note.gif (16756 bytes)Lukijoiden Palautetta

Tummaan viittaan ja kasvot peittävään maskiin pukeutunut mies saapuu sankareiden luo. Miehen vyöllä roikkuu lyhytmiekka ja viitan alla kimaltelee ketjuhaarniska. Sankarit nousevat ylös valmiina kohtaamaan oudon miehen, ehkä mahdollisen salamurhaajan. Mies pysähtyy ja hänen kätensä vilahtaa viitan kätköihin. Sankarimme vetävä aseensa esiin ja valmistautuvat kohtaamaan mitä vain onkin tulossa, miekoin ja tikarein, loitsun ja rukouksen sanat huulilla. Aika pysähtyy kaikkien jännittyessä odottamaan ensimmäistä siirtoa. Sitten mies vetää hitaasti kätensä viitan kätköistä, hänellä on ruskea pergamenttikäärö kädessään.

Voit lähettää palautetta lomakkeella tai suoraan sähköpostilla samaho@mail.student.oulu.fi.

Pelinjohtajan tiedonanto: Kiitoksia runsaasta palautteesta. Pyrin aina vastaamaan henkilökohtaisesti, ja julkaisen palautteen sivuilla jos ja vain jos annatte siihen luvan. En ole kuitenkaan voinut vastata kaikille, sillä kun lähetätte palautetta Kuusi Kalpaa sivujen kautta, ei teidän sähköpostiosoitteenne, tule automaattisesti palautteen mukana. Siksi on tärkeää että annatte oikein kirjoitetun sähköpostiosoitteen sille kuuluvassa kentässä. Siis, jos haluatte henkilökohtaisen vastauksen. Aina saa lähestyä myös nimimerkillä ja ilman palautusosoitetta. On ilo huomata että sivuista on ollut teille hyötyä ja iloa. Otan mielelläni vastaan lisää niin kehuja, haukkuja kuin kysymyksiäkin vastaisuudessakin.

Palautelomake >

Lähettäjä: Sankari Sisilia
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Mitä Täällä voi tehdä?

Pelinjohtajan vastaus: Lukea mielenkiintoisia tarinoita, tutustua sankareiden matkaan seikkailussa Kuusi Kalpaa :)

Lähettäjä: TAPPAJA
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Täällä on kaikkea mahtavaa ja lisäksi tosi paljon taruja, muutama vuosiluku vain oli väärin!

Pelinjohtajan vastaus: Kiitoksia kovasti. Kerro toki mitkä vuosiluvut ovat virheellisiä, niin tehdään korjauksia.

Lähettäjä: Jacki
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Näin ne vuodet vierii, tänä syksynä tuli jo 10v siitä kun Muppets ja Slashers aloittivat polkunsa Stoelissa. Meinasin juhlan kunniaksi vääntää NeverwinterNights2 -modin Kuudesta Kalvasta, mutta loppupa sitten luppoaika kesken ja oon saanut vasta ekan seikkailun kohtuu valmiiksi, pätkiä sieltä täältä tosin tehny jo muihinkin seikkailuihin. Mutta ikuisuusprojektina tää on hyvä ja hauska, katotaan sit 15v kohdalla uudestaan josko huutelen vanhat parrat pelitestaamaan ;) Otin lähtökohdaks että pelaajahahmo on vapaakiltalainen X, ja kaikki Muppetit on companion NPC:itä joista saa kerralla partyyn mukaan max 3. Hilpeetä skriptata Koivukummun tappeluihin esim että Dam juoksee karkuun kun on ottanut vähän osumaa tai että Jack heiluttelee Okatikkua tuhoten pelaajahahmon vaatteet ja varusteet :) Yllättävän paljon vieläkin muistaa tuommoisia yksittäisiä pelitapahtumia sieltä täältä, joten onnittelut Samille ja koko peliporukalle ikimuistoisesta kampanjasta \o/ Cheeeeers, -K

Pelinjohtajan vastaus: Mukava kuulla pitkästä aikaa. NWN maailma olisikin aivan uusi lämmittely Kuudelle Kalvalle, tuskin maltan odottaa :) Äkkiä tuo aika vierähtää ja odotas vain niin 15v on hetkessä saavutettu. Kiitoksia myös Teille kaikille, jotka pääsitte pelaamaan, aika oli kieltämättä ikimuistoista, eikä noita erinomaisen hilpeitä tapahtumia olisi tullutkaan eteen ellei innovatiivisia ajatuksia olisi lennellyt mitä kaikkea voikaan tehdä. Pelinjohtajana on myös oma hauskuutensa yrittää "jallittaa" sankarijoukkoa :)

Lähettäjä: Km
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Ja että ilmeisesti, kun sokea olen en ole huomannut vielä, että millä systeemillä tämä kampania on pelattu.

Pelinjohtajan vastaus: Meillä oli käytössä vanha kunnon Advanced Dungeons & Dragons (AD&D) pelisysteemi

Lähettäjä: Kantti ( lordi.duz@gmail.com )
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Nyt kun olen paremmin päässyt tutustumaan, niin tämähän on mahtava juttu. Kuitenkaan ei juuri nyt taida olla aikaa mihinkään muuhun kuin kouluun - koeviikko meneillään ja pitäisi päästä edes suhteellisen hyvin arvosanoin tästäkin jaksosta läpi. Täytyy kuitenkin myöhemmin tehdä jotakin. Yksi parhaimmista roolipelimaailmoista on mielestäni suomalainen Enelya (http://enelya.info), jossa olen ollut mukana sen alkuajoista lähtien. Kuitenkin, korjausta edellisen viestini ilkeyteen, on pakko sanoa että toimin todella typerästi. Anteeksi. Laters, Kantti

Pelinjohtajan vastaus: Kiitoksia. Valitettavasti kun yritin Enelyaan päästä tutustumaan, oli osoite valitettavasti poissa käytöstä. Onnea kuitenkin teidän maailmaan.

Lähettäjä: dragonmaagi ( dragon.maagi@hotmail.com )
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
mahtavat sivut! (kiitos ja kumarrus)

Pelinjohtajan vastaus: Kiitoksia kiitoksia :)

Lähettäjä: Kantti ( lordi.duz@gmail.com )
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Monet käyttämistänne nimistä ja nimityksistä on lähes suoraan kopioitu useista fantasiatarinoista, ehkäpä vähän muuteltuina. Se on mielestäni väärin; on kehiteltävä itse oman maailmansa lisäksi omat nimet ja nimitykset - ei kopioitava muilta. Muuten maailmanne on hieno "keksintö", onnea jatkolle :) Kiitos ja anteeksi, kantti

Pelinjohtajan vastaus: Olet aivan täysin oikeassa, suurin osa ideoista, asioista tai edes nimistä ei ole alkuperältään minun tai peliporukoideni kehittämiä. Koko seikkailusarjan luominen ja tarinan kehittäminen ja itse pelaaminen ovat olleet ne pääasiat tässä, ei välttämättä omaperäisyys tai omintakeisuus. Ja halusimme jakaa peli-iloa ja kokemamme seikkailut myös muiden kanssa. Kaikkia lähteitä on mahdoton kertoa, enkä edes ole enää varma mistä kaikkialta ajatukset, ideat ja nimet ovat peräisin. Tätä yritin hieman alkusanoilla kertoa. Toivotan kuitenkin antoisia lukuelämyksiä.

Lähettäjä: Grim
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
No voihan harmi. mites tämä paikka on näin paljon hiljentynyt. Pitäisikö kenties mainostaa enemmän?

Pelinjohtajan vastaus: Nyt on minulla mainostaminen jäänyt valitettavan vähiin. Ideoita mainospaikoista otetaan mielellään vastaan.

Lähettäjä: Km
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Tästä osoitteesta löytyy keino opiskella Mordoria http://209.35.123.30/mordorgate/darkdownloads/blackspeech/speech3.htm

Pelinjohtajan vastaus: Kiitoksia linkistä.

Lähettäjä: Grim Hopeasilmä
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Onkos tämä sivun hallitsija ajatellut viritellä jonkinlaista keskustelufoorumia? Mitä olen ainakin itse huomaillut, on tuolla netissä esimerkiksi vaikka täysin ilmainen proboards systeemi tai muita vastaavia joten. Pitkästä aikaa siitä on muuten kulunut kun olen täälläkin viimeksi käynyt, hyviä jatkoja! *

Pelinjohtajan vastaus: Kiitoksia palautteesta ja tervetuloa takaisin. Tuo keskustelufoorumi on hyvä ajatus, löytyisiköhän sivuille tarpeeksi keskustelufoorumin käyttäjiä...?

Lähettäjä: Ireth Lúinwé´' ( mc-mara@hotmail.com )
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
hei... sivustonne on hienot mutta, haluaisin kysyä, että, onko Mordorin / Mustainmaan kielestä sanakirjaa netissä? edes muutamia sanoja? sillä kaikki aina höpöttävät haltiakielistä, enkä ole kertaakaan löytänyt mitään Mordorin kieleen liittyvää / mustainamaan... xD

Pelinjohtajan vastaus: En ole vielä löytänyt Mustainmaan kielestä sanakirjaa netistä, mutta ehkä joku lukija tekee sellaisen joskus Kuusi Kalpaa sivuille.

Lähettäjä: Markus Ritoniemi ( m-ritoniemi@luukku.com )
Vastaanottaja: Pelinjohtajalle
On kyllä aivan, siis täysin vastustamattoman, pakko ylistää tätä sivustoa! Pelkät sanat eivät riitä kuvaamaan Kuuden Kalvan suuruutta. Nostan hattua heille, keiden inspiraatio mut johdatti ropejen ihmeelliseen maailmaan ja, nyt sivuston pitkästä aikaa uudelleen löydettyäni, voin vaan todeta: Kuusi Kalpaa hallitsee!

Pelinjohtajan vastaus: Kiitoksia. Tässähän ihan nolostuu kun noin kehutaan. On todella mukava on kuulla, että sivuista on iloa.

Lähettäjä: Aleera
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Minä en tajua miten tänne pystyy kirjautumaan!!??

Pelinjohtajan vastaus: Tälle sivuille ei tarvitse kirjautua. Sivuille voi lähettää matkalaisia, tarinoita, tietoja, putiikkeja ja rakennuksia Stoeliin ja tietysti palautetta.

Lähettäjä: Drax ( greatdragon18@hotmail.com )
Vastaanottaja: Pelinjohtajalle
Minä täällä taas pitkästä aikaa! Tässä vain aloin ihmetellä kahta asiaa, nimittäin:
1. Onko muita mantereita kuin Nagai? Tästä ei ainakaan löydä mainintaa joka kieltäisi tai myöntäisi asian, ja olisi hyödyllinen tieto jos tässä joku päivä viimein kirjoittaisi sen tarinan joka on jo pitemmän aikaa ollut tarkoitus kirjoittaa.
2. Tämä on se vakio. Milloin päivitys tulee? ;)

Pelinjohtajan vastaus: Muiden mantereiden olemassaoloon ei tavalliset Nagailaiset usko - tosin moni ei usko, edes viereisten valtioiden olemassaoloon. Ainakaan Stoelin Suuresta Kirjastosta ei löydy mitään mainintaa, että muita mantereita olisi. Ehkä velhot tietävät paremmin, mutta sitä tietoa heiltä ei ole saatu irti. Päivitys saapui nyt lomien jälkeen, kun pääsin jälleen koneen ääreen :)

Lähettäjä: KM
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Pitäisikö pelinjohtaja vaihta projektipääliköksi? Sehän olisi lähempänä tämän hetkistä tilaa.

Pelinjohtajan vastaus: hmmm... Pitää laittaa harkintaan.

Lähettäjä: Jack
Vastaanottaja: Pelinjohtajalle
Vai ei minotaureja Nagaissa? Hmm mikäs se Muppetteja ahdistellut mörrimöykky siellä jossain labyrintissa oli jonka pahin pelko oli "nipsuttimet"? :D Joo sori en muista paremmin, mikä seikkailu oli kyseessä, mutta hämärä mielikuva vielä näin vuosien jälkeenkin... Tuolloin pelattiin vielä Heikinkadun luolassa eli jossain alkupäässä kampanjaa oli. Hm. Kaikenlaista sitä palautuukin mieleen näin vuosien jälken - täytyy johtua valborgin vietosta että viimeaikaiset tapahtumat unohtuu ja vuosien takaiset palaa mieleen :) 
Takaisin C++:n ja Kirchoffin migraatioalgoritmin pariin.. Kevään jatkoa! 
-Katri 
Ps. piti tarkistaa - Viswanthan osa III: phantasmal killer = nipsuttimilla aseistautunut farmari :D

Pelinjohtajan vastaus: Kuten aina, Jack on aivan oikeassa. Pelinjohtaja on näköjään tulossa vanhaksi, eikä enää muista mitä kaikkea pelissä tapahtui. Auts, mistähän tuokin pelko minotaurille oikein on tullut... Mukava kuulla myös sinusta. Hyvää kevättä myös sinulle ja onnea sinne krihc... kich.. kirhoffin.. tai jotain algoritmien pariin.

Lähettäjä: Haltia
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Jos voisit hiukan nopeuttaa tämän sivun päivittämistä. Esim yhdeksän päivän välein.

Pelinjohtajan vastaus: Totta. Yritän nopeuttaa päivitystahtiani

Lähettäjä: Zifnad
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Kun tässä katsoin tänne tullutta väkeä voin vain yhtyä toteamukseen että jokaisella on Stoellissa paikkansa joko pappina armon tiellä tai varkaana vapaakillassa tai jossakin muualla.

Pelinjohtajan vastaus: Näin on. Stoel on monikansallinen ja -rotuinen (jos rodut vain onnistuvat pysymään piilossa Veljeskunnan puhdistusjoukoilta) kohtaamispaikka. Ehkä Nagain suvaitsevaisin paikka, vaikka Veljeskunta yrittääkin parhaan kykynsä mukaan muuttaa tätä seikkaa 

Lähettäjä: KM
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Tällä hetkellä Stoellin kaduilla makaa paljon puoleksi syötyjä Eksotiikan Kiltalaisi jos uskotaan Istaria.
Walco tuo mieleen Beornin Hobitista. Ymmärrän kyllä millä rajalla Radan on (jossain kielletyn ja sallitun välissä).
Eli siittä voi päätellä että meren takana ei ole mitään tai siellä ilojen, naisten ja nautintojen saaret.
Jaahas nyt täytyy alkaaa miettiä seuraava alkua. Ai niin ideaa voi käyttää. Kun en itse ole mikään roolipeli harrastaja/pelinjohtaja/idea lyhty peleihin.
Miksi Darrakkitteja ei vainottu vainoissa: Koska he ovat Stoellin mahtavin ja vaikutus valtaisin suku. "Heidän verensä on niin musta että sitä voisi luulla synniksi" -tuntematon Valkean Veljeskunnan Akolyytti. He tukivat kerjäläismunkkien näkemystä ja sen takia elävät turhan hienostelematta. Heillä on myös suhteita Vapaakiltaan. Nyt heitä arvostetaan ja kammotaan Valkean Veljeskunnan Hienoimmassa päässä kuin ruttoa ja muuta seitsemää vitsausta.
Jaahas kaikki lukemani uudelleen muotoillut juonen tyngät tulevat tänne. Näitä voi lainata ja käyttää kunhan vain mainitsee siitä tänne ja mainita ideoitten keksiöistä. Eli siis sankarit joutuvat vaihtoehto todellisuuteen ja käy näin he kokevat muutoksen kuten esim: Mies on muodokas tumma kurtisaani tai Örkki soturi tai Velhotar tai Puoli-haltia tai Valkean Veljeskunnan vaarallinen nais vihollinen ja näin että nainen on örkkipäälikkö tai painija tai bardi tai papitar tai lihas kimppu mies gladiaattori tai lohikäärme. Lisää juonen tynkiä tulossa.
Taipanpa tehdä tietoja merien takaisista maista. Ai niin mahtaisikohan siellä meren takana olla Ansaloonia tai outoja mantereita täynnä lohokäärmeitä? Onko Nagaissa Minotaureja?
Lähetin tänne Pergamentti kauppiaan.

Pelinjohtajan vastaus: Kiitoksia palautteesta. Kokosin kaikki palautteesi samaan kappaleeseen. Viimeisiin kysymyksiin vastauksena seuraavaa. Kukaan ei tiedä merentakaisista maista, kukaan ei ole sieltä palannut. MInotaureista ei kukaan ole vielä kertonut, eikä niitä seikkailuissa ollut, mutta kuka tietää mitä vuorten ja metsien kätköistä löytää.

Pergamenttikauppias tuleekin tarpeeseen, sillä matkalaisten määrästä päätellen veljeskunta pitää hyvin yllä hänen elantoaan. 

Lähettäjä: vem som helst..
Vastaanottaja: Pelinjohtajalle
Hehe, Orts.. eiku Orionin/Maxin ote Valkean Veljeskunnan johdossa näyttää lipsuvan pahan kerran kun kaiken maailman epäihmiset pääsee kaupunkiin! Vieläkö Sami pidät vapaata roolipeleistä? Kumpi ryhmä aiheutti tämän trauman josta parantuminen ottaa aikaa näinkin pitkään? :p

Pelinjohtajan vastaus: Niin, pappi Orion/Max alkaa olla vanha :) Vielä olen pitänyt vapaata roolipeleistä (jos niistä nyt koskaan voi vapaata pitää, eikö elämä ole yhtä suurta roolipeliä?) Olisikohan se ollut Muppets ... tai ehkä sittenkin Slashing, tai ... Traumat ovat syviä ja niistä parantuminen kestää :)

Lähettäjä: Haltia
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Näköjään joka Valkea Veli näkee kaiken kahtena tai Stoellista on tulossa kauppa tai kulttuuri tai kokoontumiskaupunki.
Jaahas olen nyt taas Stoellin puhtailla ja vähemmän puhtailla kaduilla ja pohdin mitä maagia?
Eli siis minkalaisen patsaan joku muppets sankari teki jollekin toiselle oudoissa kohtaloissa jos muistan oikein?
Ai siis liha golem on robotti liha patsas?!?

Pelinjohtajan vastaus: Stoelin vapaakaupunki on aina ollut monenlaisen kulkijan paikka. Veljeskunta yrittää yhä saada rautaisen otteen siitä, sillä puhdasoppisimmat papit kääntyisivät haudassaan jos näkisivät millainen  veljeskunnan "hallitsema" kaupunki on. Mutta näin on aina ollutkin. Stoelin hallitsija on tähän asti onnistunut pitämään Veljeskunnan hallinnassa ... ainakin osittain.

Nyt en valitettavasti tiedä mistä patsaasta puhut, voitko tarkentaa?

Lihagoleemi (Flesh Golem) on ehkä niin lähellä robottia kuin muinaisessa maailmassa voi ajatella. Sen "henki" on kiven, lihan, puun tai saven henki (ehkä joltain toiselta olevaisuuden tasolta) ja loitsut pitävät sen hallinnassa.. Sankarit ovat kohdaneet myös toisenlaisia golemeja. Näistä kohtaamisista kertoo Jack Jack päiväkirjassaan Menthropin Luostari. Myöhemmin samoihin golemeihin Dam ja Orion viittaavat "Klinkka-Tömppänä" seikkailussa Vanhoja Velkoja.

Lähettäjä: Haltia
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Mikä/Mitä on Golem?

Pelinjohtajan vastaus: Golemi on voimallisten velhojen ja joskus pappien  kivestä, puusta, savesta tai muusta aineesta valmistettu patsas, jonka he ovat loitsineet "eläväksi". Tosin golem on kuin robotti, joka tottelee vain omistajansa ohjeita, eikä ajattele itse.

Lähettäjä: Zifnad
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Jaahas ideoita on lainattu ainakin seuraavista DraconLancensenta, TSH*, Kuoleman portista ja Paljon muustakin. *Taru Sormusten Herrasta.

Pelinjohtajan vastaus: Jotkin viime aikaiset matkalaiset ja kuvaukset ovat DragonLance(tm) maailmasta (mm. dracolaiset). Ne eivät varsinaisesti kuulu Nagain mytologiaan. Sivut ovat kuitenkin nykyään lähdeteos pelinjohtajille ja lukunautintona muille seikkailunnälkäisille, joten ajattelin myös hieman Nagain ulkopuolisia tarinoita julkaista jos joku niitä lähettää.

Pelin seikkailut, ideat maailmaan, kaupunkiin, rotuihin on monesta ei lähteestä. Myönnän, että myös minä olen mainitsemiasi kirjoihin ja lähdeteoksiin tutustunut, ja varmasti myös niistä saanut vaikutteita :) 

Lähettäjä: Hei
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Kuuluuko pelinjohtajalle? Kuuluuko? Eli siiis öh on Nagaissa Kenttejä tai Maahisia?

Pelinjohtajan vastaus: Varsinaisesti ei kumpiakaan. Kentit ovat DraconLance maailmasta ja maahiset olen yksinkertaisesti jättänyt pois, Kyllä kääpiöt riittävät :) 

Lähettäjä: Velho
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Stoelliin alkaa näköjään virrata outoa väkeä!?!

Pelinjohtajan vastaus: Olet oikeassa, ja välillä Valkeiden Veljien tiukan syynin läpi pääsee aivan ihmeellisiäkin olentoja. 

Lähettäjä: Istar
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Haloo herra pelinjohtaja sami.

Pelinjohtajan vastaus: Täällä ollaan.

Lähettäjä: KM
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Haloo! Onko tällä ketään? Kuoliko kaikki muut kuin minä? Hei pelinjohtajaa oletko kuulolla? Kuuluuko kuuluuko? Velhon kirjat ovat seurallisempia kuin nämä sivut! Wicked-Willie teeppä se ja pane nettiin. Kuinka monta tuntia on stoellin vuorokaudessa? Mikä on asiallisen matkalaisen raja tai rajat? Miten lähetetäään oma kuvaus rodusta?

Tämä voisi olla uuden sarjan alku. Sankarimme istuvat Vapaakillassa. Kun heidän luokse tuli tuimakasvoinen tumman oloinen ihmismies jolla oli viesti. Viesti menee jotenkin tähän tapaan. Tulkaa luokseni. Minulla on teille tehtävä. Osoite Valkean veljeskunnan päämaja, pääpapin huoneisto. Paikalla on muun muassa Musta Mestari ja salaperäinen mies. He saavat tehtävän joka vie heidät ojasta allikkoon ja takaisin ympäri Nagaita. Onkjo hyvä+

Pelinjohtajan vastaus: Hyvin kuuluu, olin hetken poissa ja huomasin, että postilaatikko oli täyttynyt palautteesta. Ei muuta kuin käsittelemään. Tässä vastauksia kysymyksiisi:
- Stoelissa on päivässä 24 tuntia tai pikemminkin 11 hetkeä
- Käyn läpi kaikki matkalaiset ja katson kulloisellakin mielialalla, mikä on asiallinen matkalainen ja mikä ei. Ainakin pornoon ja väkivalt... siis pornoon liittyvät kommentit olen karsinut yleensä pois. Hyvä matkalainen, joka on hieman kyseenalaisessa ammatissa on vasta saapunut Radan.
- Kuvauksen rodusta voi lähettää esimerkiksi palautelomakkeella

Loistava idea seikkailuun.

Lähettäjä: Hopeasilmä
Vastaanottaja: Pelinjohtajalle
Tuota, voiko tätä palautelomaketta käyttää tarinan lähettämiseen? Olisin kiitollinen jos vastaisitte

Pelinjohtajan vastaus: Kyllä voi. Lähettämäsi tarina on julkaistu Matkalaisten tarinoissa.

Lähettäjä: KM
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Niin onko Nagaita ympäröivän meren takana mitään.
Erin omaisesti toteutettut sivut.

Pelinjohtajan vastaus: Kiitoksia kehuista. Nagain meren takaisista paikoista tai maista ei ole mitään tietoa, kukaan ei ole koskaan sieltä mitään löytänyt, tai ainakaan tullut takaisin niistä kertomaan.

Lähettäjä: KM
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Jos tänne voisitte laittaa tietoa useammista roduista.

Pelinjohtajan vastaus: Sivuilla on joitain kuvauksia eri roduista, mutta vain rajallisesti. Kaikilla lukijoilla on kuitenkin mahdollisuus kehittää näitä sivuja vaikka lähettämällä omia kuvauksia ja tietoja Nagain ihmisistä ja olennoista.
Seikkailun aikana Sankarit ovat kuulleet tarinoita ja kohdanneet rotuja ja olentoja, joista kertovat esimerkiksi Sambal tarinassaan Auringon Kansasta.  Morganin pienimuotoinen esseé Hirviöistä ja Luoduista käsittelee hänen tutkimuksiaan jo laajemmin. Stoelin kirjastosta löytyneet legendat ja kronikat Valon Kansasta, Punaisen aavikon nomadeista ja Vanhaihmisistä ovat myös lukemisen arvoisia.

Lähettäjä: KM
Vastaanottaja: Pelinjohtajalle
Kuinka usein sivut päivitetään keskimäärin 2 kuukaudessa.

Pelinjohtajan vastaus: Kiitoksia palautteesta. Täytyy myöntää, että sivujen päivitystahti vaihtelee. Paljon riippuu siitä kuinka paljon lukijat lähettävät sivuille matkalaisia, Stoelin rakennuksia, palautetta ja muuta tietoa (mm. Dalamarin raapustukset ja Garrettin taru). Mitä enemmän sitä tulee, sen useammin pyrin sivuja päivittämään. Automaattisesti mikään ei siirry sivuille, sillä haluan tutustua lähetettyyn materiaaliin ennen kuin sen julkaisen.

Lähettäjä: KM
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Uuden seikkailujen sarjan voisi aloittaa ja milloin tulee seuraava päivitys.

Vastaanottaja: Slashing-sankareille
Hiukan enemmän asiaa ja tekstiä.

Pelinjohtajan vastaus: Kiitoksia palautteesta. Uutta seikkailua en ole vielä harkinnut aloittavani, mutta kuka tietää tulevaisuudesta.

Lähettäjä: HraTaika ( eques_lunaris@hotmail.com )
Vastaanottaja: Pelinjohtajalle
Erinomainen tehtäväsarja, aploodit hyvästä työstä. Loistava lähde muille pelinjohtajille (kuten minulle).

Pelinjohtajan vastaus: Kiitos ja kumarrus :)

Lähettäjä: Darkarrow
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Näitä sivuja on päivitetty kai useasti? Nyt ihmettelen miksi pelinjohtajan muistiinpanoja on edelleen vain seikkailuun 2 asti? Joku nähtävästi tuolla palautteessa kyseli samaa joskus kuukausia sitten, mutta eipä viimeisimmät päivitykset ole tuoneet Pj:n muistiinpanoja aloittelevien pelinjohtajien saataville. Kysynkin: ovatko muistiinpanot paperilla (mistä seuraa ettei niitä nyt niin raskasta ole nettiin kopioida).

Pelinjohtajan vastaus: Valitettavasti laiskuus on iskenyt. En ole ehtinyt (lue saanut aikaiseksi) laittaa pelinjohtajan muistiinpanoja sivuille. Valitettavasti olen jollain tasolla perfektionisti, enkä halua pelkästään skannattuja paperimuistiinpanoja sivuille laittaa (yritän pitää jotain tasoa yllä). Tästä sitten seuraa se, etteivät kanssatoverini, pelinjohtajat, niitä oikein pääse lukemaan. Mutta eikös se talvilomakin tässä kohta koita; jospa sitten saan istahdettua alas ja muotoiltua muistiinpanojani nettiin... Yritetään

Lähettäjä: Hopeasilmä
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Anteeksi mutta lähetin tuo ei valmiin Candolirin vahingossa teen siitä kyllä paremman version

Pelinjohtajan vastaus: Candolirin on saapunut uudestaan Stoelin porteille.

Lähettäjä: Hopeasilmä
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Mahtavaa että sivuja päivitätte luulin välillä että paikka olisi vaipunut Unohdettujen sivujen hautaan. mutta on tässä kyllä kehumista.
Nagain roduista voisi kyllä laittaa osion jos keksisitte omia rotujakin.

Pelinjohtajan vastaus: Kiitoksia, yritän muistaa päivittää sivuja hieman useammin. Seikkailun aikana Sankarit ovat kuulleet tarinoita ja kohdanneet rotuja ja olentoja, joista kertovat esimerkiksi Sambal tarinassaan Auringon Kansasta.  Morganin pienimuotoinen esseé Hirviöistä ja Luoduista käsittelee hänen tutkimuksiaan jo laajemmin. Stoelin kirjastosta löytyneet legendat ja kronikat Valon Kansasta, Punaisen aavikon nomadeista ja Vanhaihmisistä ovat myös lukemisen arvoisia.

Kaikki lukijoiden tarinat ja kuvaukset ovat myös tervetulleita. niitä voi lähettää joko palautelomakkeen avulla tai suoraan sähköpostitse samaho@mail.student.oulu.fi.

Lähettäjä: Drax
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Kuinkahan usein näitä sivuja päivitetään, en haluaisi valittaa, mutta elokuusta on jo aikaa... Mutta kuitenkin, sivut ovat edelleen kiinnostavia, harmittaa vain että joistain seikkailuista on niin vähän päiväkirjoja, kuten myös se että näiden sivujen kävijä määrä tuntuu olevan vähentynyt, palautteen ja matkalaisten vähäisestä määrästä päätellen. Ja onkohan tänne mahdollista saada tarinoita ja legendoita jotka syventäisivät Nagain maailmaa, joka muuten on melko hyvin tehty, ja sen historiaa. Että tällaista tällä kertaa.

Lähettäjä: Hopeasilmä (taas...)
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
joo ihmettelen tässä vaan että miksi tätä sivua päivitetään näin hitaasti eikö teillä riitä aika vai? no joka tapauksessa mikä siinä kestää ja minkä takia matkalaiset ei voisi lähettää että ne tulevat suoraan listaan niin kuin Melnin hahmo listassa?????

Pelinjohtajan vastaus: Täytyy myöntää, että päivitykset ovat jääneet  melko vähäisiksi tässä syksyn aikana. Palautetta, Matkalaisia ja rakennuksia on tullut ihan kivasti ja minun täytyy yritää parantaa vasteaikaani. Tuo automaattinen matkalaisten ilmestyminen sivuille on hyvä idea. Täytyy alkaa miettimään kuinka sen toteuttaisin. Kiitoksia neuvoista.

Lähettäjä: Drax (entinen Cutter)( greatdragon18@hotmail.com )
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Ensinnäkin haluaisin ilmaista anteeksipyyntöni joistakin aiemmin lähettämistäni typeryyksistä tänne, kuten typerimmät hahmoni, tai riitelypalautteeni Kyken kanssa. Mutta toiseksi haluaisin onnitella pelinjohtajaa, joka edelleen jaksaa pitäänäitä sivuja pystyssä, vaikka jotkin palautteet ovat vähemmän miellytäviä haukkumapalautteita. Ja kolmanneksi haluaisin kysyä sitä asiaa että joskus kauan sitten suunnitelit että tänne voisivat muut lähettää omia tarinoitaan, joko liittyen Stoeliin tai ei, niin että onko se vielä voimassa? Että hyvää kesää vaan! 

Pelinjohtajan vastaus: Kiitoksia. Vaikka välillä tekniset ongelmat tai pelinjohtajan pakollinen lomailu häiritseekin sivujen päivitys, yritän silti parhaani. Olen torunut itseäni peilin edessä ja yritän ottaa itseäni vielä niskasta kiinni, jotta lupaamani asiat tulisivat sivuille. Hyvää kesää myös sinulle ja kaikille sivujen lukijoille.

Lähettäjä: Hopeasilmä
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
MILLOINKA TÄMÄ SIVU PÄIVITETÄÄN.en jaksa enää odottaa

Pelinjohtajan vastaus: Pahoittelen, etten kesällä päässyt päivittämään sivuja. Kesäloma ja kaikkea (mukaanlukien uusi kone kaikkine ongelmineen. Nyt sivut ovat kuitenkin päitetty jälleen. 

Lähettäjä: Lindir Lightarrow ( riku.yliviuhkola@pp.inet.fi )
Vastaanottaja: Pelinjohtajalle
Milloin alkaisi seuraava alusta alkava seikkailu ja voisikohan siihen päästä mukaan?

Pelinjohtajan vastaus: Valitettavasti olen toistaiseksi sapattivapaalla, enkä pelauta roolipelejä lainkaan. Mutta kyllä ne asiat aina päässä välillä pyörivat ja saan jopa muistiinpanoja tulevaisuutta varten kirjoitettua aina joskus paperille. Eihän sitä tiedä milloin RPG kärpänen taas puraisee niin kovasti, että on pakko aloittaa taas pelaaminen.

Lähettäjä: Hande
Vastaanottaja: Pelinjohtajalle
Moi! Loistavat sivut, hatunnoston arvoinen suoritus tuottaa ja ylläpitää tämän tasoisia sivuja yllä. Kiitos kaikkien pelinjohtajien puolesta, nämä sivut on varmasti monelle (Myös allekirjoittamatta jättäneelle) erinomainen idealähde. Ei voi kuin ihailla sitä, että  pyytteettömästi moisia sivuja viitsit pyörittää, on varmasti ankara duuni... Itsekkin olen sellainen pioneeri pj, että luon mieluummin maailman ja seikkailu ympäristön itse, silloin sen ainakin tietää ja tuntee ja siitä saa haluamansa näköisen. Seikkailuita tekiessä pyrin keksimään niihin jonkinasteista ongelman ratkaisua, pähkinöitä ja puzzleja. Usko pois niiden keksiminen vuodesta toiseen on aika työlästä ja tulikin mieleen, että jos sinulla on mielessä vaikka jotkut nettisivut mistä semmoisia saattaisi löytyä sovellettavaksi niin arvostaisin jos pistäisit osoitteita vaikkapa s-postilla. Jeps, eipä kuin peli-iloa tuleviin koitoksiin!

Pelinjohtajan vastaus: Kiitoksia kovasti kehuista. Jos joskus teet itsekin web sivut pelistäsi, niin lähetä ihmeessä linkki. Olen vieraillut varsin monella RPG aiheisella web sivulla, enkä nyt muista suoraan mitään kunnon puzzle sivuja, mutta alkuun pääset linkki-sivulta. Noilta sivuilta voi löytyä ideoita tai ainakin linkkejä muille sivuille. Eiköhän sieltä vastaan myös ideoita tule.

Lähettäjä: Kuolema
Vastaanottaja: Pelinjohtajalle
Kiitos vastauksesta!
Niin lähinnä ajattelinkin noiden npc:iden "alkutilaa", sillä tietystihän he tulevat kehittymään omiin suuntiinsa myös minun kampanjassani riippuen siitä mihin tapahtumat ajautuvat ja noin :) Toki myös ihan hauska tietää, missä kukakin npc on viipeltänyt sillä aikaa kun KuudenKalvan sankarit ovat olleet toisaalla, ja mitä ovat tehneet/suunnitelleet hahmojen päämenoksi.. Tosiaan npc:t toisivat mukavan lisämausteen sivuille. Sankareistahan on tietoa lähes enemmän kuin jaksaa lukea *köh*, mutta npc:t jäävät hyvin pienelle huomiolle, mitä nyt ylimalkainen "tämän kaikki tietävät" kuvaus ja mainintoja (ja spekulaatioita) pc:iden tarinoissa.

Pelinjohtajan vastaus: Yritän saada aikaiseksi paremmat kuvaukset NPC:istäkin. Näin aluksi joitain kuvauksia NPCistä löytyy Vapaakillasta ja sieltä vapaakillan merkittävistä henkilöistä.

Lähettäjä: Kuolema
Vastaanottaja: Pelinjohtajalle
Niin tää pelihän on ilmeisesti loppunut jo aikaa sitten, ja pj:n tarkoitus on laittaa seikkailut nettiin näkyville (ja muiden pj:den hyödynnettäväksi)? Se kun on kuitenkin aikaa viepä projekti kokonaisuudessaan, niin jos hyvä arvon pj (Sami siis) ehtisit jossain välissä nämä oleelliset npc:t vaikka digitoimaan?
Ajattelin siis peluuttaa porukalleni Kuusi Kalpaa -vaikutteisen kampanjan, ja KK-pelaajien kommenttien/päiväkirjojen pohjalta olen jotain jo valmistellutkin. Kampanjani tulisi kuitenkin olemaan enemmän velhous/velhopainotteinen (koska pelaajillani on velho-fiksaatiot, ja vapaavalintainen hahmo AD&D:ssä on monella ainakin osittain velho) kuin varas (kuten Kuusi Kalpaa tuntuisi lähtökohtaisesti olevan). Lisäksi kampanja alkaisi vähän "keskeltä", eli korkeamman tason hahmoilla kuin Slashing/muppets alussa. Joten erityisesti velhojen killan tärkeiden npc:iden, kuten Mustan Mestarin sekä Tylkin tiedot (historia, luonne, tavoitteet, statteja, whatever) olisivat tervetulleita.
Niin, ja aion kyllä kertoa pelaajille, mistä tämä maanmainio seikkailusarja tulee ja mainostaa sitten näitä loistavia sivuja minkä ehdin, mutta vasta sen päättyessä! Toivottavasti vähän aiemmin kuin teillä, ts ettei mene mitä, neljää vuotta? :)
terv. KuoloDM

Pelinjohtajan vastaus: Peli on päättynyt jo jonkin aikaa ja tarkoitukseni on ollut laittaa muistiinpanoni ja seikkailut verkkoon. Aika vain tuntuu olevan välillä kortilla, enkä ole vielä saanut aikaiseksi lisätä seikkailuja tänne, paria ensimmäistä seikkailua lukuun ottamatta. Tärkeiden NPC:iden laittaminen sellaisenaan näytille on hieman hankalaa, sillä myös he ovat eläneet seikkailun aikana, kuten pelaajatkin. Yritän saada tärkeimmät NPC:t koottua kuitenkin yhteen ja julkaistua ne sivuilla.

Lähettäjä: Buller ( Kyke_89@jippii.fi )
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Tuli tuosta nagaista mieleen et jos tuosta poistas i:n nii siit tulis naga joka on käärme jonka ihmismäisyys vaihtelee esim.joillakin nagoilla on vain pää ja joillain ihmisen ylävartalo ja kädet 2-6 asti. ei en ole nipo vaan omistan d&d:n 3rd editionin :)

Pelinjohtajan vastaus: Totta. Enpäs ole moista ajatellut...

Lähettäjä: Kes68 ( kes68@mail.suomi.net )
Vastaanottaja: Pelinjohtajalle
Sami toimiiko Stoelin alueella maagikiltaa, jos toimii niin minkä niminen ? Ajattelin samalla kysyä vieläko Stoelin alueen haltiosta on minkäänlaista kartoitusta. Jos ei ole niin voisin alkaa tehdä sellaista ainakin Olorienin alueesta.

Pelinjohtajan vastaus: Stoelissa on velhojen kilta. Haltiat kuten muutkin epäihmiset ovat olleet ja ovat yhä useissa paikoissa vainottuja Valkeiden Veljien taholta. Kukaan ei ole tehnyt julkista kartoitusta ja sellainen on todella tervetullut.

Lähettäjä: Wicked-Willie (alias Willie Warlord)
Vastaanottaja: Pelinjohtajalle
Howdy! Onko tuo Nagain maailma sinun omaa tuotostasi, vai onko se kopiotu jostain jo olemassa olevasta fantasiakirjasta? Ajatuksissa nimittäin pyörii ko. maailmaan sijoittuvan novellin tai useammankin kirjoittaminen... On nimittäin lähdemateriaali ainakin kunnossa, ovat nuo sivut sen verran komeat!

Pelinjohtajan vastaus: Kiitos kiitos :) Kyllä Nagai on omasta päästäni luotu. En kuitenkaan voi väittää etteivät erilaiset novellit, roolipelit tai seikkailut olisi vaikuttaneet tuotokseeni alitajuisesti. On mukava kuulla, että Nagai on antanut sinulle inspiraatiota kirjoittaa sen pohjalta novelleja. Julkaisen ne mielelläni sivuillani.

Lähettäjä: porskarit
Vastaanottaja: Pelinjohtajalle
jaa, vähän rumempia roolipelejä...ei muuta ku kipplalpakalpat esiin. Siinä lomassa käykää tarkastaan suomen kuumimmat webbbi-saitit osoitteesta: www.team-isku.tk .

Pelinjohtajan vastaus: Ei paha.

Lähettäjä: Kyke ( Kyke_89@jippii.fi )
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Tuli täs mieleen et vois kirjottaa mun d&d pelien koomisista kuolemista...eli aloittakaamme...noh muistaakseni eka koominen kuolema oli kun puolituiseni juoksi örkkiä kohti ja kompastui maagimme hamsteriin ja lävisti itsensä miekkaansa...Jos teille on sattunut tuollaisia ikäviä koomisia kuolemia pistäkää niitä emailiini niin ei täytetä tätä niillä. ps.onnea pelinjohtajalle keksimisessä minulla meni järkevän juonen keksimisessä 2 viikkoa
Tuota viel et mun acco on muuttunu ja uus on http://www.kingsofchaos.com/recruit.php?uniqid=4bup4s9c jos haluattte liittyä

Pelinjohtajan vastaus: Pelihahmon kuolema on yleensä raskas isku pelaajalle, mutta joskus ne voivat olla hauskojakin. Jos jollain muullakin on mielessä koomisia kuolemia, pistäkää mailia tai palautetta.

Lähettäjä: TimoV ( opossumisyokalaa@yahoo.com )
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Ensimmäiset tasokkaat omaa kampanjaa & maailmaa esittelevät sivut joihin olen törmännyt. Tuli luettua koko tarjolla oleva historiikki kerralla. Kenties tästä saa sysäyksen omaa maailmaa koskevien sivujen avaamiselle joskus tulevaisuudessa. Tee-se-itse maailmat kun ovat sydäntä erityisen lähellä. Hyvä hyvä. Tällaisia saisi olla enemmänkin, ja vielä mainoksistakin olette vapaita.

Pelinjohtajan vastaus: Kiitoksia kovasti. Omien maailmojen rakentaminen on minunkin mielestäni todella antoisaa; siinä tuntee todella tekevänsä jotain suurta, ja voi olla ainakin varma, että tietää kaiken maailmasta:)

Lähettäjä: Kyke,Buller tai BeastieRavage ( Kyke_89@jippii.fi )
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
heh musta tulee dm tässä joskus ennen joulua tai joulun jälkeen.

Pelinjohtajan vastaus: Onneksi olkoon. Se on haastellinen tehtävä.

Lähettäjä: Kyke tai buller kummin vain haluatte ( Kyke_89@jippii.fi )
Vastaanottaja: Pelinjohtajalle
*Snift* etsiskelin juuri hahmoani nimeltä ja huomasin että hän on jäänyt matkalaisten taivaaseen...Voisitko lähetää ne tiedot mulle mailiin tuli niin ikävä Bulleria. :(

Pelinjohtajan vastaus: Ei suinkaan, kyllä Buller on vielä Stoelissa. Matkalaisia on vain tullut niin paljon, että jaon eri vuosien matkalaiset omille sivuilleen. Buller loytyy vuoden 2002  matkalaisista.

Lähettäjä: Buller or Kyke ( Kyke_89@jippii.fi )
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Hejsank kaikki erityisesti johtaja! Joo onhan siitä aikaa kun oon viimeksi tänne pistäny palautetta...No mut eipä läristä siitä sen enempää tuli vaa ntuos mieleen et voinpa tässä antaa yhden maksuttoman nettipeli sivun www.Kingsofchaos.com  ja jos haluatte mun alaiseksi tässä ois linkki http://www.kingsofchaos.com/recruit.php?uniqid=vf267895  joten pelailkaas tuota jos huvittaa :) vielä pelin johtajalle et nuita hamoja on tullut tosi paljon ja ajattelin et saako nuita hahmoja käyttää omassa D&D pelissä??? Sitä viel et olen guake.netin #koc.fi chanulla

Pelinjohtajan vastaus: Tervehdys pitkästä aikaa. Pitääpä käydä vilkaisemassa että minkälainen tuo nettipeli oikein on. Matkalaisia ainakin voit huoletta käyttää ja jos haluat että Kuusi Kalpaa sankarit seikkailevat pelissä, niin siitä vain. Voithan aina kysyä itse sankareilta ja heiltä varmasti saisit lisää vinkkejäkin hahmoista.

Lähettäjä: Halfling Rogue ( juha.nizzola@luukku.com )
Vastaanottaja: Pelinjohtajalle
Täytyy sanoo et aika nätit ja asiaa käsittelevät sivut.. Mäki ihan sattumalta eksyin tänne surffatessa netis, mutta kysymyksiä mulla olis pari kpl.. Et kuinka kauan oot pelannu/peluuttanu D&D:tä ja misä leveleis sun pelaajat on? Ja montaks kertaa oot tapattanu sankarit? Mä oon pelannu cleericillä, maagilla ja nyt roguella, nyt ollaan päästy yli 10 leveliin ku viime hahmoilla kuoltiin josain 5-7 levelis.. Nyt me pelataan semmosta questiä ku The Standings Stones. Mut näin lopuks täytyy mainostaa meidän DM:n nettisivuja... http://dragonass.8bit.co.uk

Pelinjohtajan vastaus: Kiitoksia palautteesta. Tässäpä hieman faktoja pelinohtajasta: Olen pelauttanut D&D / AD&D:tä lähes 15 vuotta ja pelannut muiden pelinjohtajien roolipelejä saman verran. Kuusi Kalpaa roolipeli alkoi lokakuussa 1998 ja päättyi 2003 toukokuussa. ja se on ollut ehdottomasti pisin yhtenäinen peli jota olen johtanut. Tällä hetkellä pidän taukoa ja suunnittelen uusia juonia jotka joku viaton peliporukka ehkä joskus saa ratkottavakseen...
Kyllähän niitä sankareita kuolee aina silloin tällöin, ja joskus jopa lopullisesti. Niin kävi mm. Kuuden Kalvan Sambalille ja Morganille. Joillekin sankareille kuolema oli vain väliaikainen (kuten voit heidän päiväkirjoista lukea) ja he palasivat takaisin henkiin enemmän tai vähemmän täysissä ruumiinvoimissa. Kuusi Kalpaa seikkailun sankarit aloittivat tasolta 3 ja lopussa osa oli päässyt yli tason 30, tosin se vei aikaa yli kolme ja puoli vuotta :)
Hienot sivut oli teilläkin, kuvagalleria kertoi kaiken ;)

Lähettäjä: Cutter ( greatdragon18@hotmail.com )
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Kääksin puheissa on toki perää, mutta ei kukaan jaksaisi loputtomiin lukea Mark Bigsoneja tai jotain sinnepäin. Tokihan joku "oikea" ropettaja olisi tyytyväinen, mutta kyllä hekin kyllästyisivät siihen ennen pitkää. Ja Kääksille: Jos osaisimme tehdä nettisivun ja sellaisen jutun niin emmehän me enää täällä kävisi! Ja tämä on aikamoista pilkunviilausta, sillä minä ja Bullerkin olemme tehneet järkeviä hahmoja, lue vaikka 2002:n puolelta Liard Pokurs. Mutta ei mitään jaksa loputtomiin. Ja en ole megahahmoja nähnyt kuin lohikseni. Eivät ne muut megahahmoja oo. Ja se olisi aika vaikeaa aina keksiä valtavia tarinoita hahmoille jotka eivät liioittele. Elikkä kohta täällä olisi vartija Henryjä, kutoja Maryja, jne.
Ja kuten pelinjohtaja taisi jo sanoakkin, eivät kaikki niitä halua.

Pelinjohtajan vastaus: Ihan hyvä kommentti

Lähettäjä: Buller (Kyke_89@jippii.com)
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Onko ad&d kirjat hyvä ostos jos rupeen dm:mäks vaikka ne on enkuks, on mulla tarpeeksi hyvä enkku pää mutta tuli vaan mieleen ku maksais vaan 60 euroo siis pelaajan käsikirja ja mölli kirja.

Pelinjohtajan vastaus: En ala mainostamaan tässä kirjoja. Jokainen voi tehdä ostopäätöksen oman rahatilanteen mukaisesti. Itse en aikoinani aluksi omistanut AD&D 1 editionin kirjoja, vaan lainasin ne kaveriltani. Sitten asia alkoi kiinnostamaan enemmän ja rahaakin oli kertynyt sukanvarteen, joten päätin ostaa Core -kirjat. Sittemin on vuosien varrella tullut osteltua myös muita kirjoja ja viimeksi ostin erään kaverini varaston tyhjäksi seikkailuista. Nyt sitä oheismateriaalia on niin paljon etten tiedä mihin ne edes laittaisi.

AD&D:n kohdalla on kuitenkin se tilanne, että D&D 3ed varmaan korvaa sen pian myös kaupan hyllyiltä, joten saattaaisi olla kannattavampaa hankkia suoraan D&D 3ed systeemi. Toisaalta pian AD&D kirjat ovat varmaan alennusmyynnissä tai sitten ne loppuvat kokonaan eikä niitä saa enää koskaan... Vaikea pulma. Osaisiko joku muu auttaa tässä paremmin.

Lähettäjä: Kääks
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Voi juma mitä matkalaisia tuonne syötätte! Lukekaa hyvät ihmiset vaikka Nagain kuvaus, josta voitte vähän päätellä minkälaisia eläviä siellä mahdollisesti liikkuu.. Ei todellakaan ihmiseläimiä ja -liskoja jokapäivä Stoelin porteilla taida jonottaa. Vielä vähemmän niitä Alunin lohikäärmeitä.. Nagain ainoat lohikäärmeet näyttäisivät muuten olevan kuutena kalpana esiintyneet tyypit, jotka tällä hetkellä ovat enemmän kuin kiireisiä sen taivaankannen kanssa.
Mutta samahan tuo. Aina sitä voin olla lukematta matkalaisia kun ahistaa tuommoiset.. Kaikkien ei huom tarvitse olla overpoweredlahtauskoneita! Vaikka onhan siellä myös monia toimivia ja harkittuja hahmoja..
Toisaalta vaan ihmettelen, miksette (vaikka Cutter & Buller) laita pystyyn omia nettisivuja varustettuna sellaisella maailmalla johon hahmonne oikeasti sopivat, ja taisteluta niitä siellä keskenään, kunnes ketään ei enää ole jäljellä =). Sitten esim linkki kalpasivulle jolloin kiiinnostuneet voivat ne käydä sieltä katsomassa ja samanhenkiset jopa osallistua lahtaamiseen.
Mutta tässäpä vielä linkki meitä kaikkia ilahduttamaan:
http://pw1.netcom.com/~rogermw/ADnD/
Sieltä löytyy varmaan vastusta Baldurs Gatenkin läpikäyneille hahmoille, sekä lisävinkkejä miten tehdä "kelpo hahmoja".. =)

Pelinjohtajan vastaus: Matkalaisia on laidasta laitaan. En ole alkanut jaottelemaan niitä sen mukaan sopivatko ne Nagain tarinaan. Olen samaa mieltä että jos matkalaiset olisivat Nagain "hengen" mukaisia, sopisivat ne paremmin sivuille. Siitäkin huolimatta; kaikki matkalaiset ovat yhä tervetulleita.

Lähettäjä: Cutter ( greatdragon18@hotmail.com )
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Heh, nyt tulee pitkästä aikaa palautetta multakin. Olen tässä viimeaikoina tullut jouluhuumaan ja erään toiseenkin huumaan... No kumminkin itsekkin ajattelin tehdä stoorin ja lähettää tänne kunhan se on valmis. Se toinen huuma on Warhammer-huuma, olen nimittäin saamassa WH-peruspakkauksen! Jee! No ja minusta nämä sivut eivät ole loistoaan menettäneet, mutta päivityksiä saisi tulla vähän useammin. Ja hyvää joulua kaikille!

Pelinjohtajan vastaus: Joulu on vienyt kaiken aikani, enkä ole ehtinyt päivitellä sivua vähään aikaan. Yritän ryhdistäytyä... ehkä uudenvuoden lupaus auttaisi...

Lähettäjä: Qompaq
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
En jaksa taas lähettää viestinviejää, joten kerron suoraan että: Kärmen sai viestin sekopäähaltia the Darkilta, mutta ei välitä siitä. Kun hän on tuhonnut (tai ainakin yrittänyt tuhota) Xerol Verihampaan elämän, Hän alkaa taas keskittyä Cutteriin. Pakkohan hänen on, kun se muinainen paha piinaa häntä muuten. Kärmes ei kuitenkaan pidä mitään kiirettä verihampaan kanssa, koska hän pelkää Malystrixia tosissaan.
Tjaah... Onkohan tää ollenkaa sopiva viesti palautteeseen. Toivottavasti.

Pelinjohtajan vastaus: Toivottavasti viesti meni perille.

Lähettäjä: (En kerro nimimerkkiä siltä varalta että nolaan itteni ;)
Vastaanottja: Yleisesti kaikille
Mä vaan ajattelin kysäistä että mikä tämän sivuston tarkoitus oli ja...että mitä noi matkalaiset homma tuoli oli?....Mää oon aika laiska ettimään tietoja (ja kun pikkusiskoki kijuu selän takana) joten en viittiny katella....mä saattaisin jopa liittyy tänne (jos tää ny on semmonen homma) ym. ym.....no..äh...no nii ;)..siinä se oliki

Pelinjohtajan vastaus: Tämä sivusto kertoo kahden sankarijoukon - Muppets ja Slashing - matkasta läpi seikkailusarjan nimeltään Kuusi Kalpaa. Kuusi Kalpaa oli AD&D maailmaan tehty roolipeliseikkailusarja. Pelaajat julkaisivat seikkailuistaan päiväkirjoja ja muuta materiaaliaa, kuten tietoa maailmasta, lauluja, runoja ja tarinoita. Kuusi Kalpaa on fantasiamatka mielikuvitukselliseen tarujen maailmaan ja sen tarkoitus on tarjota vierailijoille lukemisen iloa. Sivuille ei tarvitse rekisteröityä tai muutenkaan ei ole pakko ilmoittaa sielä käynnistä. Kaikki palaute ja matkalaiset ovat kuitenkin tervetulleita.
Matkalaiset ovat sivuilla vierailijoiden mahdollisuus julkaista kuvitteellinen hahmo itsestään tai suosikkisankaristaan. Se on ikäänkuin vieraskirja vierailijoille. Kun peli vielä pyöri käytin osaa matkalaisista hyväksi pelissä NPC:inä (Ei pelaaja hahmoina). Varmasti jatkossakin kun teen uutta seikkailusarjaa, käytän matkalaisia siinä.

Lähettäjä: exalibur@suomi24.fi (exalibur@suomi24.fi )
Vastaanottaja: Pelinjohtaja
Kertokaa miten tot pelii voi pelata ja liitytäänkö siihen jotenki katoin noi sivut ja ne oli tosi hyvännäköset Täs on mun maili et jos viititte vastata: exalibur@suomi24.fi

Pelinjohtajan vastaus: Kiitoksia kehuista. Kuutta Kalpaa ei voi pelata. Sivut kertovat Muppettien ja Slashareiden seikkailuista (kaksi peliporukkaa).

Lähettäjä: Katri ( katri.vaittinen@gsf.fi )
Vastaanottaja: Pelinjohtajalle
Moro! Gradu paisuu vähitellen, ehkä tästä vielä jonain päivänä tulee oikea geofyysikko :). Tai FM nyt vähintään.. Tosin on tuolla gradulla vielä matkaa noihin päiväkirjamittoihin... (jolloin se kyllä on jo liian pitkä graduksi).
Olikos niitä ulkopuoleisten kirjoittamia juttuja Muppeteista tullut? Lukaisin tuossa vaan uusia (whoo mitä kehumista!) ja vanhojakin palautteita, ja siellähän joku tuollaisia uhosi kirjoittavansa... Enihyys. Kesällä (ja syksyllä) mettässä kirjoittelin jotain Jackin matkoista (tulevista, ja aika proosallista, toiveena oli ettei nopanheitto kuulu taustalla niin kuin noissa joissain päiväkirjakyhäelmissäni :P), mutta ne on jossain levykehärdellissä jonkun graduversion keskellä varmaan tai jotain :/. Saat ihmeteltäväksi kun/jos löydän ..
Vai että uutta kampanjaa vääntämässä? Taas "vajaan vuoden" mittainen sankaritaru? :) Siis oikeasti vuodenmittaiseen voisin yrittää tunkea mukaan riippuen milloin meinaat aloittaa, kun nyt vuodenvaihteelta palaan Ouluun puoleksitoista vuodeksi tekemään matikan -fysiikan aineenopen opintoja. (Hahaa - minä opettajatätinä! Sain jopa täydet pisteet soveltuvuuskokeesta :) )
Joopa. Eipä tässä paljoo palautetta tietty ole.. Tuosta "Rakastavaisten" kässäristä vois melkein luulla, että olet lisäillyt sinne jälkikäteen jotain :D. Siis ei kai me noin "oikein" menty sitä...
Ja niin, ei tää mikään salainen posti ole, mutta eipä tässä mitään mikä ilahduttaisi sivujen lukijoitakaan ole. Jos haluat näyttää että olet saanut palautetta niin sen kun julkaiset :P.
Mutta eipä sen kummempaa. Leppoisaa loppusyksyä, ja keräilehän jostain energiaa heittää lisää muistiinpanojasi kehiin :)
-Katri

Pelinjohtajan vastaus: Laitoin mailisi sivuille, niin näyttää että saisin ainakin joskus palautetta ;)
Noita ulkopuolisten kirjoittamiaa juttuja ei ole tullut. Saa nähdä jos joku jaksaa niitä kirjoitella. Jos sinulla vain on materiaalia, lähetä ihmeessä, niin saavat uskolliset lukijat lisää iloa elämäänsä. Olen suunnitellut uutta kampanjaa, tosin pienimuotoisempaa ( < 3 vuotta ;), mutta se on vielä(kin) suunnitteluasteella. Paperilla ei ole vielä paljon mitään. Onhan noissa D&D:n säännöissäkin ollut opettelmisensa, mutta ne alka(nevat) jo olla hanskassa. Ihan kiva systeemi.
Onhan tuossa rakastavaiset seikkailussa elementtejä, jotka eivät tulleet esille seikkailun aikana kummallekin porukalle. Osa seikkailun tekemisen ilosta on ollut tehdä myös pelinjohtajalle (minä) mielenkiintoinen juoni, joka ei edes aina kokonaisuudessaan paljastu pelaajille. Seikkailu on kuitenkin muistiinpanoistani muokattu luettavaan muottoon lähes sellaisenaan. Olen lisäillyt ainoastaan pelin aikana tulleita juonimuutoksia tai kohtaamisia teksteihin. Muistiinpanoni kun vaativat hieman muotoilua, ja se ei olkein ole innostanut kun haluaisi keksiä uuttaa, joten saattaa olla että kestää ennenkuin loputkin ilmestyvät...
Ilmoittelen sinullekin kunhan saan seuraavan seikkailusarjan valmiiksi, jos vaikka sitten sinua kiinnostaa osallistua. Näillä näkymin se kuitenkin siirtyy ensi vuoden puolelle, kun on noita työkiireitäkin aika lailla uuden tittelin myötä...
Mukavaa lähestyvää punanuttujen aikaa. - Sami

Lähettäjä: Make
Vastaanottaja: Pelinjohtaja
Wow! Lueskelin tässä vaan ton 1. seikkailun "Rakastavaiset" pj:n muistiinpanot ja ällistyin. Sehän oli ihan täydellinen seikkailu, jossa oli kaikki kunnon ropen ainekset. Teillä oli varmasti hupaisaa sitä pelatessamme, kuten meilläkin on ollut kaikkia vanhoja seikkailujamme pelatessa. Mutta nyt meidän ropellus on vajonnut vähän kriisiin, ei olla pelattu moneen kuukauteen, ja kyselenkin nyt lupaa pelauttaa Rakastavaiset porukalleni! Tuo teidän rope aivan Varmasti myisi hyvin myös kaupallisena, se on niin loistava! Ei sulla sattuis oleen lisää noita pj:n muistiinpanoja?Jos on, julkaise niitä ihmeessä, ne on parasta tässä sivustossa! Ja lopuksi kiitos upeimmasta roolipelisivustosta ever! T:make

Pelinjohtajan vastaus: Kiitoksia kovasti. Tarkoitukseni ei ole ollut myydä seikkailujani, vaan tarjota viihdyttävää luettavaa ja peliä. Voit käyttää seikkailun muistiinpanoja omassa pelissäsi jos vain siltä tuntuu. Kivaa tietenkin olisi jos kertoisit pelaajillesi mistä seikkailun sait, mutta se voisi pilata peli-ilon pelaajiltasi kun he surffaisivat lukemaan seikkailun sivuilta etukäteen...
Tarkoitukseni oli (ja on yhä) että muotoilisin seikkailuni mjuistiinpanot verkkoon sopiviksi. Pitäisi vain saada innostus hommaan ja ennenkaikkea aikaa. Nyt olen kuluttanut ylimääräisen vapaa-aikani aikaani uuden seikkailusarjan tekemiseen, ja siksi vanhat seikkailut ovat jääneet hieman taka-alalle. Yritän kuitenkin saada lisää muistiinpanoja sivuille lähitulevaisuudessa.

Lähettäjä:  Buller (sem sama mikä ennenki)
Vastaanottaja:  Yleisesti kaikille
heh tei täs yks päivä neveriin aika hyvän kentän nimeltään Elven dream se on kyl viel kesken mut on se aika hyvä kyl ku siin on ainaki 5-10 dragonii, melkeen 50 goblinii ja muita örvelöitä ainaki 100, siin on tehtävänä auttaa haltia kuningatarta tuhoomaan ne kaikki ja pitää siit kunigattarest hyvää huolta ainaki 10:ltä drow hyökkäykseltä, on siinä takomista kerrakseen kuningattarelt saa palkinnoks yhen hirmu äkäsen miekan. heh =))))))))

Pelinjohtajan vastaus: Melkoista teurastusta ;)

Lähettäjä: lagu
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Kiitos terveisistä diizei. Siinähän tuli juttuu, ku Elgar Mainilta ainakin. Onhan se noin, että jos muisti on päässy hurahtamaan, sitä on kiva virkistää Stoelissa.
Kuvittelenko vaan, vai lukiko jossain, että pelit on nyt pelattu? Jos näin on, lopetetaanko kuusi kalpaa? Toivon, jottei.

Pelinjohtajan vastaus: Valitettavasti minulla on huonoja uutisia... Kuusi Kalpaa seikkailu on päättynyt ja sankarit jatkavat taivaltaan yksin kohti tuntematonta tulevaisuutta. Kuusi Kalpaa -internet sivut ovat yhä olemassa, ja palautetta, matkalaisia, tarinoita ja Stoelin rakennuksia voi yhä lähettää.

Lähettäjä: kylli ( kylli_punisher@luukku.com )
Vastaanottaja: Pelinjohtajalle
huuuuuuuuuooooohhh alkaa pikku hiljaa kiintymys tähän sivuun hiipua ku tierän yhen toisen www sivun misä voi osallistuu tämmöseen roolipeliin ja sen on tosi kivaa :))))) en nykyään käy ko kattoon tän palautteen en muuta. Kyl se neveriki on pikku hiljaa hiipumassa pois peli piirist mut kyl sitä tulee pelattuu joskus yleensä sillon ku on pinna kireel, mul aan on semmonen pulma ku vahingosa tein väärin yhen tehtävän nii melkee kaikki tyypit rupee hakkaan mua ja mun apuri tietenki tappaaa ne. pitäs ka i alottaa uusiks

Myöhempi Palaute: ok paljastan sen www osoitteen www.theultimatefight.com.

Pelinjohtajan vastaus: Internet-roolipelit ovat mukavaa ajanvietettä. Itselläni ei ole ollut tarmoa rakentaa sellaista Kuusi Kalpaa -sivuille, mutta eihän sitä koskaan tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Lähetä kuitenkin palautteena osoite tuolle sivulle, niin laitan sen linkkisivuille. Pääsevät muutkin osallistumaan...

Lähettäjä: djJ.J.
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Moi! Nää on ihan mukavat sivut, ja ku tänne heittää hahmoja, nii se vähän virkistää muistii, ku pitää kaivella vähän et mistä se Ravyn olikaa the Legendary Fire-makerinsa saanu ja millä nimellä Elgar alunperin kutsukaa Zalaa (ei zalaks ainakaa!) ja kaikkii muita vanhoja juzkii. Tai enhän mä niitä tänne tietenkää jaksa kirjottaa niin pitkii stooreja ku ette te niitä jaksais kuitenkaa lukee, mut tää antaa silti vähän uutta näkökulmaa vanhoihin kunnon hahmoihin, ku niistä pitää niinku kertoo tyypeille mitkä ei tiedä niist mitää. Hyvä homma ihan muutenki! 
Ja ai nii, Cutter, eihän se Kärmes-juttu haitannu sua? Se ei kyl ollu eds mun keksintöö, mut silti... Mun mielestä on tosi makeeta, ku noi hahmot jotenki vaikuttaa toisiinsa. Eikä niiden vilahtaminen toisten pelissä pelkkänä puheena varmaa haittaa, vai mitä? Joo et mun tyyppei saa kyl lainata ja tappaa ja raiskata ja pahoinpidellä vaikka kuinka, jos ne ottaa niin paljo päähän. (Radaian ja Elgar ainaski ansaitsis sen!) Okei moi ja se siitä! 
T:djJ.J. 
ps. Gotta freedomcatch 'em all!!!! Ja lagulle terkkuja, jos joskus luet näitä.

Pelinjohtajan vastaus: Kiitoksia. Tällä on paikka kaikille matkalaisille ja vanhoille hahmoille, joten pitkät ja lyhyet kuvaukset ovat tervetulleita. 

Lähettäjä: Mako ( marko4169@luukku.com )
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Ilmestyykö netissä muita Suomen kielisiä roolipelejä kuin Keskimaa ja Meren Maa? Kertoisitteko nimiä? Mihin osoitteisiin kannattaa roolipelaajan ottaa yhteyttä netissä?Onko Suomalaisilla roolipelaajilla mitään katto järjestöä?
Vastatkaa oi gurut...

Pelinjohtajan vastaus: Ei taida olla suomalaisilla varsinaista kattojärjestöä. Roolipelikerhoja/-yhdistyksiä on ympäri suomen. Linkkejä joidenkin kotisivuille löydät linkki-sivulta. Tiedän että muitakin suomalaisia roolipelejä on olemassa kuin Keskimaa ja Meren Maa, mutta en nyt saa niitä mieleeni. Ehkä joku lukijoista voisi auttaa...

Lähettäjä: Buller ( Kylli_Punisher@luukku.com )
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Vastaus cutterille (alias Mikko Kujala). Ihan helposti miten luulisit Sir Äkkikuoleman muuten päässeeen kaikki BG:t läpi????????????????? Koska BG2:sessa tulee useita evileyesejä ja yksi pirullinen maagi taino kaksi en vaan muista toisen nimeä mutta toisen muistan Jon Irenicus on kovanluokan arkkimaagi miten luulisit Sir Äkkikuoleman selvinneeen siitä.kannattaaa katsoa Dungeons&Dragons leffa se oli tttttttoooooooosssssssiiiiiiiiiiii sssssssiiiiiiiissssssstttttiiiiiii siitä oppii jotakin lohikäärmeistä. Muutes Alex on saaanut Neverwinter Nights:in ja pelannu läpi sen 3 päiväs et revi siitä.

Pelinjohtajan Vastaus: Että semmosta :)

Lähettäjä:  Cutter ( greatdragon18@hotmail.com )
Vastaanottaja:  Yleisesti kaikille
Bullerin (alias Kyösti Junttila tai ilkimys!) palautteessa on oikeita kohtia mutta en luottanut laatuun vaan määrään! Sillä Cutterillahan on armeija joka koostuu tuhansista erilaisista hyvyyden puolella olevista ei-ihmisistä ja Malystrixhan kutsui lohikäärmeet avuksi Kärmeksen hoiteluun, jotka myös loukkaantuivat kun Sir Äkkikuolema haukkui Cutteria puolilohikäärmeeksi, siispä kysyn:Kuinka yksi mies pärjää armeijaa vastaan joka ei koostu ihmisistä? Ja hyvää loppukesää Pelinjohtajalle!

Pelinjohtajan vastaus: hmm... siinäpä vasta kysymys, osaisiko joku muu vastata paremmin? Hyvää kesää myös sinulle!

Lähettäjä: Buller ( Kylli_Punisher@luukku.com  )
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Minusta cutter (alias Mikko Kujala)pitää omia matkaajiaan liika vahvoina kuten sir äkkikuolema on erittäin hyvä palkkamurhaaja sillä alex lähetti tiedot minulle sir äkkikuoleman välineistä ja totesin sen itsekkin että sir äkkikuolemaa ei kovin helposti nitistetä.Alex oli pelannut sirÄkkikuolemalla kaikki Baldur's Gatet läpi (BG1,BG1lisäosa,BG2 ja BG2 lisä osa) samaisella hahmolla joka muka on cutterin surkeassa linnassa.

Pelinjohtajan vastaus: Mahtanee olla melkoinen pelihahmo.

Lähettäjä: Frater Johannes ( kulttipelit@luolasto.net )
Vastaanottaja: Pelinjohtajalle
Loistavat sivut! Sympaattista nähdä, että nuoruuttaan tuhlaa jättiläismäisiin ja kannattamattomiin operaatioihin joku muukin lisäkseni! Älkää koskaan sortuko taistelussa realismia vastaan!! (ps. Osta Pyörre!)

Pelinjohtajan vastaus: Kiitoksia. Yritän parhaani mukaan kuluttaa kaiken vapaa-aikani parantaakseni maailmaa :) Mikä on pyörre?

Lähettäjä: Buller ( kylli_punisher@luukku.com )
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Neverwinter Nigths rulz se jättää kaikki muut roolipelit jalkoihinsa =))))))))))

Pelinjohtajan vastaus: Hieno peli totta tosiaan. Harmi vaan että se meni niin nopeasti läpi.

Lähettäjä: Blade ( kes68@mail.suomi.net )
Vastaanottaja: Pelinjohtajalle
Joo moro Sami,
Ajattelin tässä vähän kertoa Taransheelasta. Taransheela on ancient wyrm (Silver Dragon) joka on yksi Olorienin suojelijoista. Hän on ihastunut haltioihin ja on toiminut heidän magian opettajanaan noin 1200 vuotta.
PS. Sain viestin sinun uudesta asunnosta, ONNEA.

Pelinjohtajan vastaus: Kiitoksia. Lisätieto oli myös tervetullutta lisämateriaalia.

Lähettäjä:  Aleks Rowanov
Vastaanottaja: Pelinjohtajalle
Voiko/saako myös muiden kuin sinun tekemiäsi hahmoja (matkalaisia) kopioida ja käyttää vapaasti? Jos teen niin, niin saanko sakkoa ja laki syytteen? Kerro nopeasti, koska tarvitsisin hahmoja omaan peliini... NOPEASTI!

Pelinjohtajan vastaus: Sivujen tarkoitus on tarjota viihdettä ja apua teidän omiin peleihin, sekä kertoa Slashing ja Muppets sankareiden matkasta. Minun puolestani materiaalia saa käyttää omissa peleissä avuksi. Matkalaisia voi myös käyttää, mutta jos mukana on sähköpostiosoite, on kohteliasta kysyä lähettäjältä itseltään. Tuskin kellään on kuitenkaan mitään sitä vastaan, että käytät heitä omissa peleissäsi, onhan ne alunperin lähetetty minun Kuusi Kalpaa peliini. Monet ovat varmasti iloisia jos saavat vielä kuulla miten heidän hahmonsa toimi muissakin peleissä.

Lähettäjä:  Buller ( Kylli_Punisher@luukku.com )
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille, Pelinjohtajalle
Heh pelasin Baldur's Gatee ja mul tuli viis huge spiderii pieksin ne kahel ukol, se täsä onki outoo et ennen kokeilin 6 ukol ja sain aina turpaani ja nyt pieksin kaikki 5 hugee 2 tyypil joten vedin sellasen johtopäätöksen et ukko määrällä ei välttämättä ole vaikutusta vaan tavaroilla mitä kantaa päällään :)
Odottelen innolla Newerwinter Nigths pelii ja säästelen rahaa siihen jotenka kysyisin et kuuluuko icewind dale ja baldur's gate ad&d ryhmään ja onko nämä sivut ad&d aiheisia

Pelinjohtajan vastaus: On tullut itsekin noita pelattua, ja samoin odottelen Neverwinteriä. Pelit perustuvat löyhästi AD&D ja D&D sääntöihin, mutta lähes aina visuaalisesti rakennetuilla peleillä tahtoo olla omia erikoisuuksia, jotka eivät seuraa täysin sääntöjä. Mutta on niissä sen verran AD&D yhteneväisyyksiä että niitä on kiva pelata. Voi kommentteja myös tietokonepeleistä lähettää tänne. Monet sivujen lukijat pelaavat varmasti samoja pelejä, yksin tai verkossa. Nämä sivut ovat AD&D aiheisia, koska itse pidän tuosta epärealistisesta sääntösysteemistä, ja olen pelannut ja ollut pelinjohtajana AD&D peleissä yli kymmenen vuotta. Seuraavaksi varmaan siirryn kolmanteen versioon, eli D&D:hen. Pitänee vanhan opetella uusia temppuja taas :)

Lähettäjä:  Silverwind
Vastaanottaja:  Yleisesti kaikille
Todella hienot sivut!
Etenkin hahmojen päiväkirjat ovat kiinnostavia, lisää näitä, kiitos! :)
Jackin päiväkirjat näin kertaheitolla lukeneena täytyy sanoa, että todellinen kehityskertomus, miten pienestä ja viattomasta tytöstä tulee ahdistunut nuori nainen... Jack on epäilemättä Nagain ensimmäinen gootti!
Taneeyalle: Jesh! Jackin ja Tylkin välillä on oikeasti potentiaalia. Vielä parempi olisi juonellisesti ollut Jackin ja Baruk Kaahin välinen, mutta se PJ:n kuvaus Baruk Kaahista "hän oli hirveä katsella rokonarpisine kasvoineen" pilaa kaiken. Onhan Tylk sentään vaarallisen komea Mustassa Kaavussaan (TM), onhan? Sellainen hevibändin laulajan näköinen? ;)
Myös muita mielenkiintoisia suhteita voisi kehitellä, vaikkapa Jack ja Dam "hate you want you" -periaatteella. Ai mutta nämä taisivat olla kuitenkin perheen pienimmillekin suunnatut sivut.. Mutta mitäpä mieltä PJ ja pelaajat, saako Kuuden Kalvan hahmoista vääntää fanifiktiota? Siis ihan kilttiäkin sellaista?

Pelinjohtajan vastaus: Kiitoksia kehuista, tässähän ihan punastuu... :)
Laitoin mailin pelaajille, saa nähdä minkälaisia kommentteja heiltä tulee. Minun puolestani fanifiktiota saa laittaa tulemaan. Katri ja Rauli varmasti haluavat kommentoida, onhan Jack ja Dam heidän hahmonsa...
Jackille käy että hänestä kirjoitetaan fanifiktiota. Hän mielellään haluaa lukea sen kuitenkin etukäteen. Tässä hänen omin sanoin: "...mikäli joku oikeasti jaksaa kirjoitella Jacki-tarinoita, niin kerropa, että minulle saa laittaa myös lukaistavaksi. Ja että Tylg ja Dam vielä sulatetaan ajatustasolla (mutta että Tylg/Dam NC17 olisi paaaljon hauskempaa kirjoitettavaa - hähhää, ehkäs teen sen itse), mutta Baruk Kaahia Jackille tarjoava saa Okatikusta ja muuttuu jättiläismäiseksi Punaiseksi Nauriiksi! ;)"

Eli laittakaa tarinoita vain tulemaan. Laitan ne sekä pelaajille että julkaisen sivuilla. ...pitänee tehdä oma alasivu nimeltään faniposti... (Muistakaa että asiattomuuksia en kuitenkaan julkaise).

Lähettäjä: Taneeya
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Ohhoh!
Nytkö se sitten loppui näidenkin sivujen vaaniminen uusien päivitysten toivossa... :(
No mutta onneksi sentään Jack ja Tylk saivat toisensa ;).
Kiitokset vaan kaikille sisällöntuottajille, näitä sivujanne on ollut erikiva seurata vuosien varrella. Jos Sami joskus tulet Rovaniemelle pelejä vetämään niin minä kyllä varaan sitten jo paikan pelaajaksi.
-Tanja

Pelinjohtajan vastaus: Niin se vain loppui, monen vuoden peliurakka. Kannattaa sivuja kuitenkin vielä seurata, sillä varmasti ainakin uusia päiväkirjoja tulee pitkin kesää, eikö niin pelaajat...?
Kiitoksia kutsusta, mutta näyttää toistaiseksi että Oulussakin on (ainakin joitain) halukkaita pelaajia. Ehkä sitä loppuvuodesta jälleen aloitetaan uusi peli... jos vain aikaa riittää muulta tekemiseltä.

Jackin kommentti lauseeseen "No mutta onneksi sentään Jack ja Tylk saivat toisensa ;)." oli:
Mitäh?!!? :0

Lähettäjä: Buller ( Kylli_Punisher@luukku.com )
Vastaanottaja: Pelinjohtajalle / Yleisesti kaikille
Mitä arvelette oisko Dungeons&Dragons leffa hyvä ja oisko se oston arvoinen?
Miten voisin rakentaa talon muualle kuin Stoeliin tai sen lähi ympäristöön esim. Bael Ungralle???????? onks se mahollista??????? jos on nii sanoks miten sen vois tehä?????.

Pelinjohtajan vastaus: Kyllähän se katsottava oli ja tulihan se itsekin hankittua.
Toistaiseksi vain Stoeliin tai sen lähiympäristöön voi rakentaa rakennuksia. Muut kaupungit tulevat ehkä myöhemmin. Mutta jos haluat voi laittaa sijainniksi lähetyslomakkeessa Bael Ungran. Onhan sekin Stoelin lähiympäristössä (ainakin samalla mantereella :).

Lähettäjä: Buller ( Kylli_Punisher@luukku.com )
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Jos kerta nää sivut on näin tasokkaat nii kyllä ostan Dungeons&Dragons leffan
Vastaanottaja: Pelinjohtajalle
Viel tosta LARPauksesta en löytäny mitään LARP porukkaa mikä ois ollu paikka kunnalla lähin ois ollu Oulu sillä asun Nivalassa (tarkemmin Ypyässä), sitä vaan et hyvät jatkot näille sivuille ja Slashing ja Muppets sankareille

Jos joku muu harrastaa LARPausta Nivalassa kuin minä ja Cutter niin ottakaa yhteyttä maililla osoteeni on toi Kylli_Punisher@luukku.com ja viel tolle pelinjohtajalle yritin kerran lähettää näille sivuille yhden rakennuksen pohjapiirroksen mut se ei tainnu viel tulla tänne yhteys katkelman takii oisko se mahollista jos on nii voi voi sillä síinä piirroksessa olis ollu talon julki sivut,huoneet ja piha piirrettynä

Pelinjohtajan vastaus: Kiitoksia. Jos joku muukin harrastaa LARPausta Nivalassa, kannattaa ottaa yhteyttä Buller:iin.

Lähettäjä: Cutter ( greatdragon18@hotmail.com )
Vastaanottaja: Slashing-sankareille
Teillä ei ole kaikista seikkailuista päiväkirjoja,niin että voisitteko kirjoittaa niitä vähän nopeemmin. Toinen asia on et miks teillä on niin harvoin useampi kuin yksi päiväkirja. Syy näihin kahteen on esim. tietoa uusista örkeistä jne.

Pelinjohtajan vastaus: Lähetän kirjekyyhkyn Slashing-sankareille.

Lähettäjä: Buller (Kylli_Punisher@luukku.com)
Vastaanotta: Yleisesti kaikille
Voisko Slashing tai Muppets Sankarit tehä oman talosa se ois aika siistii ku vois kattoo minkläisessa asunossa ne asuu vai onks ne jotain tämmösii tyyppei jotka majailee majatalossa ps. miks muut matkalaiset ei pääse tappeluun ??? voitteks tehä semmosen uudistuksen et muutki sais osallistuu urotekoihin ??????? se ois aika kivaa ku sais ottaa yhteen paholaisten kanssa =)
Miten saisin lähetettyy mun piirtämän talon tänne sivuille ps.nää sivut on huippu tasokkaat (parhaimmat mitä oon koskaan tavannut)

Pelinjohtajan vastaus: Kiitoksia kehuista, tässähän ihan punastuu...
En ole näille sivuille tehnyt mitään internetpeli mahdollisuutta, ainakaan vielä. Tuskin kerkeänkään. Sivujen tarkoitus on kertoa Slashing- ja Muppets-sankareiden oudosta matkasta. He voivat tavata matkalaisia matkoillaan ja siitä voit lukea heidän päiväkirjoistaan :) Kuvia yms. tavaraa voi lähettää suoraan sähköpostilla samaho@mail.student.oulu.fi.

Lähettäjä: Buller (Kylli_Punisher@luukku.com )
Vastaanottaja: Pelinjohtajalle
Voisko nää sivut päivittyy vähä nopeemmin ku mul ois kiire nähä omat hahmot ja muutki sais nähä mun hahmot :)

ekö oiski kivaa jos nää sivut päivittys vähä nopeemmin nii ois ajan tasalla,sain tän sivun Cutterilta, kitokset hänelle. mites saisin mun tekemät talot tänne ??????? ps.voitteks laittaa joitain vampyyrin lahtaus tehtävii

Minä ja mun kaveri (yllätys yllätys) Cutter ollaan kovia larpaajia mut me ei olla missään larpaus porukassa me vaan larpataan yhessä ja mätkitään mielikuvitus ötöjä lättyyn, se on aika rentoo ku saa ite genroida mielessään örkkejä, hahmoja, aseita ja esineitä.

Pelinjohtajan vastaus: Kiitoksia palautteesta. Yhdistin palautteesi kaikki palautteesi samaan laatikkoon. Yritän päivittää sivuja aina kun on aikaa, mutta välillä tulee suurempia taukoja. Pitää kuitenkin ottaa itseä niskasta kiinni ja ryhdistäytyä :) Itsekin olen LARPannut ja täytyy myöntää että se on hauskaa vaihtelua paperipelille. Joitain LARP sivuja löytyy myös Kuusi Kalpaa linkkisivuilta, kannattaa käydä katsomassa josko teidän paikkakunnalla olisi sellainen. Toivotan hyvää jatkoa.

Lähettäjä: dugeon ja dragon ( mystinen@hotmail.com)
Lähetetty:
14.04.2002
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Vitsi ette kyl usko mut mul oli kerran drgon slayer spelli millä mä myyttisesti tuhosin goblin armeijan. Sit tuli sellanen barbaari jolla oli loitsu-miekka ja se sano et "hei jätkä". Mähän otin ja löin sitä mun d26 voima-miekalla nii se otti 67 damagea. Hei kelaa. Mut ei se viel mitää sit mä menin mordoriin ja sanoin et "helekatin roistot, ryhtykää taistoon kanssani" nii sit sielt tuli sellanen 90 levelin örkki ja se sano et "hei jäbä, haluutsä mun +17 battle-kirveestä"? no mähän tein "slay the orc magically"-loitsun, ja siitä oli leikki kaukana. Mul meni kyl kaikki mun expat siihen mut oli se sen arvosta. Sen jälkee mä ratsastin lohikäärme laakson ja sil mithrillin kuningas tuli ja anto mulle prinsessa Dungeons&Dragonssin käden ja puoli valtakuntaa. Eli kandee käyttää expaa ku tekee vaikeit spellei. hyvää jatkoa ystäväni.´

Pelinjohtajan vastaus: :)

Lähettäjä: Cutter (greatdragon18@hotmail.com)
Lähetetty: 07.04.2002
Vastaanottaja:  Yleisesti kaikille
Milloin on seuraava päivitys?

Pelinjohtajan vastaus: Työkiireiden vuoksi en ole ehtinyt juurikaan päivittää viimeiseen kuukauteen sivuja. Nyt on jälleen uutta tavaraa sivuille.

Lähettäjä: http://www.urova.fi/home/opiskelijat/thirvone/index2.htm
Lähetetty: 18.02.2002
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Sivusi ovat tasokkaat. Helppokäyttöiset, nopeat ja asiallisesti tietoa esittelevät. Ja todellisuuspakoilu tuntuu aina mukavalta...

Pelinjohtajan vastaus: Kiitoksia palautteesta. Palvelimella oli ilmeisesti jotain häiriötä, mutta nyt sen pitäisi toimia.

Lähettäjä: Darkness
Lähetetty: 02.02.2002
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Tää on todella sekava sivusto. Onks nää jutut peräsin jostain kirjoist vai mistä? ???

Pelinjohtajan vastaus: Kiitoksia palautteesta. Tässä hieman tietoa sivustosta.
Sivut kertovat Muppets ja Slashing sankareiden seikkailuista ja maailmasta heidän ympärillään. Seikkailut ja maailman olen kirjoittanut itse. Ainoa kirjat, johon ne perustuvat on Advance Dungeons & Dragons 2nd Ed. sääntösysteemi, jossa ei kuvata juuri muuta kuin säännöt pelaamiselle. Kaikki kaupungit, paikat, tarinat, henkilöt, yms. ovat mielikuvitukseni tuotetta. Samoin on seikkailujen laita. Sankareiden päiväkirjat ovat tarinoita siitä mitä heille on tapahtunut seikkailujen varrella, eli ne ovat pelaajien omia tarinoita. Sivustolla olevat tiedot eivät siis perustu mihinkään AD&D (tai muihin) novelleihin tai valmiisiin pelimaailmoihin.
Ole yrittänyt järjestellä sivustoa mahdollisimman selkeäksi. Sivuja kun on jo yli 500, niin niissä ja rakenteen selkeyttämisessä kyllä riittää vielä tekemistä.
Toivottavasti tämä selkeytti hieman sivujen olemusta.

Lähettäjä: Wille (viruotsa@st.jyu.fi)
Lähetetty: 07.01.2001
Vastaanottaja:
Yleisesti kaikille
Stoel jaksaa aina vain hämmästyttää. Todellakin tuhannen ihmeen kaupunki ja sivujen helppokäyttöisyys ja suunnistettavuus helpottaa turistin matkaa kummasti. Ei voi kun kiitellä näin ansiokkaasta projektista, jossa liittää tutustumista tuntikausiksi, vaikka tyytyisi vain lukemaan. Sain useat naurut myös vanhoihin matkalaisiin tutustuessa. Etenkin velvollisuudentuntoinen Dario Hazan oli jotakin sellaista, mitä fantasiamaailmat kaipaavat lisää. Hyvää jatkoa ja välttyköön Stoel suuremmilta tulipaloilta!

Pelinjohtajan vastaus: Kiitoksia kovasti. Toivottavasti Stoeliin nousee joku päivä Stoelin Tulen Sammuttajat...

Lähettäjä: Brendfan (otsorasimus@yahoo.com)
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Terve, hieno sivu t'm'.
Milloin muuten saan (jos saan) hahmoni matkalaiset osioon?  Ja entäs miten voin lähettää talon tänne?

Pelinjohtajan vastaus: Matkalaisen voit lähettää lomakkeella tai sähköpostilla. Se ei ilmaannu heti sivuille, vaan vasta seuraavan päivityksen yhteydessä. Sama koskee rakennuksia, joille on oma lähetyslomake.

Lähettäjä: Kari (kes68@mail.suomi.net)
Vastaanottaja: Pelinjohtajalle
Sami, oletko huomannut että Harmaassa tikussa kohdat 66  ja 67 ovat täsmälleen samat et ole ilmeisesti kiireeltäsi  huomannut asiaa.

Pelinjohtajan vastaus: Harmaa oka (Harmaa tikku) on erittäin arvaamaton esine. Sen vaikutuksista voi hyötyä sekä käyttäjä, että sauvan kohde. Samoin ongelmia voi tulla käyttäjälle tai kohteelle. Sauvan vaikutustaulukossa ei suinkaan ole virhettä, vaan kohdassa 66 hyötyy käyttäjä ja kohdassa 67 sauvan kohde (uhri).

Lähettäjä: Kimmo (kimmo.viina@juo.nu)
Lähetetty: 16.10.2001
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Erinomaiset sivut. on ollut ilo seurata seikkailija porukoiden etenemistä. nyt kun olen jokaisen seikkailun päiväkirjoja (en kuitenkaan kaikkia :) lukenut, jään mielenkiinnolla odottamaan jatkoa. enimmäkseen tutustuin Muppettien "Jackin" päiväkirjoihin ja niistä kiitollisuuden osoitus Jackin pelaajalle, runsaasta ja värikkäästä tarinan kerronnasta. Pelinjohtajalle: onko Nagai kokonaan sinun (Sami) luoma maailma, vai onko se kehitetty jonkun valmiin maailman pohjalta? ja onko kampanjan päätteeksi tulossa jotain yhteenvetoa/taustatietoja seikkailuista? Terveisin Kimmo V.

Pelinjohtajan vastaus: Kiitoksia kehuista, laitoin tietoa pelaajille. Nagai on lähes kokonaan minun kirjoittama, mutta se on elävä maailma ja myös pelaajat ovat osallistuneet sen tekemiseen (esimerkiksi Daelton ja Torik). Minun lähteeni ovat olleet sekalaiset ja lukuisat, olen lainaillut tietoa mytologioista, muista fantasia maailmoista ja ihan oikeastakin historiastakin. Tarkoitukseni on ollut luoda ikioma maailma, sellainen jota ei ole vielä olemassa. Huh huh mikä homma siinä on ollutkaan...
Kuten kaikki tarinat, myös Kuusi Kalpaa päättyy joskus. Päätösseikkailun jälkeen tarkoituksenani on julkaista tavaraa, jota en voi vielä laittaa sivuille etteivät pelaajat saisi liikaa informaatiota.

Lähettäjä: MikkoMatias (mroimaa@nietos.tokem.fi)
Lähetetty: 27.8.2001
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Tervehdys, eksyin siwuillenne tuolta yliopistolaisten kerhon kautta, ja hetken silmäiltyäni pisti silmään hahmojen korkeat ominaisuudet. Meilkeinpä kaikilla hahmoilla ensisijainen ominaisuus oli se 18, joillain useampikin. Muiden ominaisuuksien alhaiset arvot pisti miettimään käytättekö jotain "pisteiden siirto" -systeemiä.
Kukin pelaa/ johtaa tavallaan, mutta kuten näkyi käytäntö johtaa pian siihen että kaikkien taistelijoiden STR on 18, pappien WIS 18 ja niin edelleen. Tässä tapauksessa pelaaja joka aivan nopilla saa korkean (16 ja ylös) ominaisuuden ei saa hahmostaan niin paljon irti sillä kaikilla (seikkailijoilla) on korkeat ominaisuudet. Tämä hahmo ei ole siis erityisen voimakas, vaan "normaali" PH.
Loppujenlopuksi hahmon selviytyminenhän ei saisi olla kiinni ominaisuuksista, vaan siitä miten niitä vähäisiäkin hyödyntää. Terveisin, Mikko Roimaa

Pelinjohtajan vastaus: Kiitoksia palautteesta, tässä vähän taustaa hahmojen luonnista. Pelaajat saivat alussa päättää minkä hahmoluokan ja rodun he halusivat. Sen lisäksi he saivat tietyn määrän pisteitä (72) sijoitettavaksi kykyihinsä (STR, CON, DEX, INT, WIS ja CHA). Päädyn tähän ratkaisuun koska siten pelaajilla oli mahdollisuus luoda hahmostansa sellainen kuin itse halusi, eikä hahmoa, johon olisi sitten pakko samaistua. Saivatpa kerrankin toteuttaa itseään :)

Aikaisemmissa peleissä olen heitättänyt kyvyt ja silloin oli pelattava sillä mitä sai. Ei ollenkaan huono vaihtoehto roolipelaamisen kannalta, mutta tällä kertaa halusin tehdä kaiken hieman toisin.

Lähettäjä: Jukka (jukka.kartano@luukku.com)
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
En itse harrasta juuri larppaamista mutta tykkään lueskella tarinoitanne, lisää tarinoita vain älkää lopettako!

Pelinjohtajan vastaus: Lisää tarinoita on tulossa sitä mukaan kun pelaajat niitä ehtivät kirjoittaa. Yritän ruoskia heihin lisää vauhtia :)

Lähettäjä: Da Paras (Daparas@hotmail.com)
Vastaanottaja: Pelinjohtajalle
Ajattelin vaan kysyä että milläs ohjelmalla noi kartat on tehty? On nimittäin aika hienoja... Lisäksi tällainen pieni ja vaatimaton toive: Lisää tarinoita tyyliin Olof Avarakatseinen ym.... ne ovat erittäin hyviä!!

Pelinjohtajan vastaus: Kiitoksia kovasti palautteesta. Kartat olen alunperin tehnyt Arts&letters ohjelmalla. Nykyiseen muotoonsa kartat pääsivät kun hankin PhotoShop 5.0. Pelaajien tarinoita on aina ilo lukea, välitän terveiset eteenpäin.

Lähettäjä: Da Paras (daparas@hotmail.com)
Vastaanottaja: Pelinjohtajalle
Sivut on muuten ihan hyvät, mutta stoel-projektissa on pari huonoa puolta. Esim "matkalaisten kuvaukset" (tms) kohdassa on pari täysin surkuhupaisaa ilmestystä. Tarkistatko ketkä sinne oikein loikkivat, vai onko Stoelissa seuraavaksi jonkun "huumorimiehen" jäljiltä pari pedofiilibaaria ja kävijöinä lady Domina joka haluaa ##### kaikkien aivot pihalle. Siinä menisi hyvä idea täysin hukkaan. Sivut ovat muuten erittäin hyvät. Maailman kuvauksessa on onnistuttu mielestäni hyvin, mutta karttoihin olisi hyvä lisätä mittakaava, tai jos se on jo, niin minä en ainakaan ole sitä nähnyt. Lisäksi epätodennäköinen, mutta sitäkin parempi lisä olisi koko maailman kuvaus zip-tiedostona (tai arj, tai joku muu pakkaustiedosto) tiedoston voisi tietenkin downloadata sivulta.

Pelinjohtajan vastaus: Kiitos palauteesta, ohessa hieman tietoa sivujen ylläpidosta. 
Toki vierailijoita ja lähettäjiä löytyy joka lähtöön, sen olen huomannut. Matkalaiset, rakennukset tai palaute ei suinkaan pääse suoraan sivuille, vaan käyn ne ensin läpi. Olen joutunut jättämään pois paljon epäasiallista palautetta ja pyrkinyt laittamaan sivuille vain 'asiallista' palautetta.

Karsimisessa olen pitänyt seuraavanlaista rajaa; Ei turhaa kiroilua, ei täysin moraalitonta tekstiä, eikä seksikohtauksia. Väkivalta kuuluu mielestäni keskiaikaiseen kulttuuriin, johon peli perustuu, joten sitä en ole kovinkaan paljon karsinut. Vain liioitellun väkivaltaiset kuvaukset olen heittänyt roskakoriin. Myös joitain sanoja on korvattu hieman pehmeämmillä termeillä, kuten esimerkiksi bordellit ovat kurtisaanitaloja. Sivujen tarkoituksena on olla viihteellisenä luettavana niin nuorille kuin aikuisille. Suurin osa lukijoista on varmasti teini-iässä olevia (ainakin palautteesta päätellen). Ihan nuorimmille lapsille sivut eivät sovi väkivaltaisten kuvausten tai kielenkäytön vuoksi.

Mittakaavasta: Varsinaisesti en käytä pelissä mittakaavaa. Pelaajat tietävät että Stoelista Tilhukseen kestää vajaa pari viikkoa ratsuilla, joten varsinainen kilometrimäärä ei ole ollut tarpeellinen. Sivuilta puuttuu paljon asiaa, joka pitäisi lisätä, kuten juuri tuo mittakaava. Valitettavasti aikani on rajoitettua ja sivut ovat pelin sivutuotos. (Kunhan vain saisin pelaajani auttamaan sivujen päivityksessä enemmän ;)

ZIP:eistä: Tarkoitukseni on tarjota varsinaiset seikkailut, kartat, sankarit ja roistot yms. kunhan peli päättyy. Silloin saanen ne pakattua helpommin ladattavaan muotoon. Siihen asti kaikki joutuvat selailemaan sivuja ja itse kopioimaan tarvitsemansa tiedon.

Lähettäjä: Tiitu (tiipu@artic.net)
Vastaanottaja: Pelinjohtajalle
Miten täällä voi siis pelata? Voiko uutta matkalaista (tekemääni hahmoa) muokata, tai voiko hänen tietoihinsa lisätä esim. kuvan kyseisestä henkilöstä?

Pelinjohtajan vastaus: Peliä ei voi pelata. Sivut kertovat Muppettien ja Slashareiden seikkailuista. Matkalaista voi toki muokata myöhemminkin lähettämällä muuttuneet tiedota tai lisäykset. Voin lisätä vaikka kuvan, jos sinulta vain löytyy sellainen. Kuvan tulee olla kuitenkin joko oma tekemä, tai sellainen, jolle on saanut tekijän luvan julkaista.  

Lähettäjä: Lukuisia
Vastaanottaja: Pelinjohtajalle
Miten pääsen mukaan pelaamaan peliä? Pelaatteko tietokoneen välityksellä? Saanko pelata itse lähettämääni matkalaista? Jos pelaajat menetä lähettämääni rakennukseen, voinko minä toimia pelinjohtajana ja kertoa mitä siellä tapahtuu? 

Pelinjohtajan vastaus: Saan aika paljon pyyntöjä päästä mukaan pelaamaan Kuusi Kalpaa seikkailusarjaa. Valitettavasti tämä ei ole toistaiseksi mahdollista. Tässä yleisesti vastausta kaikille, jotka ovat tiedusteluita lähettäneet yllä oleviin kysymyksiin (Varsinkin niille, jotka ovat unohtaneet sähköpostiosoitteensa, enkä ole voinut vastata henkilökohtaisesti).

Kuusi Kalpaa seikkailusarjassa on kaksi pelaajajoukkoa. Internetsivut kertovat heidän seikkailuista ja maailmasta seikkailujen ympärillä. Peliä ei pelata tietokoneen välityksellä, vaan pelit tapahtuvat ihan reaalimaailmassa (meillä on pelipaikka, oikeastaan kaksikin) ja peli on paperipeliä sääntökirjoineen. Pelaajat (eivät kaikki, ne jotka haluavat) kirjoittavat pelin tapahtumista päiväkirjoja tai muistioita, jotka julkaistaan Kuusi Kalpaa -sivuilla.

Peliporukat ovat nyt ihan sopivan kokoisia, enkä ole ajatellut ottaa uusia pelaajia. Kaikilla on kuitenkin mahdollisuus osallistua peliin ja pelin kulkuun lähettämällä rakennuksia ja paikkoja Stoeliin, tai lähettämällä Matkalaisia. Käytän näitä mahdollisesti(!) pelissä ja pelautan niitä EPH:ina (Ei-Pelaaja-Hahmoina). Eli pelaajat saattavat kohdata juuri sinun lähettämän matkalaisen. Matkalaista pelaa kuitenkin aina pelinjohtaja, ei lähettäjä. Matkalainen on ikään kuin valmis hahmo, jonka voin lisätä peliin, tai muovata sen sopimaan peliin tarvittaessa. Toinen tarkoitus Matkalaisilla on antaa mahdollisuus kenelle tahansa jättää 'käyntikortti' sivuilla vierailusta.

Stoel kaupunkina taas kasvaa koko ajan, ja pelaajat itse, minä tai kuka tahansa voi lisätä sinne rakennuksia. Nämä rakennukset antavat pelikaupungille lisää ulottuvuutta. Pelaajat saattavat seuraavan kerran vierailla juuri sinun tekemässäsi rakennuksessa. Rakennus on juuri sellainen minkälaiseksi olet set luonut. Mitä parempi kuvaus rakennuksesta on, sen vähemmän joudun itse keksimään mitä siellä tapahtuu pelaajille. Lisäksi kuka tahansa pelinjohtaja saa vapaasti käyttää kaupunkia tai osaa siitä omissa seikkailussa. Toinen sivujen tarkoitus (seikkailun etenemisen kertomisen lisäksi) on tarjota pelinjohtajille materiaalia omia pelejään varten.

Lähettäjä: Mark Tarvar (pasi.majasaari@vantaa.fi)
Lähetetty: 14.10.2000
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Upeat sivut. Toivon niille pitkää ikää ja uusia ulottuvuuksia. Näitä netissä olevia kaupunkeja on Suomessakin useasti yritetty, mutta valitettavasti niillä on ollut taipumus nyykähtää. Ehkäpä tällä on se suuri tulevaisuus. Itse kaipaisin tarkempia kuvauksia, mahdollisesti jopa pohjapiirroksia erilaisista rakennuksista ja paikoista. Tunnustan, minulla on itsekkäät lähtökohdat. Olen toiminut pelinjohtajana 16 vuotta ja rakentanut maailmaani lainaten ja varastaen sinne milloin mitäkin. Eli tarkemmat paikkakuvaukset löytävät tiensä minunkin maailmaani. (Onko se sitten hyvä vai paha?)

Pelinjohtajan vastaus: Sivuilta saa lainata tuotoksia, joita olen sinne tehnyt aivan vapaasti ja vaikka muovata ne sopimaan omaan seikkailuun tai maailmaan. Olen kuitenkin kiitollinen, jos ilmoitat mistä olet tarinat tai ideat ottanut pelaajille, niin saavat hekin käydä vierailemassa sivuilla. Pelaajien päiväkirjojen, laulujen, runojen ja tarinoiden lainaamiseen tarvitset kuitenkin ko. pelaajan luvan. 
Seikkailujen kaupungista - Stoelista - yritän saada valmiin paketin kenen tahansa käyttöön ja sinne saat lähettää myös omia rakennuksia, kiltoja ja jopa pohjapiirustuksia, vaikka omasta maailmastasi. Rakennusten lähettäminen käy helpoiten Stoel projektin lomakkeella.
Myös seikkailun pohjapiirustuksia ja tarkempia kuvauksia paikoista löytyy, mutta kuten alkusanoissa kerroin, julkaisen kaiken materiaalin vasta kun Kuusi Kalpaa -seikkailusarja on päättynyt. Kärsivällisyyttä.

Lähettäjä: Forgot (ripper_jack87@hotmail.com)
Lähetetty: 10.10.2000
Vastaanottaja:
Yleisesti kaikille
Tuohon vastaanottajaan vielä lisäys että kaikki saa sanoa kommenttia. Niin tarkoituksenani on etsiä roolipeleistä innostuneita nuoria ihmisiä mukaan porukkaan tekemään jonkun sortin ryhmä. Web-sivu oisi aikomus tehdä mutta minua ei suotu koodauksen lahjoilla. Muita toimialoja olisi ropejen teko ja jokin muukin, eikä sinun tarvi muuta kuin olla innostunut ja osata lähettää mailia. Joten eikö vain kirjoittamaan minulle.

Pelinjohtajan vastaus: Onhan tuo melkoinen mainosspammi, mutta menköön läpi...

Lähettäjä: Hermione (hermione87@luukku.com)
Lähetetty: 8.8.2000
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Tosi siistit sivut...!!! Käykää myös mun sivuilla http://www.expage.com/templeofmagig.

Pelinjohtajan vastaus: Kiitos kauhiasti. Upeat on myös sinun sivut.

Lähettäjä: Taneeya
Lähetetty: 25.7.2000
Vastaanottaja: Yleisesti kaikille
Hei! Olen lueskellut näitä seikkailupäiväkirjoja ja ihmettelin kun joissain on ihan sattumanvaraisen näköisesti lihavoituja lauseita. Joista kyllä saa nopeasti seikkailun idean ja kulun tarkistettua, mutta miksi vain joidenkin hahmojen joissain päiväkirjoissa on niitä??

Pelinjohtajan vastaus: Olen yrittänyt lisätä linkkejä, kursivointeja ja lihavointeja tarinoihin, päiväkirjoihin ja historiaan, mutta urakkaa riittää, enkä ole vielä ehtinyt tehdä sitä kaikkialle. Yritän lisäillä noita korostuksia päiväkirjoihin lisää, hyvä että muistutit asiasta.

Lähettäjä: Ender (eetelaa@tpu.fi)
Lähetetty: 22.6.2000
Vastaanottaja: Pelinjohtajalle
Jäi vähän epäselväksi mitä rotuja löytyy kaupungista ja niiden välisistä suhteista jos viitsit kertoa vähän lisää voisin lähettää muutamia liikkeitä kaupunkia koristamaan. Lentopostina voi lähettää nykyään mitä tahansa.

Pelinjohtajan vastaus: Stoel ei ole turvallinen paikka elää ei-ihmisille. Vaikka Valkealla Veljeskunnalla ei ole viimeistä päätäntävaltaa Stoelissa, se sanelee paljon asioita. Ja hehän eivät juuri pidä ei-ihmisistä. Stoelissa on toki joitain haltioita, kääpiöitä, örkkejä, ja jopa puolituisia, mutta he eivät pidä itsestään suurta meteliä. Usein he salaavat jopa rotunsa ja tekeytyvät ihmisiksi (niin hyvin kuin se on mahdollista). Myös muista oudompia rotuja saattaa kohdata kaupungissa, kuten esimerkiksi Thrikhrenejä, jotka todellakin pysyttelevät piilossa ettei Eksotiikka Kilta vangitsisi heitä. Ei-ihmiset ovat kuitenkin niin harvinaisia, että suurin osa Stoelilaisista pitää esimerkiksi kääpiöitä taruina.

Lähettäjä: Nysalor (nysalor@utanet.fi)
Lähetetty: 21.6.2000
Vastaanottaja: Pelinjohtajalle
Hieno kaupunki! Olet selvästi omistautunut asiallesi. Tällaista päättäväisyyttä ja luovuutta näkee harvoin. Toivottavasti löydät apua Stoelin valmiiksi tekemisessä.

Pelinjohtajan vastaus: Kiitoksia

Lähettäjä: Aklar
Lähetetty: 3.3.1999
Vastaanottaja: Muppets sankari Draviga Geralos
Pistän kaiken toivoni tämän kirjekyyhkyni siiville. Toivottavasti sen tuoma varoitus saavuttaa sinut ajoissa, hyvä ystävä, sillä minulle se oli  myöhäistä. Jäljillesi on päästy. Ulukain Peto on tullut kostamaan. Se liikkuu jo tuolla alhaalla, kiiveten portaita ylöspäin ja etsien ... olen jo haavoittunut, elämäni tiimalasi on valumassa tyhjiin.  VARO AS...(iso verinen läiskä)...STÄ. Olen nähnyt  merihevosen ...(mustetahroja) ... sisaresi etsii sinua. Muista opetukseni ... ja kosta minut.

Pelinjohtajan vastaus: Saa nähdä mitä Draviga tekee kun saa tämän kirjeen...

Lähettäjä: Sami - pelinjohtaja (samaho@mail.student.oulu.fi)
Lähetetty: 24.2.1999
Vastaanottaja: Kaikille
Viimeinkin ne ovat valmiit, meinaan ne vieraskirjasivut. Toivottavasti saat (saan) paljon palautetta muiltakin kuin minulta (itseltä). Samalla kiitokset kaikille pelaajille heidän suuresta avusta sivujen teossa. Kiitoksia.

< Vieraskirja