Magian Elementit

Kaikki pimenee, ympärilläni on vain tyhjää, autiota ja hiljaista harmautta. Silmänräpäys. Hetki ajattomuutta ja käännän ajatuksissani sivua aloittaen uuden kappaleen paksusta harmaasta kirjasta.

Magian viides elementti on Pimeys. Ei vain valon puute, vaan sielun pimeys. Pimeys, joka kietoo kaiken Kirkkauden ja Valon syvälle syleilyynsä, hukuttaen Valon, syöden Kirkkauden ja ympäröiden olevaisuuden.

Katseeni harhailee sivulla ja oudot merkit ja symbolit kiemurtelevat himmeässä valossa, muodostaen taikuuden symboleja. Ääntäkään ei kuulu ympäriltäni, olen hiljaa, yksin, pienessä kammiossani.

Jossain kammion ulkopuolella vaeltavat Mestarit ja Valtiaat, siellä kulkevat myös Valvojat ja Uneksijat, Kerääjät ja Tutkijat, Kutsujat ja Manaajat. He saavat kulkea koska he ovat Kantajia, Suuressa Ikuisessa Taulussa on heidän merkkinsä, heillä on Oikeus.

Gareth Valkoinen on siellä, kuten on myös Pynchebec, Moke Splaldying, Miter Vortigern ja Faodhagan. Siellä vaeltaa myös Asperon Puunsyömä, jonka luo Olsa Unenvartija tuli jättäen valittunsa ilman voimia, sekä Argari Hayda Midiori Thalean Vihitty. Unohtaa ei sovi myöskään Sagic Pimeänvaltiasta, Brosa Beowulfin tytärtä tai Fane Blacksoulia. Heidän merkkinsä loistaa kirkkaana, heidän valtansa on Ehdoton.

Pimeässä, yksin kammiossaan istuvat unohtajat, lukuisina, mutta nimettöminä, Lähteinä. Unohdetut, kuten sinäkin, eivät koskaan astu kammionsa ulkopuolelle. He Odottavat, he Valvovat, he Etsivät. He Keräävät vain luovuttaakseen kaiken eteenpäin, he Unohtavat. Heidän merkkinsä ei loista Suuressa Ikuisessa Taulussa.

Pieni kuusisakarainen tähti alkaa loistaa himmeää valoa kirjan sivulla, on taas aika jatkaa, kerääjät tulevat pian hakemaan tietosi.

Magian kuudes elementti on Hämärä. Se on liukuva ja ailahteleva, olematon muuten kuin hetkittäin hakiessaan muotoa ja paikkaa joko Pimeydestä tai Valkeudesta. Harmaa ei häviä, se ei katoa, se vain syvenee etsiessään Pimeyttä, ollen hetken yhtä Pimeyden kanssa. Edes Valkeus ei Hämärää kadota, ei tuhoa, ei ympäröi. Hämärä sulautuu Valkeuteen etsiessään sen olemusta. Kun hämärä valitsee toisen se vahvistaa sitä, kun se hylkää toisen se heikentää sitä. Hämärä valitsee...

- Halgan Hiljainsen kirjoittama pergamentti

< Taruja ja Tarinoita