaisempiin tuotteisiin maailman ääriltä asti. Vartiolla ei ole mitään hajua salakaupasta (olisiko kapteenille annettu hieman voitelurahaa tai perhe siepattu), joten Kuukkelin paikka on saanut olla suhteellisen rauhassa.

Kuukkeli itse on 25-vuotias laihahko ja vähän luihu tyyppi, jolla ei ole juurikaan mitään taitoja kapakan suhteen - hänellä on vain niiiiiin äärimmäisen hyvä tuuri, että kaikki mihin hän koskee muuttuu kullanarvoiseksi (kuvainnollisesti). Kuukkelin paikassa isännöi n.50-v ja aika tuhti ja ystävällinen majatalonisäntä, joka tunnetaan vain nimellä Tervetuloa-Joonas, ja hän on on nimensä veroinen, sillä hän toivottaa tervetulleeksi vaikka Ogren (ja pitää huolta siitä, että se käyttäytyy hyvin). 

Aseiden tuonti Kapakkaan on ehdottomasti kielletty, ja siitä pitää huolta Turkis-niminen miehenköriläs (250 cm 200kg - ei juurikan läskiä) jolla selvästikin on peikkoverta suonissaan.

Kylpylä Uitettu rakki

Sijainti: [V M11, VI A11]
Lähettäjä: km

Yksi maanpäällinen kerros ja kellari, tekevät tämän mustasta marmorista rakennetusta kylpylästä yhden Stoellin uudenaikaisimmista kylpylöistä. Kellarissa on uuni jonka lämmöllä lämmitetään altaita. Kylpylään meno ei maksa mitään, mutta ovella olevat vartijat häätävät ei toivotut asiakkaat (eli köyhät). Kylpy tilat ovat samat miesten ja naisten kesken, mutta pukeutumistilat erillään. Saatavilla olevat palvelut vaihtelevat hieronnasta - erilaisiin mielenkiintoisiin huveihin. Kylpylässä on myös urheilukenttä sisäpihalla. Kylpeminen tapahtuu vaatteita tai yksinkertaisessa toogassa.

Lembas leipomo

Sijainti: [IV L9] Leipomontie 5a
Lähettäjä: hölmö

Leipomo joka tuoksuu aina hyvälle. ruskea

Maahiskeksijä Komman talo

Sijainti: [VI B11] punainen
Lähettäjä: Lindir Lightarrow

Kompa on maahinen (kääpiötä pienempi mutta puolituista isompi otus) joka ei luota magiaan vaan uskoo teknologian korvaavan sen joskus. Talosta törröttää useita savupiippuja, tuuliviirejä sun muita vastaavia häkkyröitä. Kun mennään sisään kadunpuoleisesta ovesta tullan hyvin ahtaaseen eteiseen (jonka tekee ahtaammaksi nurkassa seisova hajonnut höyryllä käyvä vaatteiden riipustuskone.) Talossa on eteisen lisäksi 2 muuta huonetta: päähuone ja kellari. Päähuoneessa Kompa syö, nukkuu ja rakentaa outoja kyhäelmiään ja vempaimiaan. Päähuone on oikeastaan vain yksi iso yhdistetty makuuhuone, työhuone ja keittiö. Eteisestä tultaessa oikealla on nurkassa pieni sänky jonka päällä ja ympärillä riippuu lisää häkkyröitä. Vasemmalla on pieni uuni ja sen vieressä pöytä. Pöydällä on ruokailu astioiden lisäksi epäonnistunut munakaskone. Aivan etäimmässä nurkassa on komman työpöytä jonka päällä on mustiinpanoja, kirjoja työkaluja ja pari pientä keskeneräistä keksintöäkin. Talo on täynnä lattiasta kattoon ulottuvia laitteita ja koneita (enemmän tai vähemmän toimivia). Keskellä on luukku josta pääsee kellariin. Kellari on oikeastaan verstas siellä on useita työpöytiä, työkaluhyllyjä ja nostotelineitä. Kellari on yhteydessä eteläsatamaan pienen putken avulla josta pääsee kätevästi seillamaan vesille. Putken suulla seisoo keskeneräinen sukellusvene jota kompa nimittää NMS tuhoutumaton kakkoseksi (NMS tuhoutumaton ykkönen törmäsi neitsytmatkallaan hiekkasärkkään).

Merenneidon maja/Lleandren kylpylä

Sijainti: [VI E3, F3]
Lähettäjä: Sanna "Sande" Heittola (ensilumi@iki.fi) (10.7.2000)

Rakennuksen sisäpihaa ympäröi kivinen muuri, josta on aikojen kuluessa lainattu kiviä muihinkin rakennuksiin. Muuria on sitten paikka paikoin paikattu savisilla tiilillä tai muilla tileaineilla.

Talon sisäänkäynnin luona voi haistaa saippuan ja muiden kylpyaineiden tuoksun ja oven yläpuolella on kulahtanut kyltti, jossa päivää paistattelee runsasmuotoinen merenneito. Oviaukossa on joskus ollut pariovi, mutta nyt siinä on jäljellä enää toinen ovista, joka on naulattu paikoilleen tukevalla lankulla. Oven oikealla puolella on puinen saavi täynnä nokista vettä, johon soihtuhäkistä palaneet tuhkat ja kekäleet ovat tippuneet. Oven yläpuolella on muutamia ikkunoita, joissa on päivisin paksut verhot. Iltaisin verhot on yleensä vedetty syrjään ja sisältä kuuluu kylpemisen ja ilonpidon ääniä.

Ulko-oven takana on pieni eteiskäytävä, jonka seinillä on kymmenkunta kynttilälyhtyä ja lattialla on hienoa hiekkaa. Eteisaulan toisella puolella on rautainen portti, jonka takana istuu vahdissa iso lihava kalju mies, jonka ruumis on erilaisten tatuointien peitossa. Päällään hänellä on pelkkä lannevaate ja kaulassa hän roikottaa isoa avainnippua.

Läski-Ruupert tulee avaamaan oven kohteliaasti tulijoille ja päästää heidät varsinaiseen eteishalliin. Eteishallissa on kolme hiilipataa, joissa palaa tuli, mikäli sää on tarpeeksi viileä. Niiden lisäksi huoneessa on neljä divaania, joiden ääressä viettää aikaansa noppapelin ääressä kolmesta kuuteen eri-ikäistä naista. Peli keskeytyy toviksi kun asiakkaat saapuvat eteiseen ja joku tytöistä ohjaa heidät kylpytiloihin.

Eteisestä lähtee kaksi käytävää, joista toinen on peitetty verhoilla ja joka johtaa yläkertaan. Toista myöten pääsee sisäpihalle, jossa on muutama nuori tyttö pesemässä pyykkiä. Heillä on apunaan Läski-Ruupertin nuorempi ja laihempi versio. Miehellä on tosin varustuksenaan ruoska. Sisäpihan reunalla on toinen ovi, josta pääsee itse kylpytiloihin. Kylpyläosuus on sijoitettu holvattuun alakertaan, jossa on isoilla verhoilla erotettu erillisiä "kabinetteja". Verhot on diskreetisti vedetty niiden peseytymistilojen suojaksi, jotka on jo varattu. Siitä huolimatta enemmän tai vähemmän nakuja kylpijöitä tuon tuostakin viuhahtaa näkyvillä. Miehillä ja naisilla ei ole erikseen kylpytiloja.

Tässä vaiheessa on yleensä jo tiedusteltu asiakkaiden toiveita kylpynsä suhteen. Onko kylmää vai keitettyä vettä? Tuleeko öljyjä ja hajusteita? Entä kylpypyyhkeitä ja haluavatko kylpijät itselleen suopaa vai saippuaa (saippua on kalliimpaa) ja tarvitsevatko he pesijätärtä. Höyryhuoneessa käynti on ilmaista, mutta sinne voi tilata itselleen hierojan. Hieroja on pitkä ja laiha mies, joka luisevilla sormillaan löytää kohteestaan sellaisia kipeitä lihaksia, joiden olemassaoloa et itsekään tiennyt. Operaatio on paikka paikoin kivulias, mutta jälkeenpäin olo on taivaallinen.

Kylpijät voivat myös pesettää omia vaatteitaan, jos haluavat, mutta se maksaa ylimääräistä. Kaiken kaikkiaan koko lysti ei tule maksamaan ylettömän paljon, ellei sitten halua ostaa itselleen yläkerrasta yksityishuonetta, jossa on mahdollista saada ns. koko hoito, johon sisältyy ruokaa, juomaa ja kylpyseuraa. Alakerrassa käy aina silloin tällöin joku laulaja viihdyttämässä kylpijöitä tarinoilla ja lauluilla.

Yläkerrassa on rappusten päässä toinen rautaportti, jonka takana on vahdissa Läski-Ruupertin naispuolinen vastine, Ko Kun Lai. Hänellä on vyöllään sapeli ja selässään pyöreä pronssikilpi. Hän tulee avaamaan oven vain niille, jotka kulkevat talonväen seurassa. Portaiden yläpäässä on pieni huone, josta pääsee käytävään, jonka varrella on kuusi erikokoista huonetta. Huoneissa ei ole ovia, vain paksut verhot ja käytävä päättyy paksuun puiseen oveen. Oven takana on pieni huone, jossa palaa kymmenkunta kynttilää ja jossa on toinen samanlainen ovi. Ovi johtaa paikan emännän Lleandre Hurgannolaisen tiloihin.

Lleandren huone on kalustettu hyvin ja se on myöskin hyvin siisti. Lleandrella on huoneessaan kaksi noin viisitoistvuotiasta poikaa, jotka on puettu ylellisesti ja joilla molemmilla on seuranaan iso tumma koira. ISO tumma koira. Lleandre itse on noin nelikymppinen nainen, jolla on valkoinen väljä kaftaani (eräänlainen kaapu) ja hänellä on ranteissaan ja kaulassaan paljon hopeisia koruja. Hiuksensa hän on järjestänyt tyylikkääksi kampaukseksi päänsä päälle. Lleandre on hyvin itsevarma ja kokenut nainen, joka on aina kiinnostunut tuottavista liiketoimista.

Jos kuitenkin hanke vaikuttaa liian riskialttiilta, Lleandre ei ole kiinnostunut. Jos asiakkaat äyttäytyvät siivottomasti, niin talosta löytyy näkyvien vartijoiden lisäksi vielä pari ylimääräistä ja Lleandrella on tunnetusti monta keinoa nylkeä kissa...

Murheellisen hahmon leipuri

Sijainti: [IV C14][VI C2] valkoinen
Lähettäjä: Wille Ruotsalainen

Ne jotka näkevät Clopin Leipurin ensimmäisen kerran yleensä kavahtavat. Mies on kalmankalpea, pitkä ja kauttaaltaan valkean tomun peittämä. Hän kantaa mukanaan kokoelmaa erilaisia veitsiä, sekä salaperäisin riimuin kirjottua taikasauvaa ja hänen valkea pukunsa on aina täynnä punaruskeita tahroja.

Paikalliset tuntevat surullisen leipurin paremmin. Tahrat ovat vadelmahilloa ja taikasauva piirakkapulikka +1 (+3 pullataikinaa vastaan). Hän on vetäytynyt hiljaiseksi ja piittaamattomaksi sen jälkeen kun hänen vaimonsa karkasi kiertelevän pelimannin matkaan. Miltei mykkä leipuri tuntuu pitävän vain lapsista, joille hän jakaa korppuja ilmaiseksi. Clopinin kisälli Tordek on Stoelin yöelämässä viehtyvä hampuusi.

Musta Lootus

Sijainti: [IV C14] [VI C2] Punainen

Hämärä ja savuinen pieni yrttikauppa. Mustasta lootuksesta voi  ostaa mitä erilaisimpia ja harvinaisempia yrttejä, juomia ja materiaaleja. Hintataso on kohtuullinen. Kaupasta voi myös tilata omien reseption mukaisia juomia ja yrttisekoitteita tai palkata käyttöönsä vaikka alkemistin. Mustan Lootuksen omistaja Goo, ei puhu kuin kahta kieltä, Mustainmaan kieltä ja Olorienia. Ellei asiakas osaa kumpaakaan, saattaa kaupat jäädä tekemättä.

Goo on pieni kyttyräselkäinen ja ruma ihminen, jossa voisi luulla virtaavan alempien rotujen verta. Häntä ei juurikaan näe kauppansa ulkopuolella, ja harvoin sisälläkään kunnolla savun vuoksi. Kaupassa leijaileva savu saa nopeasti silmät kirvelemään ja vuotamaan, eikä kukaan viihdy siellä kauan.

Punainen lohikäärme

Sijainti: [VI G2]
Lähettäjä: Jokinen (markusjo@mbnet.fi)

Tammesta rakennettu kaksikerroksinen majatalo, jonka toinen kerros on katuun päin leveämpi, joten sen alle jää kävelykadun tapainen. Paksun oven yläpuolella roikkuu kyltti, jossa komeilee punainen lohikäärme.

Majatalon omistaja Flick Tynnyrimaha on vanha, mutta ystävällinen majatalon isäntä. Hänen punaiset poskensa ja pyöreä mahansa ovat aina toivottaneet tervetulleeksi uusia asiakkaita ruokasalissa. Vastaanotto on pääovesta vasemmalla, nurkassa. Sen takana on keittiö. Pääoven oikealla puolella on ruokasali, samassa huoneessa. Kierreportaat vievät yläkertaan, jonka huoneet ovat aina siistejä. Iltaisin alkaa juhlinta. Lämpimän paistin ja perunoiden, sekä hyvän viinin nautittua on hyvä vetäytyä lämpimän peiton alle.

Punainen Turska

Sijainti: [VI C5] Tummankeltainen

Punainen turska on kalahalli eteläisessä satamassa. Punaisen turskan viereinen kuja toimi Muppets sankareiden Jackin, Shanin ja Morganbachin piilopaikkana heidän etsiessä Elizabethiä Seikkailussa 1 (Rakastavaiset).

Ragan Hullu

Sijainti: [V N10-11] [VI B10-11] Violetti

Ragan, joskus hulluksi väitetty, niminen mies omistaa oudon sekatavarakaupan Etelä-satamassa. Hänen kaupasta saa yleensä lähes mitä ihmeellisempiä käyttöesineitä. Hänen varastonsa vaihtelevat totaalisesti laidasta toiseen ja sitä mitä sai viikko sitten ei välttämättä löydykään enää koko seuraavana vuotena.

Niille jotka hakevat eksoottisia esineitä tai outoja kaukomaiden tavaroita, kannattaa tutustua Raganin varastoihin. Tavarat ovat sekaisin kaupassa ja siellä kulkeminen saattaa joskus olla vaarallista. Ei ole ensimmäinen kerta kun asiakas on hautautunut tavarapinon alle yrittäessään tutkia jotain esinettä tarkemmin. Toistaiseksi on sentään vältytty vakavilta loukkaantumisilta.

Ragan itse on kuin kauppansa, ailahteleva mieleltään ja oudosti pukeutuva. Seudun muut kauppiaat ovat oppineet välttämään Raganin kaupan läheisyyttä, sillä muille kauppiaille on sattunut kaupan läheisyydessä outoja onnettomuuksia.

Ragstarin nahkatehdas

Sijainti: [V N11] [VI B11]
Lähettäjä: Sanna "Sande" Heittola (ensilumi@iki.fi)

Ragstarin nahkatehdas käsittää kaiken kaikkiaan kuusi erikokoista taloa lähellä laitureita ja rantaa. Tehtaasta on hyvin vaikea erehtyä, sillä sen ympärillä leijailee märkien vuotien ja parkkiaineiden haju. Lisäksi rakennusten seinillä ja katoilla on monia hätäisenoloisesti kyhättyjä telineitä, joilla on kuivumassa erilasia vuotia. Ragstar itse on huumorintajuton lyhyenläntä mies, joka tuo etäisesti mieleen villisian. Ainakin mitä karvoitukseen tulee. Ragstarin palveluksessa on noin kymmenkunta eri ikäistä poikaa, joita tämä juoksuttaa olemattomalla palkalla ympäri tehdastaan tekemässä erilaisia töitä.

Jokaiselle eri työvaiheelle on oma rakennuksensa. Yksi on nahkojen puhdistamista ja kaapimista varten, toinen on pesua ja karvojen poistamista varten, kolmannessa taas liotellaan nahkoja erilaisissa parkitsevissa aineissa. Neljännessä pehmitetään ja muokataan nahkoja ja viidennessä niitä jälleen pestään ja värjätään ja kuudennessä ne viimeistellään ja lajitellaan myyntiä varten.

Ragstar itse asuu kuudennen talon yläkerrassa, joka on koko kompleksin ainoa kaksikerroksinen talo. Pojat nukkuvat yleensä kuka missäkin, mutta osa heistä nukkuu tehtaalla. Ragstarilla on paikkaa vartioimassa parin laiskan rengin lisäksi myös neljä takkuista koiraa, jotka kaikissa on takulla jokaista Stoelin koirarotua. Koirat ovat myös Ragstarin lemmikkejä.

Ragstarin tehtaalta valmistuu nahkoja niin saappaisiin kuin valjaisiin ja panssareihin. Laatu ei ole aina paras mahdollinen, mutta hinta on kohtuullinen. Ragstar osaa tehdä myös laadukasta nahkaa, jos haluaa, mutta mies on hiukan laiskan oloinen...
Silloin tällöin joku vene tulee rantaan joko viemään tai tuomaan nahkoja. Huterilla laitureilla on myös usein joitain Ragstarin poikia huuhtelemassa nahkoja. He kun voivat käydä uimassa siinä sivussa ja hiukan pitää hauskaa työnsä ohessa.

Rautaketju

Sijainti: [V M4-5] [VI A4-5] Punainen

Haarniskantekijä Seppä Vinhakas. Seppä tekee kaikki haarniskat vain tilaustyönä ja on erittäin ylpeä työstään. Varsinkin ketju ja rengaspanssarit ovat hänen erikoisalaansa. Vapaakillan ystäviä.

Rautaportti

Sijainti: [V M9] [VI A9] Vihreä

Seppä Theos Rautaportti on taitava takoja, joka on erikoistunut aseisiin. Hän taitaa niin raudan, kullan, kuin hopeankin takomisen taidon. Varsinkin erikoiset ja kaukaisten maiden harvinaiset aseet ovat hänen erikoisalaansa. Nomadit suosivat erityisesti Rautaportin takomia sapeleita.

Satama Parakki

Sijainti: [IV D14] [VI D2] Sininen

Satama-alueen vartioparakki. Vartijat huolehtivat kaikesta, laivojen tarkastamisesta salakuljettajien etsimiseen. Satama-alue onkin melkoinen rikosviidakko, eikä vartioilla ole mitään mahdollisuutta kitkeä sitä pois. Niinpä moni sortuukin vain keräämään lahjuksia ja katsomaan poispäin kun rikoksia tapahtuu. Moni kaupungin vartioista joutuukin yleensä vankilaan ennen palveluksensa päättymistä. Kaupungin vartioiden keskuudessa määräystä Satama Parakkiin pidetään rangaistuksena. 

Stern Kaukokauppias

Sijainti: [VI F3] Vihreä

Stern on Orinocolainen Kauppias, jolla on kolme laivaa; Tyrsky, Laine, ja Nebuchadnezz. Hän kuljettaa niin tavaraa kuin ihmisiäkin Orinocon ja Stoelin välillä. Sankarimme kohtasivat Sternin Seikkailussa 18 (Outoja Kohtaloita)

Suuri Neula

Sijainti: [VI B10]
Lähettäjä: JKPK (juhokeijo@jippii.fi)

Vanha ompelimo nykyään suljettu (niinkö?), oikeasti se on nyt joidenkin epäkuolleiden päämaja.

Tharûm-fem

Sijainti: [V N5, VI B5] harmaa
Lähettäjä: se oon mä

Tummaseinäinen pakanatemppeli.

Täikammarit

Sijainti: [VI E3] punainen
Lähettäjä: Wille Ruotsalainen (viruotsa@st.jyu.fi)

Tämän kolmikerroksisen ja koruttoman rakennuksen katutaso on kiveä ja kaksi ylintä kerrosta ovat puuta. Talo sisältää pieniä Yhden huoneen vuokra-asuntoja, joissa kaupungissa työskentelevät palkolliset, kisällit, hanttihommalaiset, pikkupalkkaiset ja katukauppiaat asuvat hieman paremmassa rauhassa kuin majatalojen asukkaat. Alakerrassa on yhteiskeittiö, ikkunoita on vain kaupunginpuoleisella seinällä ja mukavuudet vähissä.

Rakennuksen omistaa Jerblen kauppahuone, jonka omistaa Geezin yhtymä, jonka puolestaan omistaa Hector Tukevan kuolinpesä, eli asukkailla ei ole hajuakaan, kuka heidän oikea vuokranantajansa on.

Uskaanien Päämaja

Sijainti: [VI L4]
Lisätietoja: Pohjapiirrustus

Vapaakillan suurin ongelma on kilpaileva kilta nimeltään Uskaanit. Heidän päämajansa sijaitsee Loukun pohjoisosassa, Elainen Tornin alla.

Sankarit joutuivat Uskaanien hyökkäyksen kohteeksi seikkailussa 11 (Valvova Silmä). Sankareille selvisi, että Merinossa olevasta kapakasta johti tunneli salaiseen paikkaan. Sankarit kulkivat tunnelia Elainen alitse ja saapuivat kohtaan, joka oli suoraan Elainen Tornin alapuolella. Sielä he kohtasivat Uskaanit ja vanhan tuttavansa Jiron.

Vaacerin perheasunto

Sijainti:  [VI D3] Punainen

Vaacerin perheasunto on oudon näköinen rakennus, jonka seinät on täynnä piikkejä. Talon omistaja Hullutos Vaacer pelkää niin paljon varkaita, että hän on ansoittanut talonsa joka puolelta.

Vapaakillan Loukun Talo

Sijainti: [VI K12]
Lisätietoja: Pohjapiirrustus ja Stoelin vapaakilta

Vapaakilta on loukussa päämajaansa pitävä varkaiden kilta, jonka perustaja ja isokiho on Yksikäsi.

Vapaakilta oli sankareiden koti kun he aloittivat yhteisen matkansa. Se sijaitsee Loukussa ja paikallisten varkaiden kilta. Vapaakillassa asuu myös voimallinen Pappi, Veli Kivi, sekä Velho, Musta Mestari. Veli Kivellä on pieni temppeli vapaakillan yhteydessä ja Mustalla Mestarilla pieni torni toisella puolella vapaakiltaa. Killan johtaja on Yksikäsi ja hänen ykkösmiehensä oli Jiro, joka myöhemmin loikkasi Uskaaneihin, kilpailevaan varkaiden ja salamurhaajien kiltaan.

Sankarit pitivät Vapaakiltaa pitkään päämajanaan ja kotinaan, kunnes seikkailussa 12 (Vedenpaisumus) lähes koko Loukku tuhoutui. Vapaakilta kuitenkin selviytyi Mustan Mestarin avustuksella vahingoittumattomana. Vapaakilta onkin ainoita täysin säilyneitä rakennuksia Loukussa. Vapaakillan rakennus ei ole enää vapaakiltalaisten päämaja, sillä lähes kaikki loukkulaiset muuttivat Stoelin muurien sisälle Seikkailussa 13 (Loukun Kohtalo).

Sankarit löysivät tunnelit ensimmäisessä seikkailussa (Rakastavaiset) ja temppelin alla olevan salahuoneen seikkailussa 10 (Näkyjen Peili)

Vihreä Kärrynpyörä

Sijainti: [IV E13] [VI E1]  Violetti

Vihreä kärrynpyörä on sataman läheisyydessä oleva varsin edullinen majatalo ja kapakka. Kapakan baarimikkona on tumma mies nimeltään Fidel. Sankarit vierailivat Vihreässä Kärrynpyörässä Seikkailussa 18 (Outoja Kohtaloita).

< Stoelin vapaakaupunki