Noidan merkit

Se joka pimeyttä kutsuu ja noituutta harrastaa, ja pimeyden voimien kanssa veljeilee on puhdistettava. Se jonka sydämessä pimeyden tuli palaa on puhdistettava. Se jonka kotona pimeyden olennot vierailevat on puhdistettava.

Se jota epäillään vahvasti pimeyden voimien palvonnasta, ja joka ei sitä tunnusta voidaan asettaa viimeiseen testiin. Noita joka pimeyttä palvoo ja on pimeän tulen ottanut sydämeensä on asetettava roviolle ja poltettava. Siihen, joka noituutta harrastaa ja pimeyden voimien kanssa veljeilee ei tuli koske, ja siten varmasti Noidan osoittaa. Jos tuli kuitenkin noitaan koskee ja hänet polttaa, on silloin pimeys noidan hyljännyt ja noidan sielu on rauhan saanut. Noita johon tuli ei koske on Veljeskunnan eteen toimitettava tuomiolle, jottei hän enempää tuhoa voi kylvää ja kunnon ihmisten sieluja varastaa.

Roviolle noita voidaan asetta ja testi toimeenpanna jos seuraavat pimeyden vehkeilijöiden merkit nähdään. On noita kauhea katsella, ja jokainen puhdassydäminen hänen pahuutensa noidan kasvoista näkee. On noidan löyhkä hirveä ja visvaiset syylät häntä ympäröi. Hänen silmänsä sieluun pistää ja hän kielensä on pimeyden demoneille antanut. Pahuus noitaa niin ympäröi että pahoja asioita hänen lähellään tapahtuu. Onnettomuus kohtaa onnellista, tuska ja kipu vanhurskasta.

Noidan majapaikka on hirveää pilkkaa siveydestä ja ruokottomuudessa hakee vertaistansa. Noita elää loassa ja tuhkassa, ja hän suuressa padassaan helvetin keitoksia keittelee. Vahva ja pistävä rikin katku leijuu hänen läävänsä ympärillä. Se joka sinne vahingossa tai viattomuuttaan eksyy karmean kohtalon noidan käsissä kokee. Noita pahuutta ympärilleen tuottaa ja vastasyntyneet itselleen kaappaa. Hän maidon happamaksi muuttaa ja karjan tuskasta hikoilemaan saa.

Jos nämä merkit havaitaan viipymättä noita on tulen testiin saatettava.

- Ote Valkean Veljeskunnan kirjoituksista

< Taruja ja Tarinoita